2012 review

Αύγουστος: Μετάλλια έχω, «βόμβες» σε αιωνίους έχω

Κάθε 4 χρόνια τα πάντα «νεκρώνουν», λόγω Ολυμπιακών Αγώνων. Αν μη τι άλλο φέτος, το κορυφαίο αθλητικό γεγονός συνδυάστηκε με πολλές μεταγραφές και αποχωρήσεις «βόμβες» σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό.

Η Ελλάδα που αντιστέκεται

Την πιο «φτωχή» συγκομιδή μας σε μετάλλια σε Ολυμπιακούς Αγώνες, μετά το 1988 είχαμε στο Λονδίνο με μόλις δύο χάλκινα. Το πρώτο έρχεται από τον Ηλία Ηλιάδη, ο οποίος επικράτησε του Τιάγκο Καμίλο και ανέβηκε στη τρίτη θέση του βάθρου. Βέβαια, κανείς δεν θα ξεχάσει τη «γκάφα» της ΕΡΤ, που δεν έδειξε ζωντανά την προσπάθεια του Έλληνα πρωταθλητή! Την ίδια ημέρα, η Βασιλική Βουγιούκα έχοντας πραγματοποιήσει εξαιρετικές εμφανίσεις και αν και προηγήθηκε στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα, τελικά «λύγισε» 15-12 από την Κιμ Τζιγκέον και έμεινε εκτός ημιτελικών στη ξιφασκία.

Λίγες μέρες αργότερα έρχεται το δεύτερο χάλκινο μετάλλιο για τα ελληνικά χρώματα. Οι Αλεξάνδρα Τσιάβου και Χριστίνα Γιαζιτζίδου στον τελικό του διπλού σκιφ ελαφρών βαρών καταλαμβάνουν τη Τρίτη θέση, με τις δύο Ελληνίδες μέχρι τα μισά της κούρσας να είναι ακόμα και πρώτες και εν τέλει να χάνουν στο... νήμα το αργυρό από τις Κινέζες.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής στα 10χλμ ανοιχτής θάλασσας, Σπύρος Γιαννιώτης μετά από ένα συγκλονιστικό αγώνα, όπου πάλεψε να μπει στη τριάδα του βάθρου, έμεινε από δυνάμεις στο τέλος με αποτέλεσμα να τερματίσει τέταρτος και να μην μπορεί να συγκρατήσει τα δάκρυά του στη συνέντευξή του μετά το τέλος του αγώνα.

«Έκλεψαν» την παράσταση

Ο Μο Φάρα ανεβάζει στον έβδομο ουρανό τους διοργανωτές Άγγλους, καθώς τους χαρίζει το χρυσό τόσο στα 5.000μ, όσο και στα 10.000μ. Το 2012 ήταν η χρονιά του Άντι Μάρεϊ. Και το απέδειξε και στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Με μια σπουδαία εμφάνιση, όσο περίεργο και αν ακούγεται, «διέλυσε» στον τελικό του τουρνουά τένις τον Ρότζερ Φέντερερ με 3-0 σετ (6-2, 6-1, 6-4) και ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Το πρόσωπο των Ολυμπιακών Αγώνων; Μα φυσικά ο Γιουσέιν Μπολτ. Ο Τζαμαϊκανός σπρίντερ «τρέλανε» τους πάντες για ακόμα μια φορά κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο τόσο στα 100μ., όσο και στα 200μ., όπου άφησε πίσω του τον συμπατριώτη του, Μπλέικ, ενώ ανέβηκε στο πρώτο σκαλί του βάθρου και στη σκυταλοδρομία 4Χ100. Μάλιστα, η ομάδα της Τζαμάικα έκανε και νέο παγκόσμιο ρεκόρ με 36,84. Παράλληλα, η «αστραπή» έγραψε τη δική της ιστορία, καθώς έγινε ο μοναδικός που σε δύο συνεχείς Ολυμπιακούς Αγώνες κατακτά το χρυσό στα 3 προαναφερθέντα αγωνίσματα του στίβου. Ο Μάικλ Φελπς είναι ο απόλυτος κυρίαρχος στην κολύμβηση στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Το παιδί-θαύμα των ΗΠΑ βάζει τέλος στις εμφανίσεις του στο κορυφαίο αθλητικό γεγονός, με το κοντέρ να γράφει συνολικά 22 μετάλλια, εκ των οποίων τα 18 χρυσά!

