sport-fm.gr ΘΕΜΑ

O Giannis το «σήκωσε» και οι haters ψάχνουν τρύπα να κρυφτούν!

Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έκανε τους αμφισβητίες του να καταπιούν τη γλώσσα τους με τα κατορθώματά του και το sport-fm.gr κάνει μια μικρή αναδρομή σε όλα όσα έχουμε ακούσει κατά καιρούς.

Από που να αρχίσεις και που να τελειώσεις; Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κατάφερε να οδηγήσει στην κορυφή του NBA τους Μιλγουόκι Μπακς, κάνοντας τους haters όλου του κόσμου είτε να μετανιώσουν για όσα του έχουν προσάψει κατά καιρούς ή να ψάξουν «λαγούμι» να κρυφτούν και πιστέψτε με δεν είναι λίγοι. Τα ατομικά αλλά και ομαδικά βραβεία κυρίως την τελευταία τριετία, φανερώνουν ξεκάθαρα ότι χωρίς καμία αμφιβολία, ο «δικός μας» Γιάννης από τα Σεπόλια, είναι αυτή την στιγμή που μιλάμε ο καλύτερος μπασκετμπολίστας στον κόσμο!

Φυσικά, τεράστια κουβέντα έχει σηκώσει και ο όρος «δικός μας», αφού ο Greek Freak και τι δεν έχει ακούσει όλα αυτά τα χρόνια από κάποιους Έλληνες. Το γιατί συμβαίνει αυτό με την συγκεκριμένη μειοψηφία (ναι για μειοψηφία μιλάμε), που δεν μπορεί να χωνέψει ότι ένα παιδί μεταναστών όπως τα χιλιάδες που υπάρχουν στην χώρα μας, έγινε γνωστό σε όλο τον πλανήτη, είναι μια άλλη τεράστια κουβέντα που αν πιάσουμε δεν θα ολοκληρώσουμε ποτέ. Ο όρος λοιπόν «δικός μας», πάει για αυτούς που από την πρώτη μέρα, ίσως και αργότερα, τον στήριξαν με όποιο τρόπο μπορούσαν και κάθε πρωί που ξύπναγαν για πάνε στο σχολείο ή στην δουλειά και έβλεπαν τα βραδινά στατιστικά του, σχηματιζόταν ένα «αθώο χαμόγελο» στο πρόσωπό τους από περηφάνια.

Giannis: Οι haters ψάχνουν τρύπα να κρυφτούν!

Πάμε όμως και στα πιο... φυσιολογικούς αμφισβητίες που εστίασαν καθαρά στο αγωνιστικό κομμάτι και τις «αδυναμίες» του Αντετοκούνμπο, που βέβαια είναι φανερό ότι αν υπάρχουν τις υπερκαλύπτει με όλα τα υπόλοιπα. Αυτό που «τράβηξε» φέτος ο 26χρονος super star εξαιτίας του κακού ποσοστού του στις ελεύθερες βολές (68.5% στην κανονική διάρκεια και 58.7% στα playoffs), δεν έχει προηγούμενο. Πιο συγκεκριμένα, οι αντίπαλοι θεατές μετρούσαν φωναχτά τα δευτερόλεπτα που έκανε ο Γιάννης μέχρι να εκτελέσει κάθε βολή, με την γιούχα και τα σφυρίγματα να πηγαίνουν σύννεφο.



Άραγε πως θα νιώθουν τώρα όλοι αυτοί οι οποίοι τον είδαν να σταματά στους 50 πόντους στο Game 6 με τους Σανς, έχοντας 17/19 ελεύθερες βολές; Μεταξύ μας, αυτή η εμφάνιση στον τελευταίο παιχνίδι του τίτλου ήταν η καλύτερη απάντηση στο συγκεκριμένο κομμάτι. Από την άλλη και για να επιστρέψουμε στο δικό μας ελληνικό στοιχείο που έχει στις τάξεις ανθρώπους που ανεξήγητα χαίρονται ή γελούν με τις αποτυχίες των αθλητών (πχ. Τσιτσιπάς), κατηγόρησαν τον MVP των τελικών του NBA ότι αφήνει σε δεύτερη μοίρα την Εθνική μας ομάδα, που δυστυχώς δεν κατάφερε να εξασφαλίσει την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

Η απάντηση μπορεί να μην ήταν προετοιμασμένη, αλλά ήρθε άμεσα και στο καλύτερο χρονικό σημείο, αγκαλιά με την κούπα. «Θέλω να κερδίσω κάτι με την Εθνική. Μπορεί να μην είναι χρυσό μετάλλιο, μπορεί να βγούμε δεύτεροι. Είναι κάτι που πάντα ονειρευόμουν σαν πιτσιρικάς και δεν το έχω καταφέρει ακόμη. Έχω πάρει πρωτάθλημα, έχω κάνει ωραία πράγματα που ανήκουν στο παρελθόν τώρα. Πρέπει να συνεχίσω να βελτιώνομαι και μακάρι να βρεθεί μια ευκαιρία να καταφέρω κάτι με την Εθνική, να κερδίσουμε κάτι και να κάνουμε την Ελλάδα περήφανη», τόνισε ο Greek Freak.

Giannis: Οι haters ψάχνουν τρύπα να κρυφτούν!

Το μόνο σίγουρο είναι ότι η επιτυχία ήρθε μετά από σκληρή δουλειά την οποία ο Γιάννης Αντετοκούνμπο δεν είναι διατεθειμένος να σταματήσει. Το πρωτάθλημα φαίνεται πως είναι ο καλύτερος τρόπος να του «ανοίξει» η όρεξη και να βελτιώσει ακόμα και τα μικρά μειονεκτήματα του, μόνο και μόνο για τον αυτό και τον μύθο του που ακόμα βρίσκεται στην αρχή.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x