F1

Μπαίνει επίσημα από το 2026 στη Formula 1 η Audi!

Με κάθε επισημότητα πλέον, η Audi θα γίνει μέλος της Formula 1 από το 2026, με τη γερμανική εταιρία να κάνει ένα νέο άνοιγμα στον χώρο.

Μπορεί να κρατούσε χαμηλούς τόνους εδώ και μήνες, όμως μετά από λίγο καιρό, το ενδιαφέρον της Audi για να κάνει «μπάσιμο» στη Formula 1 μαθεύτηκε. Η συμφωνία πλέον είναι και επίσημη, αφού όπως ανακοίνωσε η ίδια η διοργανώτρια αρχή, γερμανική εταιρία από 2026 θα είναι στη μάχη!

Η νέα ομάδα του πρωταθλήματος το έψαξε αρκετά για να αγοράσει το πλειοψηφικό πακέτο της McLaren, όμως μετά από σκληρές διαπραγματεύσεις το deal δεν προχώρησε. Έτσι, το ενδιαφέρον στράφηκε στις Sauber, Aston Martin και Williams, με την πρώτη που αγωνίζεται ως Alfa Romeo, να γίνεται όπως όλα δείχνουν το... μονοπάτι για την Audi.

Για να συμβεί αυτό, η Sauber κατάφερε να κρατήσει την παραμονή της βάσης της ομάδας στο εργοστάσιο του Χίνβιλ στην Ελβετία και μάλιστα με νέα επένδυση αναβάθμισής του, την προστασία των θέσεων εργασίας σε αυτό, αλλά και τη συμμετοχή του στο διοικητικό συμβούλιο της ομάδας μέσω της διατήρησης ενός μεριδίου της.



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x