Betmasters

Α’ Γαλλίας: Εμβόλιμα… ροντέο

Η 19η αγωνιστική στο Σαμπιονά είναι γεγονός με πολλά ξεκάθαρα φαβορί να ετοιμάζονται να προσφέρουν πλούσιο θέαμα.

Εύκολο έργο δείχνουν να έχουν Μαρσέιγ, Μονακό και Παρί στα εντός έδρας ματς με Τρουά, Ρεν και Καέν αντίστοιχα. Χωρίς Μπαλοτέλι η Νις.

Αμιάν – Ναντ

Δεν ήταν καλή η Αμιάν κόντρα στην Τρουά και δικαίως ηττήθηκε με 1-0. Κομβικό Το σημερινό ματς για να μην βρεθεί μπλεγμένη. Μετράει 8 ματς με σύνολο τερμάτων «2-3» στα εννιά πιο πρόσφατα. Λείπουν Σισοκό, Μποντμέρ, Τραορέ και Κορνέ. Με 4-2-3-1 και τον Κονατέ μοναδικό προωθημένο. Η Ναντ επέστρεψε στις επιτυχίες με συνταγή Ρανιέρι κερδίζοντας 1-0 την Ανζέ. Εκτός έδρας δεν βγάζει την ίδια ενέργεια αμυντικά δεχόμενη γκολ εδώ και επτά αγώνες. Σημαντική η απουσία του βασικού στόπερ Κάρλος. Δεν αλλάζει το 4-4-2 με Σάλα και Γκανάζι να αποτελούν το επιθετικό δίδυμο. Η Αμιάν έχει 13 under σε 18 αγώνες. Η Ναντ με τον Ρανιέρι στον πάγκο προσέχει για να έχει. Under και άγιος ο Θεός.

Ανζέ – Ντιζόν

Δίκαιη ήττα για την Ανζέ από τη Ναντ με 1-0 παρότι για περίπου μισή ώρα αγωνίστηκε με παίκτη παραπάνω. Άνευρη επιθετική. Πολλά σκαμπανεβάσματα στην απόδοσή της. Λείπουν Πάβλοβιτς, Σάνταμαρια και Γκιγιόμ, ένας σε κάθε γραμμή. Με 4-4-2 και απόψε έχοντας του Κριβέλι και Εκαμπί στην επίθεση. Η Ντιζόν απέδειξε πως στην έδρα της δεν αστειεύεται σαρώνοντας με 3-0 τη Λιλ. Και τα τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο. Πέντε σερί εντός έδρας νίκες. Εκτός είναι το πρόβλημα. Έχει δεχτεί γκολ σε όλες τις φετινές εξόδους της. Μεγάλες απώλειες αυτές των Αντάντι, Αμαλαφιτανό και Ταβάρες. Έχω την αίσθηση πως η Ανζέ θα ματώσει και θα φτάσει στη νίκη. Θέλει περισσότερο το τρίποντο και μπορεί να εκμεταλλευτεί την εκτός έδρας ανυπαρξία της Ντιζόν, που συν τοις άλλοις θα έχει και απουσίες. Άσος.

Γκινγκάμπ – Σεντ Ετιέν

Η Γκινγκάμπ το γύρισε στην άμυνα, κράτησε το μηδέν στα τέσσερα τελευταία ματς και φυσικά δεν ηττήθηκε. Πιο πρόσφατο το 0-0 με την Καέν. Δεν ρίσκαρε ιδιαίτερα. Λείπουν Ντιντό και Καμαρά στο κέντρο. Χτίζει μομέντουμ. Οι Σαλιμπούρ και Μπριάντ θα ξεκινήσουν στην επίθεση του 4-4-2 των γηπεδούχων. Η Σεντ Ετιέν ηττήθηκε με κάτω τα χέρια από τη Μονακό με 4-0 χωρίς να προβάλει την παραμικρή αντίσταση. Δεν μπήκε ποτέ στο ματς. Ανύπαρκτη. Ο Σαμπλέ δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος. Ο κόσμος ζητάει το… κεφάλι. Ο ίδιο τα ρίχνει σε παίκτες και διοίκηση. Χαμός. Λείπει ο κίπερ Ρουφιέ και οι Περέν, Πογκμπά, Μολνέ, Αμουμά και Σελνάες. Το τάιμινγκ δείχνει τον δρόμο και οδηγεί ξεκάθαρα στον άσο. Η Γκινγκάμπ ανεβαίνει, η Σεντ Ετιέν σέρνεται. Απλά τα πράγματα…

