F1

Formula 1: Ο Σαφνάουερ δεν «μάσησε» τα λόγια του μετά το περιστατικό Αλόνσο-Οκόν

Στο Sprint Race της Βραζιλίας οι οδηγοί της Alpine, Αλόνσο και Οκόν, με μονομαχία και μεταξύ τους επαφή που τους οδήγησε στην 15η και 18η θέση αντίστοιχα προκάλεσαν την οργή του Σαφνάουερ.

Η Formula 1 οδεύει προς το τέλος της για την φετινή σεζόν ωστόσο οι εντάσεις δεν λείπουν, με το αφεντικό της Alpine, Ότμαρ Σαφνάουερ, να εκφράζει την απογοήτευση του κριτικάροντας την συμπεριφορά των Αλόνσο και Οκον στο Sprint Race της Βραζιλίας.

Οι δύο οδηγοί μονομάχησαν από την πρώτη στιγμή έχοντας μάλιστα και δύο επαφές μεταξύ τους στον πρώτο κιόλας γύρο, πράγμα που είχε ως αποτέλεσμα η μπροστινή πτέρυγα του Αλόνσο να σπάσει. Αυτό είχε ως αντίκτυπο ο ίδιος να τερματίσει στην 15η θέση ενώ ο Γάλλος στην 18η που μετά το τέλος είδε και το μονοθέσιο του να τυλίγεται στις φλόγες.

Το κλίμα στην Alpine είναι βαρύ με τον μηχανικό της ομάδας να τοποθετείται δημοσίως: «Οι Αλόνσο και ο Οκoν σήμερα απογοήτευσαν την ομάδα, είμαστε σε μια σκληρή μάχη για το πρωτάθλημα των κατασκευαστών, κάτι για το οποίο ολόκληρη η ομάδα δουλεύει αδιάκοπα. Ο Εστέμπαν και ο Φερνάντο πρέπει να κάνουν καλύτερη δουλειά για να ανταποδώσουν την αφοσίωση όλων στην ομάδα, αποφεύγοντας τέτοια περιστατικά, περιμένω περισσότερα από αυτούς».



Οι δυο τους θα εκκινήσουν δίπλα-δίπλα όντας στην 17η και 18η θέση του Grid στο Grand Prix της Βραζιλίας (13/11 19:55) με αυτό να διαμορφώνεται ως εξής:
1. Ράσελ
2. Χάμιλτον
3. Φερστάπεν
4. Πέρεζ
5. Λεκλέρκ
6. Νόρις
7. Σάινθ
8. Μάγκνουσεν
9. Φέτελ
10. Γκασλί
11. Ρικιάρντο
12. Σουμάχερ
13. Ζου
14. Μπότας
15. Τσουνόντα
16. Στρόλ
17. Οκόν
18. Αλόνσο
19. Λατίφι
20. Άλμπον

Επιμέλεια: Γιώργος Αυλακιώτης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x