Betmasters

Φινλανδία για… γεύμα, Ελλάδα για… επιδόρπιο

Ο Λάμπρος Γκαραγκάνης προτείνει στο sport-fm.gr δύο καλοπληρωμένα «διπλά» από τον έκτο προκριματικό όμιλο του Euro 2016.

Μετά από τέσσερα παιχνίδια η βαθμολογία του γκρουπ μοιάζει σαν κακόγουστο αστείο για την Εθνική, που είναι τελευταία μ΄ έναν πόντο και με ταπεινωτικά αποτελέσματα στο παθητικό της. Αντίθετα, για τη Βόρειο Ιρλανδία οι εννέα πόντοι (τρεις νίκες) αποτελούν θρίαμβο απερίγραπτο. Βρήκε και τα έκανε, όμως, η ομάδα του Μάικλ Ο΄Νιλ. Ενίσχυσε το επιτελείο της με τον Τζίμι Νίκολ (προπονητής της σκωτσέζικης Κάουντεμπιθ), ο οποίος αποτέλεσε μέλος της Εθνικής της χώρας που έλαβε μέρος στα Μουντιάλ των 1982 και 1986. Αρχίζουν να το πιστεύουν οι Βορειοϊρλανδοί και ποιός να τους κακίσει;

Το ζήτημα είναι αν μπορούν να διαχειριστούν από εδώ και πέρα αυτό το φορτίο. Πλην τεσσάρων-πέντε παικτών, που παίζουν στην Πρέμιερσιπ ή τέλος πάντων σε κάποιο επίπεδο, το υπόλοιπο ρόστερ αντιστοιχεί με μίας καλής ομάδας της αγγλικής Λιγκ 1! Ακόμη και ο Λάφερτι – που «γάζωσε» εμάς και τους Ούγγρους – δεν είναι… Ρόμπεν, όπως εμφανίστηκε στο Φάληρο. Κάποιο σοβαρό αγωνιστικό πρόβλημα δεν αναφέρεται για τους γηπεδούχους, στο ματς του Μπέλφαστ, απέναντι στη Φινλανδία η οποία «καίγεται» για το αποτέλεσμα που θα τη φέρει πιο κοντά στην τριάδα.

Διότι, ως τώρα, έχει κάνει μόνο το στοιχειώδες η ομάδα του Μίξου Πάατελαϊνεν: Να κερδίσει εκτός τα Φερόε. Χαώδης διαφορά ανάμεσα στα δύο ρόστερ δεν υπάρχει και δεν είναι τυχαία η μοιρασιά στις τιμές. Οι φιλοξενούμενοι δεν έχουν στις κλήσεις παίκτες που πρόσφατα βοήθησαν τη Φινλανδία (Βάαρινεν, Χέτεμαϊ, Χάλστι, Αρκίβουο, Λάμπι). Η προτίμηση στο «διπλό» δεν έχει να κάνει με κάποια συγκεκριμένη ανωτερότητα των φιλοξενούμενων, αλλά με την πτωτική τάση που αναμένουμε στη Βόρειο Ιρλανδία. Ένα τέτοιο ενδεχόμενο δεν θα είναι κακό για την Ελλάδα, η οποία από εδώ και πέρα δεν έχει περιθώρια για νέες γκέλες.

Ακόμη και η ισοπαλία στην Ουγγαρία θ΄ αποτελέσει ένα ακόμη «βούλιαγμα» για την Εθνική. Η νίκη θα δώσει την απαιτούμενη ώθηση για την ανατροπή της κατάταξης. Κοιτάζοντας το δυναμικό των Μαγυάρων – με την πλειοψηφία των παικτών τους να μην ανήκουν σε κορυφαία πρωταθλήματα – και τον τρόπο που έχασαν από τη Βόρειο Ιρλανδία εντός έδρας, στο τελευταίο δεκάλεπτο, το συμπέρασμα πώς δεν είναι φόβητρο ή άτρωτοι βγαίνει αυθόρμητα. Μ΄ αυτή τη λογική κι εμείς ηττηθήκαμε από τα Φερόε στο Φάληρο, έχουμε ένα κάρο σοβαρές απουσίες, υπάρχει, όμως, μία πρόσφατη πορεία που έχει «χτίσει» τη φανέλα της Ελλάδας.

Ο Σέρχιο Μαρκαριάν γνωρίζει που ήρθε και τι πρέπει να κάνει, είχε λίγο χρόνο να δουλέψει, όμως το κίνητρο είναι τέτοιο που (ανεξάρτητα από εθνική προτίμηση) δίνει αξία στην τιμή του «διπλού». Δεν είναι… θαυματοποιός ο Ουρουγουανός, αλλά τεχνικά ταιριάζει περισσότερο από τον Ρανιέρι στην Ελλάδα, η οποία χρόνια τώρα βασίζει τις επιτυχίες της στη σκληρή άμυνα και στο κυνικό «τσούκου-τσούκου». Με λίγη (απαραίτητη) τύχη, θα μπει ένα γκολ και μετά μένει να το διαχειριστεί η Εθνική. Ο όμιλος θα έχει απώλειες για όλες τις ομάδες στη συνέχειά του κι αν εξαιρεθεί η Ρουμανία, που έχει το μέγεθος να υποστηρίξει τους δέκα βαθμούς συγκομιδής, όλες οι υπόλοιπες είναι σύνολα στα μέτρα μας και κατώτερες. Υπό άλλες συνθήκες δεν θα το συζητούσαμε καν…

Η ΠΡΟΤΑΣΗ
159. ΒΟΡΕΙΟΣ ΙΡΛΑΝΔΙΑ – ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ: 2 (2,55)
164. ΟΥΓΓΑΡΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ: 2 (2,70)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x