Betmasters

Kύπελλο Ελλάδας: Επικίνδυνες αποστολές για Ολυμπιακό και ΑΕΚ

Nα θέσουν τις βάσεις για την πρόκριση στη επόμενη φάση της διοργάνωσης θέλουν «ερυθρόλευκοι» και «κιτρινόμαυροι».

Mε τρεις αναμετρήσεις συνεχίζεται σήμερα η φάση των "16" του Κυπέλλου Ελλάδας. Στη μάχη ρίχνονται Ολυμπιακός και ΑΕΚ, οι οποίοι φιλοξενούνται από Πλατανιά και Παναιτωλικό αντίστοιχα, ενώ το πρόγραμμα ανοίγει η ματσάρα ανάμεσα στον Αστέρα Τρίπολης και τον Ατρόμητο.

Ανάλυση

Αστέρας Τρίπολης - Ατρόμητος

Ο Παναιτωλικός σταμάτησε το σερί των πέντε συνεχόμενων νικών του Αστέρα Τρίπολης την περασμένη αγωνιστική. Μπορεί οι Αρκάδες να είχαν την υπεροχή στο ματς, όμως τελικά δεν κατάφεραν να πάρουν κάτι, μένοντας στο 0-0. Η ομάδα του Σάββα Παντελίδη παρέμεινε, έτσι, στην έκτη θέση και το -8 από από την τέταρτη θέση που κατέχει ο σημερινός της αντίπαλος. Στα αγωνιστικά, εκτός θα μείνει σήμερα ο μέσος Μουνάφο για να πάρει κάποιες ανάσες, ενώ τραυματίας είναι ο μπακ Κυριακόπουλος. Μπορεί το Κύπελλο να μην αποτελεί βασικό στόχο για τον Αστέρα, όμως η πρόκριση είναι θεμιτή με τους Πελοποννήσιους να παρατάσσονται με την καλύτερη δυνατή ενδεκάδα τους. Από την άλλη μεριά, ο Ατρόμητος συνεχίζει την καταπληκτική φετινή του πορεία, καθώς με τη νίκη του στην Κέρκυρα την περασμένη αγωνιστική ολοκλήρωσε τον πρώτο γύρο βρισκόμενος στην τέταρτη θέση και μόλις στο -2 από τον πρωτοπόρο Ολυμπιακό. Ο στόχος για τους Περιστεριώτες παραμένει η ευρωπαϊκή έξοδος, όμως αν συνεχίσουν έτσι και στο δεύτερο γύρο γιατί να μην έχουν βλέψεις για κάτι… παραπάνω; Στα αγωνιστικά, ο Νταμίρ Κάναντι δε θα έχει στη διάθεσή του τους φορ Ντάουντα, Βασιλείου και Μανούσο, ενώ εκτός αποστολής θα μείνει και ο κίπερ Γιαννιώτης για να ξεκουραστεί.

Πλατανιάς - Ολυμπιακός

Ήδη ο Πλατανιάς διανύει τη χειρότερή του περίοδο από τότε που ανέβηκε στη μεγάλη κατηγορία. Με την ήττα από τον ΠΑΟΚ την περασμένη αγωνιστική, έφτασε τις 11 διαδοχικές σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, έχοντας καπαρώσει την τελευταία θέση. Πλέον, η ομάδα του Ρόκα στρέφει την προσοχή της στο δεύτερο γύρο εκεί όπου θα προσπαθήσει να διορθώσει πολλά πράγματα, αν θέλει να καταφέρει τελικά να σωθεί. Μια νίκη, βέβαια, σήμερα απέναντι σε έναν ισχυρό αντίπαλο θα ήταν σίγουρα μια πολύ τονωτική ένεση για τους Χανιώτες, κάτι βέβαια που είναι εξαιρετικά δύσκολο. Δεν υπάρχουν σημαντικές απουσίες, οπότε ο Ισπανός θα παρατάξει τη δυνατή του ενδεκάδα. Από την άλλη μεριά, ο Ολυμπιακός με πολύ δυσκολία για ακόμη μία αγωνιστική κατάφερε να επικρατήσει εντός έδρας του ΠΑΣ Γιάννινα την Κυριακή με 1-0, κατακτώντας έτσι τον άτυπο τίτλο του πρωταθλητή χειμώνα. Το μοναδικό γκολ για τους "ερυθρόλευκους" πέτυχε ο Μάριν με ωραίο σουτ στο 63'. Αυτή ήταν η έκτη σερί νίκη για την ομάδα του Λεμονή, ο οποίος ευελπιστεί η ομάδα του να μείνει εκεί μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Παρελθόν από την ομάδα αποτελεί και ο φορ Μπεν, ενώ η περίπτωση της επιστροφής του Μιραλάς απομακρύνεται. Εκτός θα μείνει και ο αμυντικός Σισέ, ο οποίος είναι τραυματίας.

Παναιτωλικός - ΑΕΚ

Χωρίς νίκη παρέμεινε για τρίτο σερί ματς ο Παναιτωλικός, μετά την ισοπαλία 0-0 που απέσπασε μέσα στην έδρα του Αστέρα Τρίπολης. Βέβαια, το αποτέλεσμα μόνο θετικό λογίζεται, αν κοιτάξει κανείς την φόρμα των γηπεδούχων. Στο Κύπελλο, η ομάδα του Μάκη Χάβου ήταν άτυχη, καθώς κληρώθηκε με μία από τις καλύτερες ομάδες της Ελλάδας αυτήν τη στιγμή, όμως θα παίξει για τις πιθανότητες που της αναλογούν.Στα αγωνιστικά, τιμωρημένος είναι ο χαφ Μπεχεράνο, ενώ δεν υπολογίζονται και οι τραυματίες Μπράβο και Ντιέγκο Λόπεζ. Από τη μεριά της, η ΑΕΚ έδειξε το γνωστό πρόσωπό της, όταν είναι υποχρεωμένη να πάρει αποτέλεσμα απέναντι σε θεωρητικά αδύναμο αντίπαλο. Έτσι, ενώ την περασμένη αγωνιστική έπρεπε να νικήσει τον Απόλλωνα Σμύρνης στο ΟΑΚΑ για να παραμείνει στην κορυφή με το τέλος του πρώτου γύρου, εκείνη… κόλλησε στο 0-0 και έδωσε την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να την προσπεράσει. Απογοήτευση επικρατεί στο στρατόπεδο της "Ένωσης", όμως φέτος το πρωτάθλημα είναι απρόβλεπτο και δεν έχει χαθεί τίποτα ακόμη. Στα αγωνιστικά, ο Μανόλο Χιμένεθ δε θα έχει στη διάθεσή του τους Σιμόες, Βράνιες και Τσότσιτς που είναι τραυματίες. Εκτός θα μείνει ο φορ Λιβάγια για να πάρει ανάσες, ενώ δεν υπολογίζεται για άλλη μια φορά ο γκολκίπερ Ανέστης.

Δες εδώ την ανάλυση και τις προτάσεις για τα σημερινά παιχνίδια του Κυπέλλου Ελλάδας στο betmasters.gr.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x