sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Basket League: Τα δικά μας βραβεία

Η regular season ολοκληρώθηκε και το sport-fm.gr απονέμει τα βραβεία στους κορυφαίους.

Μπορεί τα πάντα στο μπάσκετ να κρίνονται στα playoffs, αλλά τα… πρώτα βραβεία της σεζόν αφορούν πάντα στα πεπραγμένα της κανονικής περιόδου. Το sport-fm.gr ξεχώρισε τους κορυφαίους της regular season στην Stoiximan Basket League και απένειμε τα σχετικά παράσημα κάνοντας και το αντίστοιχο ranking.

Πολυτιμότερος παίκτης
Προσοχή, εδώ δεν επιλέγουμε τον καλύτερο παίκτη του πρωταθλήματος, αλλά τον πιο επιδραστικό. Ο Άλφα Ντιαλό με την πολυσύνθετη προσφορά του σε άμυνα κι επίθεση ήταν κατά την ταπεινή μας άποψη ο MVP της Stoiximan Basket League. Στην πρώτη του χρονιά ως επαγγελματίας, ο 23χρονος φόργουορντ έκανε τα πάντα στο παιχνίδι του Λαυρίου και δικαιούται το βραβείο.

Basket League: Τα δικά μας βραβεία

Από κοντά ο αναμορφωτής του Προμηθέα, Τζέριαν Γκραντ, αλλά και ο Ιωάννης Παπαπέτρου που «μίλησε» σε κάποια παιχνίδια στα οποία ο Παναθηναϊκός ζορίστηκε. Την πεντάδα συμπληρώνουν ο Μάλκολμ Γκρίφιν του ΠΑΟΚ και ο Κερέμ Καντέρ του Κολοσσού.

Ranking
1. Άλφα Ντιαλό (Λαύριο)
2. Τζέριαν Γκραντ (Προμηθέας)
3. Ιωάννης Παπαπέτρου (Παναθηναϊκός)
4. Μάλκολμ Γκρίφιν (ΠΑΟΚ)
5. Κερέμ Καντέρ (Κολοσσός)

Πιο βελτιωμένος παίκτης
Η διαρκώς ανοδική πορεία στην καριέρα του Βασίλη Μουράτου συνεχίστηκε με το φετινό «μπαμ». Ακολουθώντας παράλληλη πορεία με το εκπληκτικό Λαύριο, καθιερώθηκε σε ρόλο πλέι μέικερ έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο, με εξαιρετικά νούμερα σε πόντους (διψήφιο μέσο όρο) αλλά και δημιουργία (πάνω από 5 ανά αγώνα), ενώ βελτίωσε αισθητά και το μακρινό του σουτ.



Ακολουθούν από κοντά ο Γιάννης Κουζέλογλου που ξεχώρισε στον Άρη και πήρε μεταγραφή για την Ορτέζ αλλά και «προαγωγή» στην Εθνική Ανδρών, ο Μιχάλης Λούντζης που επέστρεψε καλύτερος από τον σοβαρό τραυματισμό του και βρήκε θέση στον ισχυρό ανταγωνισμό του Προμηθέα, ο Γιώργος Παπαγιάννης που στο νέο του σώμα ξεχώρισε για την πρόοδό του και στην Ευρωλίγκα, αλλά και ο Γιάννης Αγραβάνης, έστω κι αν είχε μικρότερο ρόλο στον Προμηθέα σε σχέση με το Μεσολόγγι όπου άρχισε εξαιρετικά τη σεζόν.

