F1

«Σίφουνας» και στην Πορτογαλία ο Χάμιλτον

Ο Λούις Χάμιλτον πήρε άνετα τη νίκη στην Πορτογαλία, αφήνοντας δεύτερο τον Φερστάπεν και τρίτο τον Μπότας, που είχε την pole position, αλλά αρκέστηκε στον ταχύτερο γύρο του Grand Prix.

Με αέρα πρωταθλητή και στην Πορτογαλία ο Χάμιλτον. Ο Άγγλος οδηγός τερμάτισε πρώτος και στο Grand Prix του Πορτιμάο και έφτασε στην 97η νίκη της καριέρας του, αφήνοντας δεύτερο τον Φερστάπεν, ενώ τρίτος ήταν ο Μπότας. Ωστόσο, ο Φινλανδός είχε τον ταχύτερο γύρο σήμερα στην Ιβηρική.

Στις κατατακτήριες του Σαββάτου, ο Μπότας έκανε τον πιο γρήγορο γύρο, αλλά ο αγώνας της επομένης -όπως συμβαίνει συνήθως άλλωστε- ήταν μια διαφορετική ιστορία. Ο Λουίς Χάμιλτον μπορεί να βρέθηκε ακόμα και τρίτος (ξεκίνησε ως δεύτερος), αλλά κατάφερε να ανέβει πρώτος και χτίσει διαφορά ασφαλείας, πριν φτάσει η ώρα του πιτ στοπ.

Ο Φερστάπεν έκανε έξυπνη προσπέραση μετά το πιτ στοπ του Φινλανδού και μπήκε… σφήνα στις δύο Mercedes. To ενδιαφέρον επικεντρώθηκε στις θέσεις 2-3, αφού ο Χάμιλτον είχε μαξιλαράκι ασφαλείας και αφού δεν είχαν τίποτα να χάσουν, αναζητώντας το κάτι παραπάνω, ο Ολλανδός και ο Μπότας έκαναν νέο πιτ στοπ στους τελευταίους γύρους, με στόχο τον έξτρα βαθμό μέσω του ταχύτερου γύρου. Αυτός που χαμογέλασε τελευταίος ήταν ο Φινλανδός μετά την τελευταία καρό σημαία.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x