2012 review

Ήταν η χρονιά τους…

Πολλοί εύχονται το 2012 να φύγει και να μην ξανάρθει. Σε αυτούς δεν ανήκουν οι Κώστας Παπανικολάου, Σπύρος Γιαννιώτης, Αλεξάνδρα Τσιάβου, Γιώργος Μορφέσης, Δημήτρης Δημητρούλιας και Αντρέι Κράβαρικ.

Όλοι τους πρωταγωνίστησαν σε μεγάλες αθλητικές στιγμές του έτους που σε λίγες ώρες φεύγει. Και όλοι τους μίλησαν στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6 και την ανασκόπηση της χρονιάς.

Παπανικολάου: «Όλα μαύρισαν…»

Για τον Κώστα Παπανικολάου το 2012 ήταν η χρονιά της εκτόξευσης. Σε προσωπικό επίπεδο, καθώς από έφηβος έγινε… άνδρας και πρωταγωνιστής, αλλά και σε ομαδικό με την κατάκτηση της κορυφής σε Ελλάδα και Ευρώπη. Ο 22χρονος φόργουορντ μοιράστηκε μαζί μας πώς ένιωσε όταν ο Ολυμπιακός ολοκλήρωσε το έπος στο Final 4 της Κωνσταντινούπολης.

«Με το που χτύπησε η κόρνα της λήξης, όλα γύρω μου μαύρισαν, τα έβλεπα αργότερα σε βίντεο και γελούσα με τον εαυτό μου και τις αντιδράσεις μου. Εκείνο που θυμάμαι είναι ότι επικρατούσε ένα χάος και τον εαυτό μου να τρέχει σε όλο το γήπεδο, να ψάχνω να βρω συμπαίκτες και προπονητές για να τους χαιρετήσω και να συγχαρώ μαζί τους. Όλα ήταν τόσο μαγικά και τα συναισθήματα τόσο έντονα που δεν μπορούσα να συνειδητοποιήσω τι έκανα εκείνη την ώρα. Βλέποντας στο βίντεο εκείνες τις στιγμές, γελάς με τον εαυτό σου και δεν το περιμένεις. Αυτή είναι η μαγεία του αθλητισμού και αυτή είναι η ομορφιά του να κερδίζεις κάτι σημαντικό για την χώρα και την ομάδα σου», θυμάται ο «Παπ».

Γιαννιώτης: «Οι μεγαλύτερες συγκινήσεις…»

Το κλάμα του όταν για εκατοστά έχασε το βάθρο στα 10 χλμ. ανοιχτής θάλασσας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου συγκλόνισε τους πάντες. Ο Σπύρος Γιαννιώτης συγκίνησε όλη την Ελλάδα με την προσπάθειά του, πήρε το αίμα του πίσω κατακτώντας το Παγκόσμιο Κύπελλο και αναδείχθηκε προ ημερών αθλητής της χρονιάς.

«Το 2012 που τελειώνει ήταν μία χρονιά με τις μεγαλύτερες συγκινήσεις για εμένα. Το γεγονός ότι ήμουν πρώτος λαμπαδηδρόμος ήταν ό,τι πιο όμορφο έχω ζήσει σαν αθλητής και σαν άνθρωπος. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου άλλος ήταν ο στόχος μου και άλλο κατάφερα. Παρόλα αυτά, μία τέταρτη θέση σε Ολυμπιακούς Αγώνες είναι κάτι μοναδικό και ξεχωριστό. Στη συνέχεια, κέρδισα και το Παγκόσμιο Κύπελλο όπου ήταν μια σειρά κάποιων αγώνων και κατάφερα να πραγματοποιήσω τον στόχο μου. Τέλος, ήρθαν κάποιες βραβεύσεις όπως εκείνη του ΠΣΑΤ ως καλύτερος αθλητής, κάτι πολύ ξεχωριστό. Επίσης, δεν θα ήθελα να ξεχάσω ότι ήμουν σημαιοφόρος στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων. Αυτό είναι το πιο όμορφο που μπορεί να κάνεις, να αντιπροσωπεύσεις τη χώρα σου, κρατώντας τη σημαία της. Κλείνοντας, θα ήθελα να κάνω μια ευχή: να έχουμε υγεία, το 2013 να είναι καλύτερο από το 2012 επειδή το χρειαζόμαστε. Αγάπη και ό,τι καλύτερο θέλει ο καθένας από εμάς», τόνισε.

Τσιάβου: «Πραγματοποίησα το όνειρό μου»

Για μία… χεριά έχασε μαζί με την παρτενέρ της, Χριστίνα Γιαζιτζίδου, το αργυρό μετάλλιο. Ωστόσο για την Αλεξάνδρα Τσιάβου δεν παύει ακόμη και το χάλκινο μετάλλιο στο διπλό σκιφ ελαφρών βαρών στο Λονδίνο να αποτελεί όνειρο ζωής.