Ranking
1. Βασίλης Μουράτος (Λαύριο)
2. Γιάννης Κουζέλογλου (Άρης)
3. Μιχάλης Λούντζης (Προμηθέας)
4. Γιώργος Παπαγιάννης (Παναθηναϊκός)
5. Γιάννης Αγραβάνης (Προμηθέας)

Προπονητής της χρονιάς
Ε, δεν θέλει κι ερώτημα. Ο Χρήστος Σερέλης πιστώνεται το θαύμα του Λαυρίου, που έγραψε ιστορία τερματίζοντας στη δεύτερη θέση της κανονικής περιόδου αλλά και φτάνοντας (τουλάχιστον) ως τα ημιτελικά του Κυπέλλου. Δημιούργησε με περιορισμένο μπάτζετ ένα εξαιρετικό σύνολο, επέλεξε (για άλλη μια φορά) ξένους-λαβράκια με κυριότερους τους Κάρτερ, Ντιαλό και Ντέιβις, ενώ εκτόξευσε την πορεία του Μουράτου και πήρε πράγματα από άλλους Έλληνες.



Από κοντά, ο Άρης Λυκογιάννης που μεταμόρφωσε τον ΠΑΟΚ οδηγώντας τον πέμπτο, ο Ηλίας Καντζούρης που παρά τις ελλείψεις δημιούργησε μια πολύ καλή ομάδα, ο Σάββας Καμπερίδης κράτησε όρθιο τον Άρη των μεταγραφικών περιορισμών και ο Μάκης Γιατράς που είχε τρίτο στο πρωτάθλημα και στον τελικό Κυπέλλου τον Προμηθέα.

Ranking
1. Χρήστος Σερέλης (Λαύριο)
2. Άρης Λυκογιάννης (ΠΑΟΚ)
3. Ηλίας Καντζούρης (Κολοσσός)
4. Μάκης Γιατράς (Προμηθέας)
5. Σάββας Καμπερίδης (Άρης)

Καλύτερος νέος παίκτης
Σε ένα πρωτάθλημα που μόνο… τόπο στα νιάτα δεν δίνει, ευτυχώς υπήρξαν λίγες εξαιρέσεις. Ο Νίκος Χουγκάζ κερδίζει δικαιωματικά το βραβείο του… Rising Star. Μετρώντας σχεδόν 25 λεπτά ανά αγώνα και πάνω από 10 πόντους βοήθησε τον Ιωνικό να κρατηθεί στην κατηγορία και έστειλε μήνυμα πως οι «μικρομεσαίοι» μπορούν να στηριχτούν ΚΑΙ σε νεαρά Ελληνόπουλα.



Καλή σεζόν και για τον Κώστα Παπαδάκη, που «άνθισε» ως δανεικός από τον Παναθηναϊκό στη Λάρισα δείχνοντας κυρίως την ικανότητά του στο μακρινό σουτ. Ο Νίκος Ρογκαβόπουλος και ο Δημήτρης Μωραΐτης, εκμεταλλευόμενοι και τις απουσίες λόγω κορωνοϊού ή τραυματισμών, βρήκαν ρόλο και χρόνο στην ΑΕΚ, έστω κι αν ο πρώτος τα «έσπασε» με τη διοίκηση, ενώ ο Γιώργος Καμπερίδης αξιοποίησε τις ευκαιρίες που πήρε στον ΠΑΟΚ κι επιβραβεύτηκε με νέο συμβόλαιο.

Ranking
1. Νίκος Χουγκάζ (Ιωνικός)
2. Κώστας Παπαδάκης (Λάρισα)
3. Νίκος Ρογκαβόπουλος (ΑΕΚ)
4. Γιώργος Καμπερίδης (ΠΑΟΚ)
5. Δημήτρης Μωραΐτης (ΑΕΚ)

Καλύτερος αμυντικός
Ο Γιώργος Παπαγιάννης στη νέα… βελτιωμένη του έκδοση κυριάρχησε στις ρακέτες. Όχι πλέον μόνο λόγω μεγέθους, αλλά και χάρη στην ευελιξία που απέκτησε, ήταν ο… Ταβάρες της Stoiximan Basket League. Δίχως να παίζει πάρα πολύ, αφού γινόταν διαχείριση λόγω Ευρωλίγκας, ήταν απόλυτα επιδραστικός με τάπες, αλλοιώσεις, ριμπάουντ ή έστω με την παρουσία των 2,20μ. του.