Το αντίο του Καραγκούνη

Με δάκρυα και τη φωνή του να «τρέμει», ο Γιώργος Καραγκούνης σε συνέντευξή του στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και τον Γιώργο Χελάκη ανακοινώνει την αποχώρησή του από την αγαπημένη του ομάδα, τον Παναθηναϊκό. Το τέλος δεν έρχεται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ανάμεσα στις δύο πλευρές, με τον «τυπάρα» να φεύγει για δεύτερη φορά στην καριέρα του από το «τριφύλλι».



Στην Έβερτον ο Μιραλάς

Ένα από τα πιο αγαπημένα παιδιά της εξέδρας του Ολυμπιακού, ο Κέβιν Μιραλάς αποτελεί παρελθόν από τους πρωταθλητές. Ο Βέλγος άσος μετακομίζει στο Λίβερπουλ για λογαριασμό της Έβερτον, με τον παίκτη να επιθυμεί διακαώς να αγωνιστεί στην Premier League και τον Ολυμπιακό να μην μπορεί να αρνηθεί την πρόταση περίπου 7,5 εκατ. ευρώ από τα «ζαχαρωτά».

Η... αρπαγή του Περπέρογλου

Μια ακόμα μετακίνηση ανάμεσα στους «αιώνιους» είχαμε στο μπάσκετ. Στις 7 Αυγούστου ο Στράτος Περπέρογλου παίρνει τη μεγάλη απόφαση να αφήσει τον Παναθηναϊκό, με τον οποίο κατέκτησε μεταξύ άλλων δύο φορές την Ευρωλίγκα και να μετακομίσει στον Ολυμπιακό. Βέβαια είχε προηγηθεί η απόκτηση του Σοφοκλή Σχορτσανίτη από το «τριφύλλι» που είχε ήδη ταράξει... τα νερά. Αν μη τι άλλο και στο NBA είχαμε ένα deal που θα συζητιέται για χρόνια. Σε ένα trade που μπλέκονταν 5 ομάδες, οι Λος Άντζελες Λέικερς κατάφεραν να πάρουν τον Ντουάιτ Χάουαρντ!

Τέλος εποχής

Η Εθνική ανδρών στο πόλο μένει εκτός προημιτελικών στο ολυμπιακό τουρνουά, καθώς γνωρίζει την ήττα με 13-8 από την Αυστραλία. Βέβαια ίσως και πιο σημαντικό είναι το γεγονός πως οι Γιώργος Αφρουδάκης, Θοδωρής Χατζηθεοδώρου και Νικόλας Δεληγιάννης βάζουν τέλος στην πολυετή καριέρα τους με το εθνόσημο.

Εμφάνιση Σαββίδη

Ο ΠΑΟΚ μπαίνει σε νέα εποχή.Ο ομογενής Ιβάν Σαββίδης τα βρίσκει σε όλα με τον Ερασιτέχνη και στη συνέχεια θα γίνει ο μεγαλομέτοχος του «Δικέφαλου του βορρά», μέσω αύξησης μετοχικού κεφαλαίου.

Ο Φαν Πέρσι στη Μαν. Γιουνάιτεντ

Μια από τις σπουδαιότερες μεταγραφές πραγματοποιείται. Ο Ρόμπιν Φαν Πέρσι μετακομίζει από την Άρσεναλ στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, με την οποία θα αγωνίζεται για τα επόμενα 4 χρόνια. Ενθουσιασμός στις τάξεις των «κόκκινων διαβόλων», καίνε φανέλες του Ολλανδού οι φίλοι των «κανονιέρηδων».

Ζανέτι-Ίντερ, έννοιες ταυτόσημες

Ο Χαβιέρ Ζανέτι, ο φυσικός αρχηγός της Ίντερ φτάνει τις 800 συμμετοχές με τη φανέλα των «νερατζούρι»! Είναι από τους πιο «πιστούς» παίκτες σε ομάδα, καθώς αγωνίζεται στον ιταλικό σύλλογο από το 1995 και συνεχίζει...

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x