Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Champions League: Οι «καρχαρίες» αγνοούν τους οπαδούς και την ίδια τη φύση του αθλήματος

Ένα έγγραφο που διέρρευσε και το οποίο έστειλε ο Αντρέα Ανιέλι στους ευρωπαϊκούς συλλόγους, έφερε και πάλι τη συζήτηση για αλλαγές στο Champions League από το 2024.

Στο έγγραφο αυτό ο Ανιέλι ενημερώνει τους υπόλοιπους πως υπάρχουν προχωρημένες συζητήσεις για να αλλάξει ο τρόπος διεξαγωγής της διοργάνωσης από το 2024, χρησιμοποιώντας μία πυραμίδα που θα εξασφαλίζει περισσότερα παιχνίδια που είναι καλύτερα για όλους, τις ομάδες, τους οπαδούς και φυσικά γιατί δεν μπορούσε να λείπει το... τυράκι, την οικονομική τους ευμάρεια!

Το κλειδί σε αυτή την αλλαγή και αυτό που προωθούν είναι οι έξι πρώτοι από κάθε όμιλο να είναι εξασφαλισμένα ξανά μέσα στη διοργάνωση και την επόμενη χρονιά ανεξαρτήτως της θέσης τους στο πρωτάθλημα! Το αστείο είναι πως στο έγγραφο που έχει στείλει ο Ανιέλι γίνεται κουβέντα για... αξιοκρατία και όχι για ποδοσφαιρική κληρονομιά συγκεκριμένα, ως το κριτήριο, όμως, ακριβώς το ανάποδο προσπαθούν να προωθήσουν!

Χώροι για ομάδες που κάνουν έκπληξη, όπως έκανε η Λέστερ δεν θα υπάρχουν, ή όπως τώρα που προσπαθεί να μπει η Χετάφε στην πρώτη τετράδα του ισπανικού πρωταθλήματος.

Αυτό που δείχνει να απομακρύνεται είναι η περίπτωση να γίνονται αγώνες τα Σαββατοκύριακα για την Ευρώπη, κάτι που άλλωστε οι περισσότερες ομάδες δεν επιθυμούν προκειμένου να μην χαλάσουν τις σχέσεις τους με τα πρωταθλήματα στις χώρες τους.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x