F1

Formula 1: Το νέο format στα sprint race

Το πρώτο sprint race της χρονιάς θα παρακολουθήσουμε το Μ. Σάββατο (23/4) στην πίστα της Ίμολα, το οποίο φέτος θα έχει αλλαγή που μπορεί να κρίνει τον τίτλο.

Στην Formula 1 μετά από την επιτυχημένη προσπάθεια που έκαναν πέρσι, για να υπάρξει μεγαλύτερο ενδιαφέρον και τις τρεις μέρες των Grand Prix μέσω των sprint race, αποφασίστηκε την φετινή σεζόν να προστεθούν σε ακόμα τρεις πίστες, ωστόσο με μεγάλες αλλαγές.

Για την ακρίβεια, μέχρι και το περσινό sprint race του Σαββάτου, οι πιλότοι που έπαιρναν βαθμούς ήταν οι τρεις πρώτοι, με τον 1ο να παίρνει τρεις βαθμούς, τον 2ο δύο και τον 3ο έναν. Ωστόσο φέτος θα δούμε να παίρνουν βαθμούς οι πιλότοι που θα τερματίσουν στις θέσεις 1-8.

Ακόμα μια αλλαγή που θα έχουμε στα Grand Prix που θα υπάρξουν sprint race, θα είναι στο κομμάτι της pole position, καθώς φέτος τον άτυπο τίτλο θα τον έχει ο νικητής των κατατακτήριων της Παρασκευής, σε αντίθεση με την περσινή σεζόν που το είχε ο νικητής του αγώνα sprint.

Αναλυτικά ο πιλότος που θα κάνει τον ταχύτερο στις κατατακτήριες της Παρασκευής, θα είναι αυτός που θα ξεκινήσει από την P1 στο sprint race, ενώ ο νικητής αυτού θα είναι αυτός που θα ξεκινήσει από την πρώτη θέση στον αγώνα της Κυριακής.


Το πρόγραμμα του τριημέρου στην Ίμολα

Μεγάλη Παρασκευή 22 Απριλίου

14.30 1η περίοδος ελεύθερων δοκιμών
18.00 Κατατακτήριες δοκιμές

Μεγάλο Σάββατο 23 Απριλίου

13.30 2η περίοδος ελεύθερων δοκιμών
17.30 Sprint race

Κυριακή του Πάσχα 24 Απριλίου

16:00 Αγώνας

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x