Τεχνολογία

Apple: Μειώνει έως και κατά 10 εκατομμύρια την παραγωγή των iPhone 13 λόγω έλλειψης ημιαγωγών

Η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει την τελευταία έκθεση του Bloomberg. Η Broadcom και η Texas Instruments δεν απάντησαν επίσης στα αιτήματα για σχόλια.

Η Apple ενδέχεται να μειώσει τον αριθμό των iPhone 13 που θα κατασκευάσει φέτος ακόμη και κατά δέκα εκατομμύρια εξαιτίας της έλλειψης ημιαγωγών που καθιστούν δύσκολη την κατασκευή ολοκληρωμένων κυκλωμάτων, εν μέσω μιας παγκόσμιας κρίσης της εφοδιαστικής αλυσίδας, που οδήγησε τον Λευκό Οίκο να προειδοποιήσει ότι «θα υπάρχουν πράγματα που οι άνθρωποι δεν θα μπορούν να αποκτήσουν» τα Χριστούγεννα.

Η Apple αναμενόταν να παράξει 90 εκατομμύρια τεμάχια από τα νέα μοντέλα iPhone φέτος, αλλά είπε στους κατασκευαστές της ότι ο αριθμός θα είναι χαμηλότερος επειδή οι προμηθευτές της συμπεριλαμβανομένων των Broadcom και Texas Instruments δυσκολεύονταν να παραδώσουν εξαρτήματα, ανέφερε την Τρίτη το Bloomberg.

Τον Ιούλιο, η Apple προέβλεψε επιβράδυνση της αύξησης των εσόδων και είπε ότι η έλλειψη ημιαγωγών, που είχε αρχίσει να πλήττει την ικανότητά της να πουλάει Mac και iPad, θα περιορίσει επίσης την παραγωγή iPhone. Η Texas Instruments έδωσε επίσης μια χαμηλή προοπτική εσόδων εκείνο τον μήνα, υπονοώντας τις ανησυχίες για την προσφορά τσιπ για το υπόλοιπο του έτους.

Η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει την τελευταία έκθεση του Bloomberg. Η Broadcom και η Texas Instruments δεν απάντησαν επίσης στα αιτήματα για σχόλια.

Μαζί με τις τεχνολογικές εταιρείες, οι κατασκευαστές αυτοκινήτων έχουν πληγεί περισσότερο από τις ελλείψεις με περίπου 7,7 εκατομμύρια λιγότερα οχήματα να κατασκευάζονται φέτος. Πολλά εργοστάσια των ΗΠΑ έχουν θέσει σε αναμονή την παραγωγή φέτος λόγω έλλειψης ανταλλακτικών.

Οι αυξανόμενες τιμές ενέργειας οδήγησαν σε διακοπή λειτουργίας των εργοστασίων στα μεγάλα βιομηχανικά κέντρα της Ασίας, όπως η Κίνα και η Νότια Κορέα τις τελευταίες εβδομάδες, επιδεινώνοντας τις ήδη σημαντικές καθυστερήσεις στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού.

Πηγή: kathimerini.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x