sport-fm.gr ΘΕΜΑ

FPL Greece: Το Fantasy της Premier League αλά... ελληνικά

Το όνειρο των περισσότερων ανδρών ανά τον κόσμο είναι να γίνουν ποδοσφαιριστές. Πολλοί δεν το κατάφεραν και το... γύρισαν στην προπονητική.

Πολλοί προσπάθησαν να γίνουν προπονητές, άλλοι ακόμα το παλεύουν… στα 5Χ5 όμως η αλήθεια είναι πως λίγοι μπορούν να γίνουν το απόλυτο “αφεντικό” της αγαπημένης τους αγγλικής ομάδας. Κάποιοι νομίζουν ότι η Premier League αποτελείται από 20 ομάδες. Στην Ελλάδα όμως, το αγγλικό πρωτάθλημα έχει “σπίτι” και μια δική του ξεχωριστή λίγκα στην οποία συμμετέχουν περισσότερες από 2.000 ομάδες που κοντράρονται κάθε Σαββατοκύριακο.

Όλος αυτός ο πρόλογος ώστε να μιλήσουμε για το Fantasy της Premier League, και το FPL Greece, την μεγαλύτερη ελληνική κοινότητα, στην οποία μπορείς και εσύ να γίνει μέλος και να μάθεις από τους… “ειδικούς” πώς να δημιουργήσεις τη δική σου ομάδα με παίκτες από το καλύτερο πρωτάθλημα του κόσμου.

Το FPL Greece είναι μια ιδέα που ξεκίνησε πριν περίπου 3 χρόνια από τον Μπάμπη Κοκκίνη και τον Χρήστο Τσαρακτσι?δης και συνεχίζεται ακόμη και σήμερα, με την ομάδα να πλαισιώνεται από την Λίνα Μακαρατζή και τον Δημήτρη Κριθαρέλλη, για ένα παιχνίδι που τραβάει ολοένα και περισσότερους ανθρώπους και στοχεύει στην… κορυφή! Όπως η ομάδα που θα δημιουργήσεις και θα “κοουτσάρεις, εφόσον δηλώσεις συμμετοχή σε αυτό.



-Πότε ξεκινήσατε να ασχολείστε με το Fantasy? Τι ήταν αυτό που σας έκανε να παίξετε για πρώτη φορά το συγκεκριμένο παιχνίδι?

«Ασχολούμαστε με το Fantasy Football και κατά κύριο λόγο με το Fantasy παιχνίδι της Premier League για πάνω από 10 χρόνια. Το να ασχοληθείς με τo Fantasy Football είναι το φυσικό επακόλουθο της αγάπης που μπορεί να έχει κάποιος για το ποδόσφαιρο και οτιδήποτε έχει να κάνει γύρω από αυτό. Στην περίπτωσή μας η αγάπη μας για το αγγλικό ποδόσφαιρο μας ώθησε να πάμε στο επόμενο στάδιο ενασχόλησης με αυτό, το οποίο λέγεται Fantasy Premier League».


-Πως και πότε εμφανίστηκε η ιδέα για τη δημιουργία ομάδας, με λίγκα και βίντεο στο youtube και μετέπειτα στο Twitch όπου σας βλέπουμε τώρα? – Τι φανταζόσασταν όταν ξεκινούσατε?

«H ιδέα για τη δημιουργία ενός Ελληνικού Fantasy καναλιού και την δικτύωση της Ελληνικής κοινότητας του παιχνιδιού εμφανίστηκε το καλοκαίρι του 2018. Παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των Ελλήνων παικτών στο παιχνίδι ήταν μεγάλος, δεν υπήρχε κανένα κανάλι που να παράγει σχετικό περιεχόμενο στα ελληνικά, ούτε κάποιος διαδικτυακός τόπος όπου αυτοί οι παίκτες θα μπορούσαν να συναντηθούν, να συζητήσουν, να διαγωνιστούν και να απολαύσουν το παιχνίδι σαν μία κοινότητα».


-Επειδή υπάρχει κόσμος που δεν γνωρίζει το παιχνίδι, μπορείτε με λίγα λόγια να μας περιγράψετε τον σκοπό του?

