2012 review

Δεκέμβριος: Ο Μεσσίας κι ο… Μέσι

Υπάρχει κανείς που τον μήνα των Χριστουγέννων μπορεί να κλέψει τη… δόξα απ’ τον Ιησού; Αθλητικά τουλάχιστον υπάρχει. Διότι μονάχα αν είσαι ευλογημένος, μπορείς να φτάσεις 91 γκολ σε μια χρονιά.

Μήνας που ξεκινάει με υπέροχη κίνηση Πανόπουλου να διαλέξει ως αντικαταστάτη του Κωστένογλου τον… προκάτοχό του (1,5 μήνα αφού τον απομάκρυνε) δεν μπορεί να μην κρύβει εκπλήξεις.

Την ίδια μέρα λοιπόν που ο Ουζουνίδης επέστρεφε στην Ξάνθη, ο Ερνέστο Βαλβέρδε επέστρεφε -δυναμικά και σε μεγάλη ομάδα- στους πάγκους αναλαμβάνοντας τη Βαλένθια.



Κι εκεί που έχεις αρχίσει να συνέρχεσαι απ’ το έπος Πανόπουλου και τους μονολόγους «αυτά μόνο στην Ελλάδα γίνονται», μαθαίνεις κάτι που ακόμα και στη χώρα μας θα φάνταζε απίστευτο: Επόπτης ξυλοκοπείται στην Ολλανδία. Μέχρι θανάτου. Σε παιχνίδι… Νέων.

Με (αρκετούς) νέους όμως ήρθε και η Άρσεναλ για το τελευταίο παιχνίδι των ομίλων του Champions League με τον Ολυμπιακό. Κι όπως συμβαίνει συνήθως όταν τα υποδέχονται, οι Πειραιώτες (με γκολ των Μανιάτη και Μήτρογλου) τις… έβρεξαν για τρίτη φορά στα «μωρά» του Βενγκέρ.



Κι ενώ ο Αλσατός έχανε την ευκαιρία να περάσει… στιλάτος στους «16» της διοργάνωσης, το αντίπαλο δέος (λέμε τώρα) Σερ Άλεξ Φέργκιουσον δεν έχασε την ευκαιρία να συμπληρώσει 200 παιχνίδια σ’ αυτή με τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Μιλώντας για αντιφατικά συναισθήματα όμως, αυτά που εκτυλίχθηκαν στις 7 του μήνα στον μπασκετικό Παναθηναϊκό δεν είχαν προηγούμενο. Πρώτα λοιπόν οι φίλοι των «πράσινων» άκουσαν τον Δημήτρη Γιαννακόπουλο να εξαπολύει «βόμβες» παραίτησης, καταγγέλλοντας «προδοσία» από τον θείο του, Θανάση…



…και το ίδιο βράδυ ανάγκασαν τον τεράστιο Μάικ Μπατίστ να κλαίει σαν παιδί απ’ τη συγκίνηση, αποθεώνοντάς και τιμώντας τον στην επιστροφή του στο ΟΑΚΑ με τη φανέλα της Φενέρ.



Αν ο Μπατίστ αποθεώθηκε όμως, τι πρέπει να γίνει με τον Λιονέλ Μέσι; Πόσες παραπάνω λέξεις να γραφτούν; Πόσο πιο απίστευτη να χαρακτηριστεί η συντριβή του ρεκόρ του Γκερντ Μίλερ; Και πόσο ανούσιο είναι να διαβάζεις για τα 91 γκολ που κατάφερε να πετύχει στη χρονιά, όταν μπορείς να τα απολαύσεις όλα παρακάτω…



Μπορεί οι φίλοι της Μπαρτσελόνα λοιπόν να καμαρώνουν τον Αργεντινό, αλλά κι εμείς -ως Έλληνες- είχαμε την ευκαιρία να καμαρώσουμε μια ακόμα υπέροχη εθνική ομάδα πόλο. Αυτή των Νεανίδων, που επικράτησαν 9-5 της Ουγγαρίας και 16 μήνες μετά τον ευρωπαϊκό τους θρίαμβο, ανέβηκαν ΚΑΙ στην κορυφή του κόσμου.

Λίγες μέρες μετά τη χαρά όμως για τα κορίτσια του Γιώργου Μορφέση, ο πόνος και το πένθος από τις ΗΠΑ έφτασε μέχρι και τη χώρα μας. Μαζί με τις εικόνες απ’ το μακελειό στο Κονέκτικατ, όπου 24χρονος εισέβαλε σε σχολείο, έκλεψε 28 ζωές και ανάγκασε ακόμα και τον Μπαράκ Ομπάμα να λυγίσει μπροστά στις κάμερες.



Κι ενώ η Αμερική θρηνούσε για την απίστευτη τραγωδία, η (ποδοσφαιρική) ζωή συνεχιζόταν στην άλλη άκρη του κόσμου. Στην Ιαπωνία λοιπόν η Κορίνθιανς γλεντούσε την Τσέλσι (1-0) και μαζί τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας συλλόγων.



Αυτός ο τίτλος χρειάστηκε να παιχθεί στο γήπεδο όμως για ν’ απονεμηθεί. Ενώ εκείνος του «μεγαλύτερου μαχητή της χρονιάς» απονέμεται με συνοπτικές διαδικασίες στον Τίτο Βιλανόβα. Είναι το λιγότερο που αξίζει στον υποδειγματικό τρόπο που αντιμετώπισε τη νέα εκδήλωση του καρκίνου και την (επιτυχή ευτυχώς) επέμβαση αφαίρεσης όγκου στην παρωτίδα, στην οποία υποβλήθηκε.



Ενώ ο «εφιάλτης» ξαναζωντάνευε όμως για τον προπονητή της Μπαρτσελόνα, ο Ολυμπιακός ενίσχυε το δικό του δικαίωμα να ονειρεύεται μια καλή πορεία στο Europa League. Διότι η κλήρωση με τη Λεβάντε του επιτρέπει να σκέφτεται ότι είναι το φαβορί για να φιλοξενήσει τον… Φαλκάο στον επόμενο γύρο.

Την ίδια μέρα που η ΑΕΚ διαπίστωνε ότι δεν μπορεί να ονειρεύεται ούτε τον επόμενο γύρο του Κυπέλλου Ελλάδας, γνωρίζοντας τον αποκλεισμό μέσα στο ΟΑΚΑ απ’ την Καβάλα. Παρόλα αυτά, όμως, ο Λίνεν έμεινε στη θέση του. Δεν είναι και λίγο. Διότι για τον ίδιο λόγο (αποκλεισμός από ομάδα Football League και συγκεκριμένα τον Ολυμπιακό Βόλου) ο Ντούσαν Μπάγεβιτς παραιτήθηκε κι έγινε τελικά παρελθόν απ’ τον Ατρόμητο.

«Μέλλον», δε, έμοιαζε δεδομένο από την πρώτη στιγμή το ποιος θα είναι για τους Περιστεριώτες. Ο Νίκος Αναστόπουλος, που παραιτήθηκε επίσης αιφνιδιαστικά και άφησε σύξυλο τον ΟΦΗ. Αν και όχι τόσο… σύξυλο, όσο άφηνε η Τσέλσι την Άστον Βίλα, κάνοντας της οκτώ τεμάχια δώρο -νωρίτερα στην «Boxing Day».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x