F1

Σίφουνας Πέρες στη Τζέντα, έριξε σκόνη στη Ferrari και άρπαξε την pole position!

Με έναν απίστευτο γύρο στο φινάλε του Q3, ο Σέρχιο Πέρες εμφανίστηκε από το πουθενά στις κατατακτήριες δοκιμές της Τζέντα και πήρε την πρώτη pole position της καριέρας του!

Την pole position έκλεψε ο Σέρχιο Πέρες (πρώτη στην καριέρα του) από τις δύο Ferrari στο τέλος των κατατακτήριων δοκιμών της Τζέντα, όπου έκανε ταχύτερο γύρο στο φινάλε του Q3 με χρόνο 1:28.200 και άφησε ελάχιστα πίσω τον Σαρλ Λεκλέρ στην δεύτερη θέση και τον Κάρλος Σάινθ στην τρίτη θέση.

Σίγουρα ήταν μια μέρα κατατακτήριων, όπου είχαμε την έκπληξη με τον Λιούις Χάμιλτον να μένει εκτός από το πρώτο σκέλος των δοκιμαστικών για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια, τερματίζοντας στην 16η θέση, ενώ είχαμε και δύο κόκκινες σημαίες.

Αυτή του Λατίφι όπου προσέκρουσε στις μπαριέρες της πίστας στις αρχές των δοκιμαστικών, και αυτή του Μικ Σουμάχερ όπου χτύπησε άσχημα πάνω στα προστατευτικά, με αποτέλεσμα να χρειαστεί ιατρική περίθαλψη και στην συνέχεια οδηγήθηκε στο νοσοκομείο για να του γίνουν οι απαραίτητες εξετάσεις.

Στο τελευταίο σκέλος των κατατακτήριων, οι δύο Ferrari ξεκίνησαν πρώτες με Λεκλέρ και Σάινθ να βγαίνουν πρώτοι στην πίστα και στην συνέχεια να ακολουθεί ο Μαξ Φερστάπεν. Εκεί ήταν το σημείο που ο Ισπανός πιλότος της Ferrari κινήθηκε ταχύτερα από τον συμπαίκτη του κατά 44 χιλιοστά.

Ενώ όλα έδειχναν πως τα ιταλικά μονοθέσια έχουν το πάνω χέρι, με τον Σαρλ Λεκλέρ να βελτιώνει τον χρόνο του στην δεύτερη προσπάθεια του και να ανεβαίνει στην 1η θέση, η μοίρα επιφύλασσε εντυπωσιακό φινάλε, με τον Σέρχιο Πέρες να κλέβει την παράσταση στο τέλος.

Έτσι στο αυριανό Grand Prix που θα διεξαχθεί στην Τζέντα με ώρα έναρξης 20:00, η πρώτη δεκάδα θα έχει ως έξης :

Στην 1η θέση τον Μεξικάνο πιλότο της Red Bull αφού ολοκλήρωσε με χρόνο 1:28.200, πίσω του ο Μονεγάσκος της Ferrari με 1:28.225, και στην 3η θέση ο Σάινθ με 1:28.402.

Από την 4η θέση θα ξεκινήσει ο κάτοχος του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, Μαξ Φερστάπεν, με χρόνο 1:28.402, στην 5η ο Σεμπάστιαν Οκόν με χρόνο 1:29.068, στην 6η θέση Ο Ράσελ με χρόνο 1:29.104, στην 7η θέση τον Φερνάντο Αλόνσο με χρόνο 1:29.147, στην 8η ο Μπότας με 1:29.183, στην 9η θέση ο Γκασλί με 1:29.254 και στην 10η θέση ο Μάγκνουσεν με 1:29.588


F1: Σίφουνας Πέρεζ στη Τζέντα, άρπαξε την pole position!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x