«Το concept του Fantasy Premier League δεν είναι κάτι καινούριο ακόμα και για τα ελληνικά δεδομένα. Ήδη από την δεκαετία του ‘90 οι παλιότεροι είχαν έρθει σε επαφή με αυτό μέσω του διαγωνισμού “Γίνε Πρόεδρος” το οποίο βασίζεται στην ίδια βασική ιδέα: Διαλέγεις παίκτες από τις ομάδες της Premier League και φτιάχνεις μία ομάδα η οποία κερδίζει πόντους κάθε αγωνιστική ανάλογα με την απόδοσή των παικτών σου στους πραγματικούς αγώνες. Σκοπός του παιχνιδιού είναι να συγκεντρώσεις τους περισσότερους πόντους και να κερδίσεις τους φίλους / συμφοιτητές / συναδέλφους με τους οποίους διαγωνίζεσαι και να καταλάβεις την καλύτερη δυνατή θέση στην παγκόσμια κατάταξη ανάμεσα σε πάνω από 7 εκατομμύρια παίκτες».




-Μιλήστε μας λίγο για τη δουλειά σας όσον αφορά τα βίντεο, ποιο είναι το περιεχόμενό τους, ασχολείστε μόνο με το Fantasy?

«Τα εβδομαδιαία streams μας είναι κατα βάση δύο. Στο πρώτο επικεντρωνόμαστε κυρίως στην ανάλυση των αποτελεσμάτων της αγωνιστικής, των αποδόσεων των ομάδων στο γήπεδο και εν γένει την κατάσταση στην Premier League.
Στο δεύτερο, ασχολούμαστε κατά κύριο λόγο με την προετοιμασία των ομάδων μας για την επόμενη αγωνιστική στο fantasy, δίνοντας tips και αναλύοντας πιθανές τακτικές ενώ ταυτόχρονα προβλέπουμε τα σκορ όλων των αγώνων της αγωνιστικής που έρχεται».


-Στις 26 Ιανουαρίου λήγει η προθεσμία για το 3ο Πανελλήνιο Κύπελλο του FPL Greece, με ποιον τρόπο μπορεί κανείς να συμμετάσχει και τι προϋποθέσεις πρέπει να πληροί?

«Καταρχάς να πούμε ότι τόσο η συμμετοχή στο παιχνίδι, όπως και το κύπελλο είναι εντελώς δωρεάν. Για να μπει κάποιος στο κύπελλο μας, αρκεί να έχει φτιάξει τη ‘φανταστική’ ομάδα του στο επίσημο site https://fantasy.premierleague.com και να μπει στη λίγκα του Κυπέλλου (με κωδικό 44465n) μέχρι τις 26 Ιανουαρίου 18:30. Αναλυτικές οδηγίες για τους κανόνες και τη διοργάνωση μπορεί κάποιος να βρει στα social media μας @fplgreece ή στον discord server μας https://www.invite.gg/fplgreece.
O μεγάλος νικητής θα κερδίσει ένα custom made τρόπαιο καθώς και μια αυθεντική φανέλα της αγαπημένης του ομάδας από τη Premier League»!


-Θεωρείτε πως στην Ελλάδα μπορεί να έχει μέλλον, Υπάρχει κόσμος που ασχολείται με το Fantasy? Τι μπορεί να γίνει για να “ανέβει” παραπάνω και να έχει περισσότερες συμμετοχές από Έλληνες?

«Κάθε χρόνο παρατηρούμε μια σημαντική αύξηση του αριθμού των ανθρώπων που ασχολούνται με το Fantasy τόσο παγκοσμίως όσο και στην χώρα μας. Ακόμα και η διοργανώτρια αρχή της Premier League, FA έχει κατανοήσει το σημαντικό ρόλο που έχει το παιχνίδι στο “hype” του πρωταθλήματος της και η βαρύτητα που του δίνει πολλαπλασιάζεται συνεχώς.
Ως FPL Greece, θεωρούμε πως υπάρχει αρκετός κόσμος που θα ενδιαφερόταν να ασχοληθεί απλά δεν έχει τύχει να έρθει σε επαφή με αυτό. Ελπίζουμε μέσα από τη δουλειά μας και το βήμα που μας δίνουν μέσα όπως το δικό σας να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε το παιχνίδι σε ανθρώπους που αγαπούν το Αγγλικό ποδόσφαιρο όσο και εμείς».


-Έχετε δημιουργήσει μια αρκετά δυνατή κοινότητα. Ποιες ήταν οι κινήσεις που έγιναν ώστε να μεγαλώσει τόσο πολύ η ομάδα σε ένα σχετικά μικρό χρονικό διάστημα?

«Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε και νομίζουμε πως το έχουμε καταφέρει σε ένα σημαντικό βαθμό είναι να δημιουργήσουμε μία δομή γύρω από το κανάλι μας η οποία δεν έχει σε τίποτα να ζηλέψει από αντίστοιχες του εξωτερικού, αντιμετωπίζοντας το χόμπι μας με επαγγελματισμό ενώ παράλληλα δεν χάνουμε το παρεΐστικο ύφος των streams και των εκπομπών μας. Την προσπάθεια αυτή επικυρώνει και η είσοδός μας ως ένα από τα πρώτα μέλη στο Fantasy Football Scout Network το οποίο είναι το μεγαλύτερο Fantasy Football website παγκοσμίως. Ο κόσμος έχει εκτιμήσει αυτή τη δουλειά και το περιβάλλον που έχουμε δημιουργήσει και έχει φτιάξει μία πολύ όμορφη και υποστηρικτική κοινότητα για την οποία μόνο καλά λόγια έχουμε να πούμε».


-Επηρεάστηκε η δουλειά σας από τον κορωνοϊό? Η καραντίνα ανέβασε το κοινό και τον κόσμο που σας παρακολουθεί? Πόσο έχουν δυσκολέψει το παιχνίδι οι απουσίες και οι αναβολές αγώνων λόγω της πανδημίας?

«Πέρυσι το Μάρτιο η διακοπή των αγωνιστικών δραστηριοτήτων μας φρέναρε, αφού και το ίδιο το παιχνίδι μπήκε σε παύση. Η επιστροφή του κόσμου το καλοκαίρι όμως έδειξε πόσο πολύ ο κόσμος αγαπάει το Αγγλικό ποδόσφαιρο και το παιχνίδι κατ’ επέκταση. Στη φετινή χρονιά έχουμε ακόμα περισσότερους νέους παίκτες και θεατές στα streams μας κάτι στο οποίο σίγουρα έχει συμβάλλει και η καραντίνα. Χαιρόμαστε που σε μία χρονιά όπου οι επιλογές των ανθρώπων για ψυχαγωγία και συντροφικότητα είναι περιορισμένες, ίσως βοηθάμε και εμείς κάποιους να περάσουν την εβδομάδα τους λίγο πιο ευχάριστα.
Αγωνιστικά η φετινή σεζόν είναι ίσως η πιο απρόβλεπτη τόσο λόγω των παιχνιδιών που αναβάλλονται όσο και λόγω της φόρμας των ομάδων που καταβάλλονται από τα συνεχή παιχνίδια ελλείψει σωστής pre-season. Αυτό βέβαια κάνει το παιχνίδι πιο δύσκολο ακόμα και για τους ‘βετεράνους’ του Fantasy, αλλά συνάμα πολύ πιο προκλητικό. Όλοι αντιμετωπίζουν τις ίδιες δυσκολίες, είναι στο χέρι του καθενός πως θα ανταπεξέλθει».


-Ποια είναι τα επόμενα πλάνα σας, τι θα δούμε στο μέλλον?

«Έχουμε σπουδαία πλάνα για το κανάλι και ευχόμαστε όπως όλοι σύντομα να επιστρέψουμε πίσω στην κανονική ζωή και να υλοποιήσουμε όσα δεν μπορέσαμε λόγω την πανδημίας. Θέλουμε φυσικά να συνεχίσουμε να αναπτύσσουμε συνεχώς τα streams μας, τα πρωταθλήματα μας και ότι άλλο αποτελεί κομμάτι του FPL Greece, αλλά σχεδιάζουμε και κάτι το οποίο θα είναι καινούριο όχι μόνο για το κανάλι μας αλλά και για τις διαδικτυακές παραγωγές με ποδοσφαιρικό περιεχόμενο».


-Ποιο είναι το κοινό που σας παρακολουθεί? Είναι περισσότερο παιδία μικρά σε ηλικία ή υπάρχουν και μεγαλύτεροι, υπάρχουν συνδρομητές σας από το εξωτερικό?

«Κατά κύριο λόγο το κοινό το οποίο ακολουθεί τη δραστηριότητά μας και είναι ενεργό στην κοινότητα είναι ενήλικες και αυτό συμβαίνει γιατί το συγκεκριμένο παιχνίδι και πόσο μάλλον για το αγγλικό πρωτάθλημα είναι κάτι με το οποίο για να ασχοληθείς πρέπει να έχεις περάσει σε δεύτερη ανάγνωση του αθλήματος πέρα από τα ποδοσφαιρικά video games και τα οπαδικά videos.
Ταυτόχρονα, σημαντικό στοιχείο της κοινότητας μας αποτελεί η συναναστροφή στα Ελληνικά με ανθρώπους από όλο τον κόσμο που τους ενώνει η αγάπη για το Αγγλικό ποδόσφαιρο και το fantasy παιχνίδι, ανεξάρτητα με το που ζούνε από την Αγγλία ως την Τσεχία και από τη Σουηδία ως την Αυστραλία το FPL Greece είναι παντού»!

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x