Χρήστος Σωτηρακόπουλος

8 Σεπτεμβρίου 1888: Η μέρα που ξεκίνησαν τα πάντα στην ιστορία των πρωταθλημάτων

Συμπληρώθηκαν 133 χρόνια από τη δημιουργία του πρώτου αγγλικού πρωταθλήματος τον Σεπτέμβριο του 1888 και ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος παρουσιάζει πως άρχισαν όλα.

Η ώρα ήταν περασμένες δώδεκα όταν στο σπίτι του προέδρου της Άστον Βίλα Γουίλιαμ ΜακΓκρέγκορ, στο κέντρο του Μπέρμιχαμ, οι εκπρόσωποι των 12 ομάδων που είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς έφταναν σε συμφωνία. Το χαρτί είχε και τις δώδεκα υπογραφές και το ποδόσφαιρο εκείνη την στιγμή αποκτούσε το πρώτο του πρωτάθλημα. Αν και ήδη από το 1871 στην Αγγλία κάθε χρόνο διοργανωνόταν το Κύπελλο (FA Cup) η συγκέντρωση εκείνη θα αποτελούσε ουσιαστικά την αρχή της κυριαρχίας του βασιλιά των σπορ σε όλο τον πλανήτη.

Ο ΜακΓκρέγκορ, που αν και Σκωτσέζος είχε μετοικήσει από το Περθσάιρ στο Μπέρμιχαμ, είχε ποδοσφαιρικό όραμα και ήθελε να βάλει το όνομα του στην ιστορία δημιουργώντας κάτι μοναδικό. Έψαχνε περίπου ένα χρόνο τις κατάλληλες συνθήκες για να οργανωθεί αυτό το πρωτάθλημα και είχε βάλει ως βασικό όρο για να μετάσχει κάποια ομάδα να διαθέτει δικό της γήπεδο. Διαβάστε εδώ ολόκληρο το κείμενο…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x