sport-fm.gr ΘΕΜΑ

Οι καλύτεροι εναπομείναντες «εργένηδες» του ΝΒΑ

Το sport-fm.gr αναζήτησε και σας παρουσιάζει τους πιο ποιοτικούς παίκτες του NBA που κυκλοφορούν ακόμα ελεύθεροι!

Η αντίστροφη μέτρηση για τη νέα σεζόν στο NBA έχει ξεκινήσει και πολλές από τις ομάδες ακόμα και τώρα αναζητούν ποιοτικές προσθήκες για να πλαισιώσουν το ρόστερ τους. Καλές επιλογές πάντως υπάρχουν, με τις πιθανότητες να βρουν κάποια καλή ευκαιρία να είναι αρκετά ανεβασμένη.

Το sport-fm.gr «σκάναρε» την αγορά των ελεύθερων στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού και βρήκε τους κορυφαίους πέντε... «εργένηδες» που ακόμα και τώρα κυκλοφορoύν free agent!

Τζέρεμι Λαμπ

Ο 33χρονος γκαρντ ήταν παλαιότερα πιο υγιής, σε σχέση με τα προηγούμενα δυο χρόνια όπου είχε υποστεί ρήξη χιαστού. Σίγουρα δεν θυμίζει τον πολύ καλό σκόρερ που είχαμε συνηθίσει στην Σάρλοτ, αλλά ακόμα μπορεί να προσφέρει ποιοτικά λεπτά σε μια ομάδα που ψάχνει μια «σπίθα» από τον πάγκο. Μια ομάδα που θα μπορούσε να τον χρειαστεί είναι οι Ράπτορς, οι οποίοι ποτέ δεν είχαν κάποιον «καθαρό» σκόρερ από το πάγκο τους.

Χασάν Γουάιτσαϊντ

Ο Γουάιτσαϊντ πέρσι έδειξε ότι ακόμα μπορεί να βοηθήσει μια ομάδα που έχει υψήλους στόχους, ήταν πολύ αποτελεσματικός σαν δεύτερο πεντάρι πίσω από τον Γκομπέρ. Είχε μέσο όρο 8 πόντους και 7 ριμπάουντ, σουτάροντας με 65% στα δίποντα. Το θέμα με τον Γουάιτσαϊντ είναι ότι δεν είναι πληθωρικός στην επίθεση. Εάν μια ομάδα μπορεί να το παραβλέψει αυτό, τότε θα τους ταιριάξει «γάντι». Οι Μπρούκλιν Νετς είναι μια ομάδα που σίγουρα χρειάζεται βοήθεια μέσα στη ρακέτα, όπως είδαμε και στα περσινά πλει οφφ όπου οι Σέλτικς τους εξουδετέρωσαν μέσα στο ζωγραφιστό.

NBA: Οι καλύτεροι εναπομείναντες «εργένηδες»

ΛαΜάρκους Όλντριτζ

Ο 37χρονος πρώην All Star είναι ίσως ο καλύτερος free agent στην αγορά. Πέρσι σε 47 αγώνες με την φανέλα των Νετς είχε μέσο όρο 12.9 πόντους και 5.5 ριμπάουντ, είναι αυτονόητο ότι μπορεί να βοηθήσει επιθετικά μια ομάδα η οποία «χωλαίνει» σε αυτόν τον τομέα. Επιπρόσθετα με την εμπειρία του είναι ικανός να πάρει τον ρόλο του ηγέτη για μια ομάδα όπως η Οκλαχόμα για παράδειγμα.

Μπεν ΜάκΛεμορ

Ο σουτέρ ο οποίος την ημέρα που επιλέχθηκε στο ντραφτ είχε συγκριθεί με τον Ρει Άλεν, έδειξε πως ακόμα είναι ένας πολύ επικίνδυνος «σνάιπερ». Σε 64 παιχνίδια με τους Μπλέιζερς είχε μέσο όρο 10.2 πόντους με 151 συνολικά τρίποντα. Πρέπει να αποδείξει όμως στις ομάδες ότι είναι αφοσιωμένος αμυντικός και πιο έξυπνος στις επιλογές που παίρνει στην επίθεση. Σε ένα σύνολο που θα μπορούσε να ταιριάξει ο ΜάκΛεμορ είναι οι νεανικοί Πέλικανς, που σίγουρα χρειάζονται περισσότερους σουτέρ με την επιστροφή του σταρ φόργουορντ Ζάϊον Γουίλιαμσον.

NBA: Οι καλύτεροι εναπομείναντες «εργένηδες»

Έρικ Μπλέντσο

Ο 32χρονος πόιντ γκαρντ πέρσι ξεκίνησε καταπληκτικά τη σεζόν, έχοντας 15.7 πόντους, 5.7 ασίστ και 3.2 ριμπάουντ. Όμως όταν ο βραχύσωμος γκαρντ στάλθηκε στο Πόρτλαντ στα μέσα της σεζόν, η απόδοση του έπεσε κατακόρυφα αφού υπέστει έναν σοβαρό τραυματισμό στον αχίλλειο. Μια ομάδα που μπορεί να βοηθήσει φέτος ο Μπλέντσο είναι οι Χόρνετς, διότι εκτός από τον Μπολ δεν έχουν κάποιο σταθερό δεύτερο πόιντ γκαρντ.

Επιμέλεια: Δημήτρης Ζαντιώτης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x