F1

Grand Prix Αυστραλίας: Έρευνα για εισβολή πλήθους θεατών στην πίστα του Albert Park

Διεξοδική έρευνα για πιθανή εισβολή θεατών στην πίστα του Grand Prix της Αυστραλίας ερευνάται από την Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA).

Έρευνα για εισβολή πλήθους θεατών στην πίστα του Albert Park του Grand Prix της Αυστραλίας έχει ξεκινήσει από την FIA και τον διευθυντής του Grand Prix, Αντριου Γουέστακοτ!

Όπως φαίνεται από φωτογραφίες που διέρρευσαν στα μέσα ενημέρωσης, θεατές του Grand Prix πέρασαν κρυφά μέσα από τα εμπόδια ασφαλείας και να σκαρφάλωσαν στα περίχωρα, μόλις λίγα μέτρα από τα αγωνιστικά αυτοκίνητα, στο τέλος ενός αγώνα, που διεξήχθη, παρουσία περίπου 131.000 θεατών.

Ο διευθυντής του Grand Prix της Αυστραλίας, Αντριου Γουέστακοτ, ανέφερε ότι «θα μπορούσε να είναι τρομακτικό. Επιτρέπεται στους θεατές να μπουν στην πίστα μετά το τέλος του αγώνα και μετά το πέρασμα του αυτοκινήτου ασφαλείας, ενώ οι θεατές έσπασαν ένα από τα φράγματα, δεν ξέρουμε ακόμα πώς» κλείνοντας πως θα πραγματοποιηθεί διεξοδική έρευνα, για την εισβολή στην πίστα.

Από την άλλη, η Διεθνής Ομοσπονδία Αυτοκινήτου (FIA) κάλεσε τους διοργανωτές για εξηγήσεις, θεωρώντας ότι αυτό που συνέβη αποτέλεσε σοβαρή παραβίαση του αθλητικού κώδικα και απαιτώντας ένα επίσημο σχέδιο για την αποκατάστασή του.

Μάλιστα, μερικοί θεατές κατάφεραν να φτάσουν στην Haas του Γερμανού οδηγού, Νίκο Χούλκενμπεργκ, ο οποίος σταμάτησε στην έξοδο της δεύτερης στροφής και αφού τερμάτισε έβδομος στο GP.

«Τα μέτρα ασφαλείας και τα πρωτόκολλα που έπρεπε να ισχύουν για τον αγώνα, δεν εφαρμόστηκαν, δημιουργώντας ένα επικίνδυνο περιβάλλον για τους θεατές, τους οδηγούς και τους υπεύθυνους του αγώνα» ανέφερε η σχετική ανακοίνωση της FIA.

Επιμέλεια: Χρήστος Λόης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x