Betmasters

Αφιέρωμα στο πρωτάθλημα Γαλλίας 2018/19

Σέντρα σε ένα από τα κορυφαία πρωταθλήματα της Ευρώπης εκεί που η κυριαρχία της Παρί Σεν Ζερμέν είναι αδιαμφισβήτητη και οι υπόλοιπες ομάδες δίνουν τη δική τους μάχη για τις υπόλοιπες θέσεις.

Είναι το πρωτάθλημα της Παρί Σεν Ζερμέν ή πιο απλά η Ligue 1.

Οι Παριζιάνοι κατάφεραν την περσινή σεζόν να επιστρέψουν στην κορυφή, κατεδαφίζοντας από την κορυφή την εκπληκτική – τότε – Μονακό του Λεονάρντο Ζαρντίμ, αποδεικνύοντας εντός αγωνιστικού χώρου ότι σε πολύ μεγάλο βαθμό και τα λεφτά παίζουν στη σημερινή εποχή του ποδοσφαίρου.

Η τριάδα στην επίθεση δεν… παιζόταν και εύλογα ο τίτλος κατακτήθηκε με πολύ μεγάλη ευκολία από την ομάδα του Ουνάι Έμερι που τελικά αποχώρησε.

Παρ’ όλα αυτά, στη Ligue 1 υπάρχει ακόμα ένα πρωτάθλημα, αυτό για το Champions League, εκεί που την περσινή σεζόν, Μονακό, Λιόν και Μαρσέιγ πάλεψαν για δύο θέσεις με την τελευταία να μένει εκτός νυμφώνος, περιοριζόμενη στη συμμετοχή της στον τελικό του Europa, διοργάνωση στην οποία θα βρεθεί και του χρόνου.

Εκπληκτικό στατιστικό που αφορά τη φετινή σεζόν είναι ότι οι 20 ομάδες προέρχονται από 20 διαφορετικές πόλεις, γεγονός πολύ εντυπωσιακό, ειδικότερα σε ένα τέτοιο… κοσμοπολίτικο πρωτάθλημα.

Μαραθώνιος 20 ομάδων, οι ομάδες από το 1 έως το 3 προκρίνονται στο Champions League, ο 4ος στο Europa League ενώ το 5 και το 6 κρίνονται το αν θα παίξουν στο Europa League από τους νικητές των δύο Κυπέλλων. Σχετικά με τον υποβιβασμό, ο 19ος και ο 20ος αποχαιρετούν απευθείας ενώ ο 18ος παίζει διπλά ματς με τον 3ο της δεύτερης κατηγορίας.

Διαβάστε όλο το αφιέρωμα για το πρωτάθλημα της Γαλλίας και τις αποδόσεις που κυκλοφορούν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x