sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Μπουράκ Γιλμάζ: Ο «γερόλυκος» δεν χόρτασε

Ο αειθαλής Γιλμάζ οδήγησε μια «σταχτοπούτα» στο παλάτι της, ένα αουτσάιντερ στην κορυφή που έμοιαζε ντυμένη για… Άραβες. Μπορεί να ντυθεί ήρωας και σε εθνικό επίπεδο;

Μερικές μόνο εβδομάδες αφότου οδήγησε τον Δαυίδ στην νίκη επί του Γολιάθ, ο Μπουράκ Γιλμάζ θα επιχειρήσει να ηγηθεί ενός ακόμα αουτσάιντερ, στο δρόμο προς την δόξα που αγνοούν οι γείτονες…

Δε γνωρίζουμε αν τα τουρκικά κρασιά μπορούν να σταθούν επάξια δίπλα στα κορυφαία του είδους, γαλλικά, όμως αν κρίνουμε από τον Μπουράκ Γιλμάζ, η παλαιότητα τους αγγίζει την τελειότητα.



Ο 35χρονος φορ, με ουκ ολίγες εμπειρίες και αμφιλεγόμενη «φλόγα» μέσα του, έγινε κάτοικος Γαλλίας για το… τίποτα. Η Λιλ τον πήρε δίχως να ξοδέψει ούτε σεντ και η λέξη «δικαίωση» ίσως δεν αρκεί για να περιγράψει τα αποτελέσματα αυτού του ρουά ματ.



Ο Γιλμάζ ολοκλήρωσε μια τρομερά ποιοτική τουρκική τριπλέτα, μαζί με τους Τσελίκ και Γιαζιτσί. Μάλιστα, παρέα με τον δεύτερο δημιούργησε και εκτέλεσε μπόλικες φορές, φτιάχνοντας μια συνεργασία που σίγουρα θα απασχολήσει τους αντιπάλους της Τουρκίας στον πρώτο όμιλο.

Από την αρχή μέχρι το φινάλε της Ligue 1, ο 35χρονος στράικερ απέδειξε το «δολοφονικό» ένστικτο του, κάτι που αποδεικνύεται και από τα 16 γκολ του. Αυτό που πιθανότατα δεν είχε λάβει την δέουσα προσοχή, είναι η ηγετική πλευρά του.



Δύο γκολ και μια ασίστ στην ανατροπή τίτλου κόντρα στην Λιόν. Γκολ στο ντέρμπι μίσους και ουσίας με την Λανς. Γκολ στον τελικό της 38ης αγωνιστικής, που έμελλε να ήταν και το τελευταίο στην σεζόν για τους πρωταθλητές Γαλλίας.



Ο αειθαλής Γιλμάζ οδήγησε μια «σταχτοπούτα» στο παλάτι της, ένα αουτσάιντερ στην κορυφή που έμοιαζε ντυμένη για… Άραβες. Μπορεί να ντυθεί ήρωας και σε εθνικό επίπεδο;

Με την εθνική του ομάδα να βρίσκεται σε όμιλο με Ιταλία, Ελβετία και Ουαλία, κάθε σενάριο, από το καλύτερο μέχρι το χειρότερο, είναι ανοιχτό. Οι γείτονες πάντως, στην πέμπτη τους συμμετοχή στα τελευταία επτά Euro, ψάχνουν διακαώς την διάκριση που θα τους αλλάξει επίπεδο. Φέτος, η παρουσία της «Αγίας (πρωταθληματικής) Τριάδας» της Λιλ, με μπροστάρη τον γερόλυκο της, αυξάνει την απόκρυφη ελπίδα τους για διάκριση.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x