Betmasters

Αφιέρωμα στην Πρέμιερ Λιγκ 2018/2019

Όλα όσα θέλεις να ξέρεις για το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Το -κατά πολλούς- κορυφαίο εθνικό πρωτάθλημα του πλανήτη έκανε σέντρα αυτήν την Παρασκευή 10 Αυγούστου! Οι ομάδες της Πρέμιερ Λιγκ έχουν ολοκληρώσει την προετοιμασία και τις μεταγραφές τους και ετοιμάζονται να ριχτούν στη μάχη για ακόμα μία σεζόν.

Θα καταφέρει η Μάντσεστερ Σίτι να υπερασπιστεί τον τίτλο της ή μήπως η Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ θα σπάσει την κατάρα, ανεβαίνοντας στην κορυφή μετά από 28 ολόκληρα χρόνια; Πού θα καταλήξουν τα ευρωπαϊκά εισιτήρια; Ποιές ομάδες θα αποχαιρετήσουν; Όλα αυτά τα ερωτήματα ψάχνουν απαντήσεις στο πρωτάθλημα που είναι έτοιμο να ξεκινήσει!

Το Πρωτάθλημα

Το πρωτάθλημα της Πρέμιερ Λιγκ περιλαμβάνει 20 ομάδες, οι οποίες παίζουν μεταξύ τους από δυο φορές (εντός και εκτός έδρας), καλύπτοντας ένα φάσμα συνολικά 38 αγωνιστικών. Η πρεμιέρα διεξάγεται στις 10 Αυγούστου (για δεύτερη φορά μετά από πέρσι που γίνεται Παρασκευή), ενώ η τελευταία αγωνιστική παίζεται στις 12 Μαΐου 2019. Οι τέσσερις πρώτοι προκρίνονται στο Τσάμπιονς Λιγκ της επόμενης περιόδου, ο πέμπτος πάει στο Γιουρόπα Λιγκ και τα άλλα δυο εισιτήρια εξαρτώνται από τους νικητές των κυπέλλων (Κύπελλο Αγγλίας και Λιγκ Καπ). Τέλος, οι τρεις ουραγοί της βαθμολογίας υποβιβάζονται στην επόμενη κατηγορία, την Τσάμπιονσιπ.

Οι Ομάδες

Μάντσεστερ Σίτι

Η περσινή πρωταθλήτρια και κάτοχος του Λιγκ Καπ ξεκινάει με όλες τις προϋποθέσεις για να επαναλάβει τον θρίαμβο, αποτελώντας το νούμερο ένα φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου. Ο Πεπ Γκουαρδιόλα παραμένει στη θέση του, οι «πολίτες» δεν έχασαν βασικούς παίκτες (έφυγαν Τουρέ και και Ανταραμπιόγιο), ενώ αντιθέτως ενισχύθηκαν και με τον Ριγιάντ Μαχρέζ που ύστερα από το «σίριαλ» της περασμένης σεζόν αποκτήθηκε από τη Λέστερ. Εκτός από το πρωτάθλημα, ο Καταλανός τεχνικός θέλει η ομάδα του αυτή τη χρονιά να φτάσει το ίδιο ψηλά και στο Τσάμπιονς Λιγκ, μία διάκριση που αποτελεί τον διακαή πόθο κάθε οπαδού του συλλόγου εδώ και πολλά χρόνια.

Εκτίμηση: Η Σίτι δεν θεωρείται αδίκως το πρώτο φαβορί για την κατάκτηση και του φετινού τίτλου, αφού η ποιότητα της είναι αδιαμφισβήτητη. Εκεί που θα ρίξει όλο το βάρος είναι η υπέρβαση στο Τσάμπιονς Λιγκ, όπου και ψάχνει διακαώς τη διάκριση.

Δες εδώ τη συνέχεια του άρθρου και μάθε τα πάντα για τις ομάδες και τις αποδόσεις στα μακροχρόνια της Πρέμιερ Λιγκ!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x