Ο Άλφα Ντιαλό, μια από τις πολλές αποκαλύψεις του Λαυρίου, έκανε επίσης καταπληκτική δουλειά στην άμυνα. Αντιμετωπίζοντας συχνά ψηλότερους παίκτες κατάφερε χάρη στην αθλητικότητά του να τους ζορίσει. Ο Μιχάλης Λούντζης και ο Χάουαρντ Σαντ-Ρόος ήταν οι δύο καλύτεροι αμυντικοί αναλαμβάνοντας αποστολές στις θέσεις από «1» ως «3», ενώ ο Μάρβιν Τζόουνς με τα σπάνια σωματικά του προσόντα βοήθησε αρκετά το Περιστέρι και δικαιούται μια θέση στο Top 5.

Ranking
1. Γιώργος Παπαγιάννης (Παναθηναϊκός)
2. Άλφα Ντιαλό (Λαύριο)
3. Μιχάλης Λούντζης (Προμηθέας)
4. Χάουαρντ Σαντ-Ρόος (Παναθηναϊκός)
5. Μάρβιν Τζόουνς (Περιστέρι)

Καλύτερος ξένος
Ο αδερφός του ΝΒΑερ Ενές, ο Κερέμ Καντέρ, είναι ένας… αυτόφωτος παίκτης. Σήκωσε σχεδόν μόνος του το βάρος στους ψηλούς του Κολοσσού ξεχωρίζοντας με τη σταθερότητά του. Εξαιρετικός ψηλός, με άψογη τεχνική και πλούσιο ρεπερτόριο που υπερκαλύπτει τις αθλητικές αδυναμίες του, αξίζει την πρώτη θέση κι όχι μόνο και μόνο επειδή πρώτευσε στην αξιολόγηση.



Από κοντά ο πυραυλοκίνητος Τζέριαν Γκραντ που άλλαξε ταχύτητα στην περιφέρεια του Προμηθέα. Ο Άλφα Ντιαλό του Λαυρίου είχε επίσης πολύπλευρη προσφορά και αξίζει να είναι ψηλά. Νεμάνια Νέντοβιτς και Γιανίκ Μορέιρα ίσως να ήταν ακόμη ψηλότερα στην κατάταξη, αν δεν έχαναν τόσους αγώνες λόγω τραυματισμών. Ο δε Μάλκολμ Γκρίφιν εξελίχθηκε σε ηγέτη του ΠΑΟΚ με σταθερά καλή παρουσία και μοιράζεται με τον Τάισον Κάρτερ του Λαυρίου τη θέση.

Ranking
1. Κερέμ Καντέρ (Κολοσσός)
2. Τζέριαν Γκραντ (Προμηθέας)
3. Άλφα Ντιαλό (Λαύριο)
4. Νεμάνια Νέντοβιτς (Παναθηναϊκός) + Γιανίκ Μορέιρα (ΑΕΚ)
5. Μάλκολμ Γκρίφιν (ΠΑΟΚ) + Τάισον Κάρτερ (Λαύριο)

Καλύτερος Έλληνας
Αρκετά ισχυρός ο ανταγωνισμός. Ο Ντίνος Μήτογλου λόγω της εξαιρετικά οικονομικής του παρουσίας αλλά και της πρωτιάς του Παναθηναϊκού δικαιούται την πρωτιά, με τον Βασίλη Μουράτο να ακολουθεί.



Ο Δημήτρης Αγραβάνης είχε σταθερά καλό πρόσωπο στον Προμηθέα, ενώ ο Βασίλης Ξανθόπουλος ήταν ο εγκέφαλος του Κολοσσού. Θέση στην πεντάδα μοιράζονται και οι Λίνος Χρυσικόπουλος και Βασίλης Καββαδάς.

Ranking
1. Ντίνος Μήτογλου (Παναθηναϊκός)
2. Βασίλης Μουράτος (Λαύριο)
3. Δημήτρης Αγραβάνης (Προμηθέας)
4. Βασίλης Ξανθόπουλος (Κολοσσός)
5. Βασίλης Καββαδάς (Ηρακλής) + Λίνος Χρυσικόπουλος (ΑΕΚ)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x