F1

«Έκλεψε» την pole position στο φινάλε από τον Νόρις με ρεκόρ πίστας ο Πιάστρι!

Με τον Όσκαρ Πιάστρι να κάνει ασύλληπτο τελευταίο γύρο και να καταγράφει ρεκόρ πίστας στην Ντόχα, ο Αυστραλός πήρε την pole position και άφησε στη δεύτερη θέση τον Λάντο Νόρις!

Συνέχεια στην αντεπίθεση για τη μάχη του τίτλου, που ξεκίνησε πριν από ένα 24ωρο με τη νίκη του στο Sprint Race, έδωσε ο Όσκαρ Πιάστρι!

Το βράδυ του Σαββάτου (29/11) ο Αυστραλός πιλότος της McLaren ήταν απολαυστικός στις βραδινές κατατακτήριες δοκιμές του Lusail International Circuit, κατακτώντας την έκτη pole position της σεζόν και πρώτη μετά το Βέλγιο, συνολικά σε οκτώ αγώνες!

Για να σημειώσει τον καλύτερο χρόνο από όλους τους οδηγούς και να εκκινήσει αύριο από την πρώτη σειρά του grid, ο 24χρονος χρειάστηκε να γράψει ιστορία και να κάνει νέο ρεκόρ πίστας στην Ντόχα με χρόνο 1:19.387, «κλέβοντας» την pole από τον teammate του, Λάντο Νόρις, ο οποίος λίγο νωρίτερα είχε καταρρίψει το ρεκόρ με 1:19.495.

Έτσι, το αυριανό Grand Prix -και ειδικά η πρώτη στροφή του προτελευταίου αγώνα της σεζόν- θα κρίνει πολλά, αφού ο Νόρις προηγείται με 22 βαθμούς διαφορά από τον ομόσταβλό του στη μάχη για τον τίτλο του Παγκόσμιου Πρωταθλητή. Σε περίπτωση νίκης του Βρετανού, θα πανηγυρίσει από αύριο τον πρώτο του τίτλο· διαφορετικά, το πρωτάθλημα θα κριθεί στις 7 Δεκεμβρίου στο Άμπου Ντάμπι.



Στην τρίτη θέση βρέθηκε ο Μαξ Φερστάπεν, που βλέπει τις ελπίδες του για το πρωτάθλημα να μειώνονται δραματικά, ενώ εξαιρετικές ήταν οι δύο Mercedes, με τους Τζορτζ Ράσελ και Κίμι Αντονέλι να τερματίζουν στην 4η και 5η θέση αντίστοιχα.

Από την άλλη, η Ferrari σε ακόμη μία διαδικασία κατατακτήριων δοκιμών φεύγει… ηττημένη, καθώς ο Λιούις Χάμιλτον έμεινε εκτός Q2 και στη 18η θέση, ενώ ο Σαρλ Λεκλέρ περιορίστηκε στη 10η.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x