Οι δεκαέξι καλύτερες ομάδες του 20ού Παγκοσμίου Κυπέλλου ρίχνονται στη μάχη των νοκ άουτ, με το πρόγραμμα ν΄ αρχίζει με δύο εντελώς διαφορετικά ματς. Η Χιλή εκμεταλλεύτηκε την κάκιστη κατάσταση της Ισπανίας και πέρασε μαζί με την Ολλανδία από τον δεύτερο Όμιλο. Ο Σαμπάολι έχει δημιουργήσει μία ουσιαστικά κι εντυπωσιακή ομάδα, η οποία απέναντι στους Βραζιλιάνους θα έχει ν΄ αντιμετωπίσει έδρα, ποιότητα και παίκτες με μεγαλύτερη φυσική δύναμη. Στο 2-0 από την Ολλανδία, για το φινάλε του γκρουπ, η Χιλή δέχτηκε το πρώτο γκολ από σέντρα και κεφαλιά με το κέντρο της άμυνάς της να παραπαίει. Αυτό είναι το αδύνατο σημείο που μπορεί να πληρώσει και με τους διοργανωτές.
Οι Χιλιανοί, επίσης, το τελευταίο 24ωρο αναλώθηκαν πολύ στο κομμάτι της διαιτησίας, μήπως καταφέρουν και κερδίσουν κάτι. Ο ορισμός του Χάουαρντ Ουέμπ τούς ενόχλησε, μια και ο Άγγλος είχε σφυρίξει τον αποκλεισμό τους στο Μουντιάλ του 2010, στο Γιοχάνεσμπουργκ, πάλι από τη Βραζιλία στον ίδιο γύρο με 3-0! Τότε, βέβαια, δεν υπήρξε κάποιο παράπονο, μια και η ήττα τους ήταν καθαρή. Ωστόσο το κίνητρο των Χιλιανών για τη διαμαρτυρία αυτή ήταν μήπως καταφέρουν να εξασφαλίσουν ένα ποσοστό κοντά στο 50%-50%. Η Βραζιλία θα δυσκολευτεί να προηγηθεί, λογικά, και δίνω καλές πιθανότητες να το κάνει με κάποιο από τα στόπερ της. Και τον Λουίζ τον θεωρώ καλή περίπτωση, θα διαλέξω, όμως, τον Τιάγκο Σίλβα που έχει υπάρξει ξανά επιλογή μου.
Η νίκη των Βραζιλιάνων στο ημίχρονο πληρώνει 1,95, ενώ πιθανό σημείο για το πρώτο γκολ του αγώνα θεωρώ το 31΄-45΄ μετά από ένα αναγνωριστικό ημίωρο που αναμένω και από τις δύο ομάδες. Με γνώμονα το ποδόσφαιρο που έχει παίξει ως τώρα, το ματς του Μπέλο Οριζόντε δεν θα είναι τόσο εύκολο για τη Βραζιλία αν δεν προσέξει. Όσον αφορά το Κολομβία-Ουρουγουάη, που θα διεξαχθεί στο Ρίο, ξεκαθαρίζω πώς ο ορισμός του Ολλανδού Κούιπερς από μόνος του μπορεί ν΄ αποτελέσει ανασταλτικός παράγοντας για ν΄ ασχοληθούμε σοβαρά με το ματς. Η Ουρουγουάη δεν έχει, πλέον, Σουάρες που επέστρεψε στην πατρίδα του μετά τον τετράμηνο αποκλεισμό για τη δαγκωνιά στον Κιελίνι. Αυτός είναι και ο λόγος που οι αποδόσεις είναι υπέρ των Κολομβιανών. Ίσως η πρώτη παράταση των νοκ άουτ αγώνων!
Η ΠΡΟΤΑΣΗ
400. ΒΡΑΖΙΛΙΑ - ΧΙΛΗ: 1 ΗΜΙΧΡΟΝΟ (1,95)
ΠΡΩΤΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΣΚΟΡΑΡΕΙ: ΤΙΑΓΚΟ ΣΙΛΒΑ (30,00)
ΛΕΠΤΟ ΠΡΩΤΟΥ ΓΚΟΛ: 31΄-45΄ (4,50)
401. ΚΟΛΟΜΒΙΑ - ΟΥΡΟΥΓΟΥΑΗ: Χ (3,35)
Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.






