sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Pizza ή Τapas: Τι να φας για να δεις σαν… ντόπιος το Ιταλία-Ισπανία (vids)

Ο σωστός ημιτελικός ενός Euro χρειάζεται το σωστό φαγητό και το sportfm.gr σου λέει πώς θα απολαύσει το παιχνίδι ένας οπαδός στη Ρώμη, αλλά και ένας στη Μαδρίτη. Ετοιμάσου να… μαγειρέψεις!

Αν δεν είσαι από τους τυχερούς που θα βρεθούν στο «Γουέμπλεϊ», φόρα την μαγειρική ποδιά, αποφάσισε ποιον θα στηρίξεις και ετοιμάσου να μαγειρέψεις σαν Ιταλός ή Ισπανός για να δεις τον αποψινό ημιτελικό του Euro 2020.

Άλλωστε ποδόσφαιρο στην τηλεόραση και φαγητό είναι μια σχέση αγάπης για τους φίλους του «Βασιλιά των Σπορ» και η ματσάρα Ιταλία-Ισπανία επιτάσσει να παίξεις μεγάλη μπάλα και στην… κουζίνα σου! Τo sport-fm.gr σου προτείνει τι να φας για να νιώσεις γνήσιος οπαδός της «σκουάντρα ατζούρα» ή της «φούρια ρόχα».

Οι Ισπανοί τρώνε…

Tapas

Ή αλλιώς μεζεδάκια! Στην Ισπανία υπάρχουν, χωρίς υπερβολή, εκατοντάδες παραλλαγές από μικρά πιατάκια με νόστιμους μεζέδες, που φτιάχνονται γρήγορα, εύκολα και σου προσφέρουν ποικιλία. Ουσιαστικά είναι λιχουδιές σε μικρές ποσότητες και η πιο απλή βερσιόν τους είναι ψωμάκι κομμένο σε φέτες, πάνω στο οποίο μπορείς να βάλεις πραγματικά ό,τι τραβάει η όρεξή σου. Και για να το παίξεις έξυπνος στην παρέα, μάθε ότι τα Tapas πήραν το όνομά τους από τα ψωμάκια με μεζέδες που έβαζαν πάνω στο ποτήρι με το κρασί τους οι πελάτες στις ταβέρνες της Ανδαλουσίας για να μην πέφτουν μέσα έντομα…



Το σάντουιτς με τα καλαμαράκια (ή το χαμόν)

Αν έχεις πάει σε κάποιο γήπεδο της Μαδρίτης ξέρεις… Με το σφύριγμα για το ημίχρονο του αγώνα ανοίγουν εκατοντάδες αλουμινόχαρτα που περιλαμβάνουν το περίφημο «Bocadillο de Calamares». Δεν είναι τίποτα άλλο από σάντουιτς με θράψαλο και μαγιονέζα. Φυσικά, οι πιο παραδοσιακοί το προτιμούν με φυσικά-παραδοσιακό χαμόν!



Ισπανική Τορτίγια

Δεν είναι η τορτίγια που έχεις στο μυαλό σου, αλλά κάτι σαν ομελέτα! Πάρε πατάτες και κρεμμύδια. Κόψε σε κομματάκια και μαγείρεψε τα στο τηγάνι μέχρι να μαλακώσουν. Όταν είναι έτοιμα ρίξε τα χτυπημένα αυγά, τυρί, αλάτι, πιπέρι. Σκέπασε με καπάκι, χαμήλωσε τη φωτιά και μαγείρεψε μέχρι να ροδίσει! Enjoy!



Οι Ιταλοί τρώνε…

Πίτσα φυσικά!

Παγκόσμιος πρωταθλητής στην κατανάλωση φαγητού μπροστά από μια οθόνη που δείχνει την αγαπημένη σου ομάδα είναι φυσικά η πίτσα! Αν είσαι Ιταλός θα την επιλέξεις με λεπτή και τραγανή ζύμη. Εννοείται ότι τα υλικά θα είναι της επιλογής σου. Επίλεξε, όμως, τοπ αλλαντικά, σάλτσα από φρέσκια ντομάτα και βασιλικό!



Μπρουσκέτες

Γρήγορες, εύκολες , απλές. Τραγανισμένο ψωμάκι με μυρωδιά από σκόρδο, κυβάκια ντομάτας, πέστο βασιλικού και φρέσκια μοτσαρέλα και ετοιμάσου να πανηγυρίσεις τα γκολ του Τσίρο Ιμόμπιλε μέσα σε υπέροχες μυρωδιές!



Carbonara

Είναι το πιάτο-μύθος της ιταλικής κουζίνας. Μπορεί να πέφτει λίγο… βαρύ για το άγχος ενός τόσο σημαντικού αγώνα, όμως η γεύση του θα σε κάνει να νιώσεις αμέσως καλύτερα. Εννοείται ότι αν είσαι αυθεντικός Ιταλός, θες την αυθεντική συνταγή. Αυτή με το αυγό και το πεκορίνο! Βάλε τα δυνατά σου και βάλε γκολ στη γεύση.



Ας κερδίσει ο πιο… νόστιμος! Καλή όρεξη!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x