Betmasters

Πάμε κόντρα την Ατλέτικ Μπιλμπάο

Η αποστολή της Νάπολι στο "Σαν Μαμές" είναι δύσκολη, αλλά ο Γιάννης Καρατζαφέρης στηρίζει την ιταλική ομάδα για αποτέλεσμα και πρόκριση επ'ι της Μπιλμπάο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο Σαν Μαμές η Μπιλμπάο έχοντας «προίκα» το 1-1 από το πρώτο παιχνίδι πριν από μια εβδομάδα στο Σαν Πάολο βρίσκεται προ των πυλών μια ιστορικής πρόκρισης στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ για πρώτη φορά μετά από 16 ολόκληρα χρόνια αρκεί να κερδίσει τους «παρτενοπέι» ή να φέρει ισοπαλία δίχως τέρματα.
Η ομάδα του Μπενίτεθ στοχεύει στην 4η συνεχόμενη παρουσία της στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση ευελπιστώντας εκεί να έχει καλύτερη τύχη από πέρσι που έμεινε εκτός των νοκ άουτ σε τριπλή ισοβαθμία με Άρσεναλ και Ντόρτμουντ.

Οι Βάσκοι θα δώσουν το πρώτο επίσημο παιχνίδι τους για φέτος νέο Σαν Μαμές σε ένα ιστορικό παιχνίδι αφού από την έκβαση του θα κριθεί και η πρόκριση για πρώτη φορά μετά από 16 χρόνια της Μπιλμπάο στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ.
Ο Βαλβέρδε τόνισε πως η ομάδα του υστερεί σε πείρα από την Νάπολι στον θεσμό αλλά τουλάχιστον μετά από το πρώτο παιχνίδι οι παίκτες του απέκτησαν κάποια έστω ελάχιστη αφού κάποιοι στην ομάδα πριν από την σέντρα του πρώτο αγώνα στην Νάπολι δεν είχαν αγωνιστεί ποτέ στην εν λόγω διοργάνωση.
Από εκεί και πέρα τα ευχάριστα νέα για τον «τσιγκούρι» είναι πως δεν έχουν προκύψει προβλήματα της τελευταίας στιγμής πλην του επιθετικού Κίκε Σόλα και δεν αποκλείεται να δούμε στο «4-2-3-1» εκτός από το ίδιο σχήμα και τα ίδια πρόσωπα στο αρχικό σχήμα.
Σε αντίθεση δηλαδή με αυτούς που παρέταξε στην πρεμιέρα της Πριμέρα το περασμένο Σάββατο όπου πραγματοποίησε ριζικό Rotation και μοιραία έχασε από την Μάλαγα με 0-1 στο Ροσαλέδα από τέρμα του Λουίς Αλμπέρτο στο πρώτο ημίχρονο.
Έτσι στο «9» θα βρίσκεται κλασικά ο Αντούριθ και η τριάδα πίσω του θα απαρτίζεται από τους: Σουσαέτα, Μπενιάτ και ο Μουνϊαιν.
Μια τριάδα που συνδυάζει ταχύτητα, τέχνη και αναμένεται να προκαλέσει αρκετά προβλήματα στην άμυνα των Ιταλών ειδικά εάν την βρει ανοργάνωτη.

Η Νάπολι από το 2011 είναι παρούσα στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση συνεχώς και θέλει βέβαια να διευρύνει και άλλο αυτό το σερί της αρκεί να πετύχει ένα 2ιπλό μέσα στο Σαν Μαμές ή έστω να αποσπάσει μια ισοπαλία με δυο γκολ και πάνω.
Ο Μπενίτεθ ξέρει πως η ομάδα του είναι πιο έμπειρη και μπαρουτοκαπνισμένη στον συγκεκριμένο θεσμό αλλά επίσης γνωρίζει πως ένας πιθανός αποκλεισμός από το Τσάμπιονς Λιγκ θα φέρει πολύ πρόωρα στην σεζόν μουρμούρα και γκρίνια στα αποδυτήρια ενώ ακόμη δεν έχει ξεκινήσει καν το Καμπιονάτο.
Οι Ιταλοί έχουν παίξει μόλις ένα επίσημο παιχνίδι στην σεζόν το αντίστοιχο εντός έδρας με την Μπιλμπάο στην έδρα τους ενώ δεν έχουν αναφερθεί σημαντικές απουσίες της τελευταίας στιγμής.
Έτσι δεν αναμένονται και εκπλήξεις στο σχήμα ( 4-2-3-1) αλλά και στα πρόσωπα που θα απαρτίζουν την αρχική 11αδα με τον Ιγκουαϊν στο «9» , τον Σλοβάκο Χάμσικ σε ελεύθερο ρόλο και τους ταχύτατους: Ινσίνιε- Καγιεχόν στα άκρα ενώ λογικά θα παίξει και πάλι ως αλλαγή ο νεοφερμένος Ισπανός Μίτσου.
Από εκεί και πέρα το ερωτηματικό είναι εάν έχει «δέσει» ο Γάλλος στόπερ Κουλιμπαλί με τον Αλμπιόλ στην «καρδιά» των μετόπισθεν και εάν στον άξονα της μεσαίας γραμμής ο Βραζιλιάνος Ζορζίνιο μπορεί να μπει στα … παπούτσια του Ινλερ που θα ξεκινήσει από τον πάγκο ή του Τζεμαϊλί που είναι στην Transfer list μαζί με τον Πάντεφ.

Στην προϊστορία είναι χαρακτηριστικό πως η Μπιλμπάο απέναντι σε Ιταλικές ομάδες επί Ισπανικού εδάφους είναι αήττητη με απολογισμό: 6-1-0 και πιο πρόσφατη νίκη το 2-0 επί της Πάρμα για το ΟΥΕΦΑ το Φθινόπωρο του 2014.
Αντίστοιχα, η Νάπολι σε τέσσερις «επισκέψεις» της στην Ισπανία μετράει δυο 2ιπλά και δυο ήττες με πιο πρόσφατο παιχνίδι της εκεί το 0-2 στο Μαδριγάλ επί της Βιγιαρεάλ το 2011 για το Τσάμπιονς Λιγκ.

• Η εμπειρία και το ρόστερ του Μπενίτεθ είναι ικανά να στείλουν την Νάπολι για 4η συνεχόμενη φορά στους ομίλους και θα στηρίξω τους Ιταλούς.

ΠΡΟΤΑΣΗ: Χ2

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x