Συναγερμός στο MotoGP καθώς υπήρξε το πρώτο θετικό τεστ κορωνοϊού στα paddock της πίστας του Μπρνο.

Το άτομο που φέρει τον ιό είναι μέλος του τηλεοπτικού συνεργείου της Dorna Sports, της εταιρίας που έχει τα εμπορικά δικαιώματα του MotoGP. O ασθενής ενημερώθηκε και απομονώθηκε σε ξενοδοχείο. Το Γκραν Πρι Τσεχίας θα συνεχιστεί κανονικά με τον αγώνα να γίνεται σήμερα στις 15:00.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Dorna Sports:

«Μετά από 5.500 τεστ που έγιναν σε όλο το προσωπικό του paddock πριν την είσοδο τους στα γκραν πρι της Ισπανίας, της Ανδαλουσίας και της Τσεχίας, ένα άτομο στο paddock του MotoGP έχει βγει θετικό στον COVID-19. Το αποτέλεσμα επιστράφηκε κατά τη διάρκεια των τεστ που γίνονταν για το γκραν πρι Αυστρίας. Το άτομο είναι μέλος της ομάδας της Dorna Sports και είναι ασυμπτωματικό.

Ακολουθώντας το θετικό τεστ που έφτασε νωρίς το Σάββατο, το άτομο ενημερώθηκε κατευθείαν και απομονώθηκε στο ξενοδοχείο του. Ένα ακόμα τεστ έγινε για να επιβεβαιωθεί το αποτέλεσμα. Το δεύτερο τεστ επίσης αποδείχθηκε θετικό και γι αυτό το μέλος του προσωπικού και όλες οι κοντινές επαφές θα μείνουν σε καραντίνα.

Οι τοπικές υγειονομικές αρχές θα αποφασίσουν τώρα τη διάρκεια της καραντίνας που χρειάζεται να υπομείνει.
Σαν προληπτικό μέτρο, το πρωτάθλημα πήρε την απόφαση να κάνει τεστ στους ανθρώπους με δευτερεύουσα επαφή με το άτομο και όλα έχουνε επιστρέψει αρνητικό με αποτέλεσμα
».

Επιμέλεια: Παναγιώτης Μαζαράκης

ON DEMAND: Όλα τα ρεπορτάζ στο επίσημο κανάλι του ΣΠΟΡ FM στο youtube