«Χρόνια πολλά σε όλους. Η χρονιά που πέρασε ήταν πολύ καλή για μένα. Κατάφερα να πραγματοποιήσω ένα όνειρό μου. Τα συναισθήματά μου στο Λονδίνο ήταν γλυκόπικρα. Παρόλα αυτά, το ολυμπιακό μετάλλιο είναι πραγματικότητα για εμένα και τη ζωή μου. Το χαίρομαι κάθε μέρα και πιο πολύ. Εύχομαι το 2013 τα καινούργια όνειρα όλων μας να πραγματοποιηθούν ξανά», δήλωσε.

Μορφέσης: «Πολλές επιτυχίες και μια αποτυχία»

Ο Γιώργος Μορφέσης πανηγύρισε μέσα στο 2012 τόσο το αργυρό ευρωπαϊκό μετάλλιο με τις Γυναίκες, όσο και το χρυσό παγκόσμιο με τις Νεάνιδες. Όμως ως γεννημένος νικητής φέρει ακόμη βαρέως τη μη πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

«Το 2012 στο άθλημα το δικό μας είχε επιτυχίες και μία αποτυχία. Αυτή ήταν η μη συμμετοχή της Εθνικής Γυναικών στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Επιτυχίες είναι σίγουρα η παρουσία της ομάδας στον τελικό του αθλήματος στο Αϊντχόφεν και κατέκτησε το αργυρό μετάλλιο για δεύτερη φορά. Όσον αφορά τις μικρές κατηγορίες, οι Νεάνιδες το χρυσό μετάλλιο στο Παγκόσμιο του Περθ. Εύχομαι σε όλο τον κόσμο χαρά, καλή χρονιά, με λιγότερα προβλήματα και πολύ κουράγιο», τόνισε ο προπονητής των επιτυχιών.

Δημητρούλιας: «Το πρώτο… επαρχιακό»

Το ελληνικό χάντμπολ έζησε την κορυφαία στιγμή στην ιστορία του μέσα στο 2012. Ο Διομήδης Άργους, μια ομάδα από την επαρχία, στέφθηκε Κυπελλούχος Ευρώπης, επιτυχία ιστορική για το άθλημα στη χώρα, όπως δήλωσε και ο αρχιτέκτονας της επιτυχίας, ο προπονητής Δημήτρης Δημητρούλιας.

«Καταφέραμε να κατακτήσουμε το Challenge Cup, κάτι που δεν είχε πετύχει καμία άλλη ελληνική ομάδα στο παρελθόν. Για εμάς ήταν πολύ μεγάλη αυτή η επιτυχία. Κατορθώσαμε να είμαστε η πρώτη επαρχιακή ομάδα που κατακτάει ένα τρόπαιο σε οποιαδήποτε άθλημα. Και για φέτος οι στόχοι μας είναι πάρα πολύ υψηλοί. Αυτό είναι πολύ σημαντικό για μία ομάδα που με μικρούς χορηγούς προσπαθεί να επιβιώσει. Θα ήθελα να ευχηθώ σε ολόκληρο τον κόσμο υγεία, ευτυχία, χαρά και υπομονή, αφού σε αυτές τις εποχές που ζούμε οι ηθικές αξίες είναι αυτές που μας κρατούν ψηλά».

Κράβαρικ: «Να φύγουν τα προβλήματα το 2013»

Όσο ονειρεμένα ξεκίνησε, τόσο άσχημα κλείνει για τον Ηρακλή το 2012. Ο Αντρέι Κράβαρικ ευτύχησε ως παίκτης να πανηγυρίσει με το «Γηραιό» το νταμπλ στο βόλεϊ, αλλά ως προπονητής πλέον βλέπει την ομάδα του να κινδυνεύει από οικονομικά κι όχι μόνο προβλήματα.

«Σας εύχομαι χρόνια πολλά. Ο πρώτος γύρος που πέρασε ήταν ακριβώς όπως τον περιμέναμε. Με πάρα πολλές δυσκολίες στην ομάδα καταφέραμε να μην είμαστε στο τέλος της βαθμολογίας στο πρωτάθλημα. Θέλω να πω ότι οι άνθρωποι του Ηρακλή που είναι αυτή τη στιγμή κοντά στην ομάδα, ο κόσμος που μας στήριξε και μας βοήθησε, οι παίκτες που έχουν έρθει στην ομάδα και όλο το προπονητικό τιμ, τους αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ για την πρώτη προσπάθεια που έχει γίνει. Φυσικά, υπήρχαν κάποια πράγματα που θα μπορούσαμε να κάνουμε καλύτερα, αλλά πιστεύω και είμαι σίγουρος ότι τα παιδιά που βρίσκονται αυτή τη στιγμή στον Ηρακλή θα κάνουν άλλη τόση προσπάθεια για να σώσουν τον Ηρακλή και να αρχίσουν να δημιουργούν ένα πάρα πολύ καλό όνομα για τον εαυτό τους. Εύχομαι η καινούργια χρονιά, το 2013, ειδικά στον Ηρακλή να φύγουν όλα τα προβλήματα που υπάρχουν αυτή τη στιγμή. Κυρίως, όμως, να έχουμε όλοι την υγειά μας, να συνεχίσουμε τις προσπάθειες που έχουμε κάνει και θα ήθελα να ευχηθώ να αρχίσει σύντομα να γίνεται καλύτερη η κατάσταση για την Ελλάδα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x