Χρήστος Σωτηρακόπουλος

H κρίση είναι εδώ, ο Αμπράμοβιτς βάζει λεφτά, οι Γκλέιζερ... βγάζουν χρήματα από τη Γιουνάιτεντ

Οι ομάδες της Premier League είναι αυτές που έχουν πληγεί περισσότερο από οποιεσδήποτε άλλες στην Ευρώπη από τη κρίση του κορονοιού και κυρίως από την απουσία κόσμου τουλάχιστον ως τα Χριστούγεννα.

Ωστόσο μια αναλυτική ματιά στους ισολογισμούς των εταιρειών που τρέχουν τις ομάδες, βγάζει πολλά ενδιαφέροντα συμπεράσματα!

Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος

Η ανάλυση αφορά την πενταετία από το 2014 έως και το 2019 και τα στοιχεία είναι από την ιστοσελίδα Swiss Rumble που έχει πάρει τα εύσημα από όλα τα οικονομικά έντυπα και τους αρθρογράφους για την εμπεριστατωμένη παρουσίαση που κάνει.

Είναι βέβαιο πως θα αλλάξουν πολλά όταν προστεθεί το 2020 στην εξίσωση. Να εξηγήσουμε πρώτα από όλα πως οι ποδοσφαιρικοί σύλλογοι εισπράττουν το μεγαλύτερο μέρος των μετρητών τους από έσοδα που κερδίζουν από γηπεδικές εισπράξεις, τηλεοπτικές προσφορές, χρηματικά μπόνους από επιτυχίες σε εσωτερικό και Ευρώπη, από χορηγίες (Sponsorship) και εμπορεύματα (Merchandise) αλλά συχνά χρειάζονται επιπλέον χρηματοδότηση. Αυτή τη βρίσκουν είτε από τους ιδιοκτήτες τους, είτε από τις τράπεζες μέσω δανείων.

Επτά σύλλογοι πήραν τα περισσότερα χρήματα αυτή την πενταετία από τους ιδιοκτήτες τους, λεφτά που μετατρέπονται συνήθως είτε σε μετοχές με αύξηση μετοχικού κεφαλαίου είτε εγγράφονται ως άτοκα δάνεια και κάποια επιστρέφονται ή παραμένουν ως έναντι μελλοντικής αύξησης.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο στο england365.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x