sport-fm.gr ΘΕΜΑ

El Clasico: Μέσι και Μπενζεμά στη… μάχη των γκολ!

Ο Λιονέλ Μέσι και ο Καρίμ Μπενζεμά αποτελούν τα δυνατά «όπλα» στη μεγαλύτερη αναμέτρηση του ισπανικού πρωταθλήματος.

Μπαρτσελόνα-Ρεάλ Μαδρίτης, Ρεάλ Μαδρίτης-Μπαρτσελόνα. Δυο ομάδες, ένα clasico, όλοι καθηλωμένοι στις τηλεοράσεις να παρακολουθήσουν το μεγαλύτερο ντέρμπι της Ισπανίας.

Ο Λιονέλ Μέσι αποτελεί αδιαμφησβήτητα έναν από τους μεγαλύτερους παίκτες στον κόσμο και στην Μπαρτσελόνα. Ο Καρίμ Μπενζεμά αντίστοιχα στην Ρεάλ Μαδρίτης. Τι γίνεται όμως όταν αυτοί οι δυο συναντιούνται στον ίδιο αγωνιστικό χώρο;

Πάμε να δούμε τα στατιστικά των δυο παικτών στα γήπεδα:

Ο επιθετικός της Μπαρτσελόνα, Λιονέλ Μέσι, είναι πρώτος σκόρερ της ομάδα του αλλά και του πρωταθλήματος, σημειώνοντας 23 γκολ στην La Liga σε 2.303 λεπτά. Η θέση του θρύλου που γεννήθηκε στο Ροζάριο στην ομάδα είναι αδιαμφισβήτητη, έχοντας αγωνιστεί σε 27 παιχνίδια μέχρι στιγμής στη σεζόν και έχει ξεκινήσει όλα εκτός από δύο.



Όσο για τη Ρεάλ Μαδρίτης, καυχιούνται για τον Καρίμ Μπενζεμά, ο οποίος είναι ο κορυφαίος σκόρερ των Λος Μπλάνκος στο πρωτάθλημα και βρίσκεται στην τέταρτη θέση στον αγώνα για το «pichichi», με 18 γκολ. Έχει παίξει συνολικά 2.203 λεπτά και είναι ο παίκτης στον οποίο στηρίζονται τα πλάνα του Ζινεντίν Ζιντάν, ξεκινώντας και στα 25 παιχνίδια που έχει παίξει στη σεζόν.



Πρόκειται για δύο ποδοσφαιριστές που αφήνουν το στίγμα τους στο γήπεδο, που βρίσκουν ασταμάτητα δίχτυα και είναι απαραίτητοι για τους συλλόγους τους.

Ωστόσο, αυτό που προσφέρουν οι δύο ποδοσφαιριστές στο γήπεδο διαφέρει σημαντικά μεταξύ τους. Είναι διαφορετικά τα στοιχεία τους, οι ικανότητές τους, ο τρόπος με τον οποίο ντριμπλάρων και η ικανότητα στο τελείωμα των φάσεων. Ας αναλύσουμε αυτούς τους δύο βασιλιάδες του ποδοσφαίρου σε μεγαλύτερο βάθος.

Πρώτον, κοιτάζοντας τον Μέσι, μπορούμε να δούμε ότι, όσον αφορά το συνδυασμό με τους συμπαίκτες του και την δημιουργία του παιχνιδιού, έχει κατά μέσο όρο 71,6 πάσες ανά παιχνίδι με ακρίβεια 82%. Εκτός από το να σκοράρει το 34% των γκολ της ομάδας του, έχει δώσει 8 ασίστ αυτή τη σεζόν, γεγονός που τον κάνει να ισοβαθμεί στη δεύτερη θέση με τον Ιάγο Άσπας της Θέλτα και τον Μάρκος Γιορέντε της Ατλέτικο Μαδρίτης στον εν λόγω πίνακα.

Αν λάβουμε υπόψη τις τελικές προσπάθειες, ο Αργεντινός επιθετικός έχει μέσο όρο 5,7 για κάθε 94 λεπτά ποδοσφαίρου, εκ των οποίων οι 3 είναι στο στόχο. Όσο για τα 23 γκολ του το 2020-21, τα 17 προέρχονται σε κανονική ροή αγώνα, ενώ έξι έχουν προέλθει από στατικές φάσεις. Οι περισσότερες τελικές του Μέσι έρχονται έξω από την περιοχή, με το 24% αυτών να έρχονται μέσα από το "κουτί".

Ο Καρίμ Μπενζεμά έχει κατά μέσο όρο 38 πάσες ανά αγώνα, με ποσοστό ευστοχίας στο 83%. Έχει δημιουργήσει 6τέρματα στη φετινή σεζόν, το οποίο τον τοποθετεί μαζί με τον Σέρχιο Κανάλες της Μπέτις και τον Μίκελ Ογιαρθάμπαλ της Ρεάλ Σοσιεδάδ ως τον 6ο παίκτη στο θέμα των ασίστ στη La Liga.

Παρά το γεγονός ότι είναι ένας ιδιαίτερα κινητικός παίκτης που προσπαθεί να βρει χώρους ώστε να βοηθήσει στην ανάπτυξη της μπάλας και βρίσκεται συχνά μεταξύ της αντίπαλης άμυνας και του κέντρου, το 40,9% των τελικών του προσπαθειών προέρχονται μέσα από την περιοχή. Έχει σκοράρει στο 18,3% των τελικών του. Στα 16 από τα 18 γκολ που πέτυχε αυτή τη σεζόν προέρχονται σε κανονική ροή αγώνα και τα άλλα δύο από στατικές φάσεις.

Όσον αφορά το ανασταλτικό κομμάτι, είναι εντυπωσιακό πως ο Μπενζεμά και ο Μέσι έχουν παρόμοια στατιστικά όταν πρόκειται να αναχαιτίσουν την μπάλα, με τον τελευταίο να έχει ανακτήσει την κατοχή για την πλευρά του 53 φορές, μόλις μία φορά περισσότερο από τον Γάλλο.

Διαβάστε ακόμα

Τελικά τι ομάδα ήταν ο Φράνκο;

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x