Κινηματογράφος

«Σπάει» ταμεία η Barbie: Η ταινία ξεπέρασε το 1 δισ. δολάρια σε πωλήσεις στο box office!

Η ταινία ξεπέρασε σε εισπράξεις και την ταινία «Oppenheimer» του Κρίστοφερ Νόλα, η οποία κυκλοφόρησε την ίδια ημέρα πριν από τρεις εβδομάδες.

Μπορεί η Barbie να είναι συνώνυμο του ροζ, αλλά η ταινία της είναι πλέον σταθερά στο «πράσινο», με πάνω από 1 δισ. δολάρια πωλήσεις παγκοσμίως.

Η μεγάλη επιτυχία, σε σκηνοθεσία της Γκρέτα Γκέργουιγκ και με πρωταγωνίστρια την Margot Robbie, έφτασε τα 400 εκατ. δολάρια στις ΗΠΑ και τα 500 εκατ. δολάρια σε παγκόσμιες πωλήσεις, ταχύτερα από οποιαδήποτε άλλη επιτυχία της Warner Bros, συμπεριλαμβανομένων των ταινιών Harry Potter.

Το «Oppenheimer», που κυκλοφόρησε την ίδια μέρα πριν από τρεις εβδομάδες, γιόρτασε επίσης ένα ορόσημο αυτό το Σαββατοκύριακο, ξεπερνώντας τα 500 εκατ. δολάρια παγκοσμίως.



«Ως επικεφαλής της διανομής, δεν μας αφήνει συχνά άφωνους η απόδοση μιας ταινίας, αλλά το Barbillion κατέρριψε ακόμα και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις μας», δήλωσαν σε κοινή τους δήλωση οι Tζεφ Γκόλντστάιν και Άντριου Γκριπς, οι οποίοι επιβλέπουν την εγχώρια και διεθνή διανομή της Warner Bros.

Στη σύγχρονη ιστορία του box office, μόλις 53 ταινίες έχουν κερδίσει πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια, χωρίς να υπολογίζεται ο πληθωρισμός.

Όμως η Warner Bros ανακοίνωσε την Κυριακή ότι η Barbie είχε εισπράξει συνολικά 1,032 δισ. δολάρια παγκοσμίως, με 459 εκατ. δολάρια από τις εγχώριες αίθουσες - υπολογίζοντας τις ΗΠΑ και τον Καναδά - και άλλα 572,1 εκατ. δολάρια από το εξωτερικό.

Με πρωταγωνιστές τους Margot Robbie και Ryan Gosling ως Barbie και Ken, η ταινία στέλνει την εμβληματική κούκλα της Mattel Inc σε μια περιπέτεια στον πραγματικό κόσμο. Η ταινία έχει αποσπάσει διθυραμβικές κριτικές από θαυμαστές και κριτικούς.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x