Λιλ – Νις

Ανύπαρκτη στην έδρα της Ντιζόν η Λιλ. Μέχρι το 35’ έχανε με 3-0. Ευτυχώς για την ίδια που η αντίπαλός της κατέβασε ταχύτητα. Ο Κρουζ ζήτησε από τους παίκτες του να αντιδράσουν ξεκινώντας από σήμερα. Με την ψυχολογία στο ναδίρ χλωμό το κόβω. Δεδομένο το 3-4-3 με τους Μπενζιά, Πέπε και Πόνσε να αποτελούν την επιθετική τριπλέτα. Η Νις καθάρισε με 1-0 την Μπορντό, έφτασε τις τέσσερις σερί νίκες και βλέπει Ευρώπη. Μπροστάρης ο Μπαλοτέλι που σκοράρει κατά ριπάς. Το κακό είναι ότι απόψε θα λείψει λόγω τιμωρίας. Παράλληλα λείπει και ο ακραίος αμυντικός Ζαλέ. Οι Μαξιμίν, Πλεά και Σραφί θα ξεκινήσουν στην επίθεση του 4-3-3 των φιλοξενούμενων. Οι δύο τους συγκρούστηκαν στο Λιγκ Καπ προσφάτων και έμεινε στο 1-1. Ερωτηματικό η σημερινή αναμέτρηση. Η Λιλ δεν στρίβει με τίποτα, αλλά η Νις καταντάει προβλέψιμη χωρίς τον «Μπάλο» στην επίθεση. Μακριά…

Μαρσέιγ – Τρουά

Σε ένα οριακό ματς ηττήθηκε από τη Λυών με 2-0 πληρώνοντας τα λάθη του κίπερ Ματαντά, Έπεσε από την τριάδα. Τουλάχιστον έχει την ευκαιρία σήμερα να δώσει απαντήσεις έχοντας σύμμαχο την έδρα όπου έχει 6 νίκες και 2 ισοπαλίες στα οχτώ τελευταία. Με 4-2-3-1 και τον Ζερμέιν αιχμή του δόρατος στην επίθεση. Η Τρουά έπιασε ταβάνι μετά το 1-0 επί της Αμιάν. Μεταμορφώνεται εντός έδρας. Δείχνει να έχει πιάσει ταβάνι. Εκτός έδρας δεν έχει νίκη στα πέντε τελευταία. Πλήγμα η απουσία του Ντιγκόμ στο κέντρο. Ο Σουκ θα παίξει φουνταριστός στο 4-2-3-1 και πίσω του θα κινούνται οι Κάουι, Νταρμπιόν και Γκραντσίρ. Ξεκάθαρη επιλογή ο άσος για μία Μαρσέιγ που επιβάλλεται να αντιδράσει. Δεν πληρώνει όμως!

Μετς – Στρασβούργο

Ουραγός και καταϊδρωμένη η Μετς, αλλά με ψυχή. Μεγάλο διπλό επί της Μονπελιέ με 3-1. Εβγαλε τεράστιο τσαμπουκά στο χορτάρι. Ο κόουτς Αντζ δικαιώθηκε κερδίζοντας την πρώην ομάδα του, από την οποία έφυγε ως εχθρός. Λείπει ο κίπερ Ντιντιγιόν και οι Μπίσεβατς, Ενγκέτ και Μπαλιού. Θα παραταχθεί με 4-2-3-1 και τους Ντοσεβί, Ρου και Μπλέ πίσω από τον Ριβιέρ. Το Στρασβούργο παίζει πολύ καλό ποδόσφαιρο και επικράτησε της Τουλούζ με 2-1. Εξι ματς δίχως ήττα με 4 νίκες και 2 ισοπαλίες. Λείπει ο κίπερ Καμαρά και ο αμυντικός Σεκά. Με 4-3-3 οι φιλοξενούμενοι έχοντας τους Τεριέ, Ντα Κόστα και Λιενάρ στην επίθεση. Όλα τα λεφτά η αναμέτρηση για τη Μετς. Αν κερδίσει δεύτερο κολλητό ματς και κάνει σεφτέ εντός έδρας μπορεί να ελπίζει. Το Στρασβούργο δεν μπορεί να πάει ψηλότερα. Τώρα ή ποτέ για τους γηπεδούχους. Άσος.

Μονακό – Ρεν

Η Μονακό έριξε τέσσερα γκολ στη Σεντ Ετιέν και λίγα ήταν. Ο Λεμάρ επέστρεψε στα γκολ και έδειξε ότι αποτελεί ένα πολύ σημαντικό παίκτη για τον σύλλογο. Η απουσία του ήταν κομβική για μεγάλο διάστημα. Μετράει τέσσερις διαδοχικές νίκες σε πρωτάθλημα και Λιγκ Καπ. Βλέπει ξεκάθαρα τη δεύτερη θέση. Τίτλο δεν προλαβαίνει, αφού η Παρί είναι διαστημική. Πάντως, χωρίς το Τσάμπιονς Λιγκ θα αποδώσει καλύτερα από δω και πέρα. Λείπει ο ακραίος Ζορζ λόγω τιμωρίας. Η Ρεν ηττήθηκε εύκολα από την Παρί με 4-1 και να λέει και ευχαριστώ που τουλάχιστον πέτυχε το γκολ της τιμής. Σε μια εβδομάδα έχει παίξει με Μαρσέιγ, Παρί και απόψε με Μονακό. Θα παραταχθεί με 4-2-3-1 και τον Μουμπελέ στην επίθεση. Η Μονακό που βλέπω το τελευταίο διάστημα θα καθαρίσει την Καέν και με over.

