sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Eυρωλίγκα: Το τρίποντο έχει γίνει δεύτερη φύση

Οι αριθμοί δείχνουν την όλο και πιο μεγάλη σημασία που αποκτά το τρίποντο στην Ευρωλίγκα.

Κάποιοι μιλούν για μόδα. Άλλοι λένε για εξέλιξη του παιχνιδιού. Όπως και να’ χει το τρίποντο έχει τα τελευταία χρόνια αυξήσει τη σημασία του στην επίδραση του παιχνιδιού. Πέρα από… έναν έξτρα πόντο σε σχέση με το δίποντο, δημιουργεί αποστάσεις και χώρους σε ένα μπάσκετ που λόγω της αυξημένης αθλητικότητας των παικτών κάνει το παρκέ συχνά να μοιάζει μικρότερο από τις πραγματικές του διαστάσεις.

Μια ματιά στην εξέλιξη της επίδρασης του τριπόντου στον τρόπο παιχνιδιού των ομάδων την τελευταία 20ετία στην Ευρωλίγκα θα σας πείσει κι εσάς. Το sport-fm.gr συγκεντρωσε τις... αποδείξεις:

Ενδεικτικά, πριν 20 χρόνια οι ομάδες εκτελούσαν μαζί μόνο 36,5 τρίποντα ανά αγώνα και ευστοχούσαν σε 12,6 από αυτά κατά μέσο όρο, ενώ στην εν εξελίξει χρονιά (και με βάση τα στοιχεία της regular season) οι ομάδες επιχειρούν 47,7 τρίποντα και πετυχημένα είναι τα 18,08 εξ αυτών κατά μέσο όρο.

Στην τρέχουσα σεζόν τα τρίποντα καταλαμβάνουν το 39,6% των σουτ μιας ομάδας, ενώ την περασμένη σεζόν που δεν ολοκληρώθηκε το ποσοστό ήταν ακόμη μεγαλύτερο φτάνοντας το εντυπωσιακό 40,1%.

Η έμφαση που δίνουν οι ομάδες στα σουτ πίσω από τα 6,75μ. αποτυπώνεται και στη βελτίωση των ποσοστών, καθώς από το 36,8% πρόπερσι και το 37,3% πέρσι φτάσαμε φέτος στο 37,8%.



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x