Μπορντό – Μονπελιέ

Η Μπορντό δεν μπόρεσε να αντέξει στην πίεση της Νις και ηττήθηκε με 1-0. Πάντως είχε κάποιες ευκαιρίες για να τσιμπήσει τον βαθμό, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο. Ο Γκουβερνέκ παίζει το κεφάλι του απόψε. Αν δεν κερδίσει τη Μονπελιέ δεν αποκλείεται να κουνήσει μαντήλι. Λείπουν Σανκαρέ και Μεντί σε κέντρο και επίθεση. Με 4-3-3 και τους πολύ καλούς Μάλκομ, Ντε Πρεβίλ, Καφού στην επίθεση. Η Μονπελιέ ηττήθηκε από τη Μετς με 3-1 αποδεικνύοντας πως βρίσκεται σε πτώση. Μάλιστα άνοιξε το σκορ και στη συνέχεια αποχώρησε από την αναμέτρηση. Πάντως εκτός έδρας αποδίδει καλύτερα παραμένοντας αήττητη στα έξι τελευταία. Λείπει ο ηγετικός αμυντικός Χίλτον και ο φορ Νινγκά. Με 5-3-2 και τους ΣΙιό, Μπενζά στην επίθεση. Σέβομαι την εκτός έδρας πορεία της Μονπελιέ, αλλά έχω την αίσθηση πως με τον Γκουβερνέκ να παίζει τα ρέστα του στους γηπεδούχους οι παίκτες θα παλέψουν για τον προπονητή τους και θα φτάσουν στη νίκη. Ασος.

Παρί – Καέν

Όταν σκοράρουν Μ’ Μπαπέ, Καβάνι και Νεϊμάρ δεν μπορεί να φοβάται τίποτα και κανέναν. Άνετη νίκη για την Παρί με 4-1. Στο 16’ το σκορ ήταν 2-0 και τα πράγματα είχαν ξεκαθαρίσει. Πάντως οι πολλοί αστέρες που έχουν μαζευτεί φέρνουν συχνά πονοκεφάλους στον Έμερι. Ο Ντι Μαρία του ζήτησε να παίζει περισσότερο και ο ίδιο απάντησε πως θα τον βάζει όποτε ο ίδιος το κρίνει. Λείουν Γκιμπέμπε, Αλβες και Βεράτι. Δεν αλλάζει με τίποτα το 4-3-3 και τη μαγική τριπλέτα στην επίθεση. Η Καέν κόλλησε στο 0-0 με την Γκινγκάμπ. Κλειστό ματς χωρίς κλασικές ευκαιρίες. Το φοβήθηκαν αμφότερες και συμβιβάστηκαν. Από τις χειρότερες επιθέσεις στην κατηγορία. Λείπει ο Τζικού στην άμυνα, αλλά η σοβαρότερη απουσία είναι αυτή του ηγέτη Φερέ στο κέντρο. Με 4-4-1-1 και τον Ροντλέν να κινείται λίγο πιο πίσω από τον Σαντινί. Δεν υπάρχει αξία στο ματς. Το ταμπούρι της Καέν μπορεί να μην οδηγήσει την Παρί σε ευρεία νίκη. Κάπου στο 3-0 το βλέπω.

Τουλούζ – Λιόν

Η Τουλούζ ηττήθηκε στο Στρασβούργο με 2-1 και συνεχίζει να προβληματίζει εκτός έδρας. Τουλάχιστον στέκεται στο ύψος των περιστάσεων στην Τουλούζη. Σήμερα έχει πολύ δύσκολο έργο κόντρα σε μία ανώτερη ομάδα, με τρομερή ενέργεια μεσοεπιθετικά. Πάντως, στο σπίτι της έχει μόνο μία ήττα στα επτά τελευταία και δείχνει να αποδίδει εξαιρετικά το 4-4-2 με τους Τόιβονεν και Ντελόρτ στην επίθεση. Η Λιόν καθάρισε τη Μαρσέιγ με 2-0 και δείχνει πως θα παλέψει κυρίως με τη Μονακό για τη δεύτερη θέση. Πέντε σερί διπλά σκοράρει 3,5 γκολ κατά μέσο όρο. Στην κόντρα είναι καταπληκτική με την ταχύτατη μεσοεπιθετική γραμμή. Οι Ντεπάι, Φεκίρ και Κορνέ αποτελούν την καταπληκτική τριπλέτα πίσω από τον φουνταριστό Ντίαζ. Ματς που λογικά θα έχει γρήγορο ρυθμό και γκολ εκτατέρωθεν. Η Λυών βγάζει τρομερή ενέργεια μεσοεπιθετικά. Η Τουλούζ είναι πολύ τυπική στην έδρα της. Εξαιρετική επιλογή το goal/goal.

Δες εδώ όλα τα προγνωστικά της Α' Γαλλίας από το betmasters.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x