Κινηματογράφος

Από συμπρωταγωνιστής του Ντε Νίρο, στη φυλακή: Η σκληρή ιστορία του Καλότζερο από το Bronx Tale

Ο Λίλο Μπρανκάτο είχε κερδίσει τις εντυπώσεις πρωταγωνιστώντας στο Bronx Tale το 1993, ωστόσο η ζωή του άλλαξε άρδην λόγω καταχρήσεων και μπλεξιμάτων με τον Νόμο.

Μπορεί να μην έχει την αίγλη των Goodfellas ή του Casino, ωστόσο το Βronx Tale του 1993 έχει τη δική του ακολουθία θαυμαστών, με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο να πρωταγωνιστεί ως ο ιταλικής καταγωγής πατέρας που προσπαθεί να τα βγάλει πέρα στο Μπρονξ κρατώντας τον γιο του στον ίσιο δρόμο.

Τον πιτσιρικά, ονόματι Καλότζερο, ενσάρκωσε επιτυχώς ο 17χρονος τότε Λίλο Μπρανκάτο, που τα επόμενα χρόνια θα εξαργύρωνε την εμφάνισή του με μπόλικους ρόλους - φτάνοντας μέχρι και στο Sopranos.

Ωστόσο, η ζωή του κολομβιανής καταγωγής ηθοποιού άλλαξε άρδην όταν άρχισε να βυθίζεται στον κόσμο των ναρκωτικών, φτάνοντας να καταναλώνει 20 σακουλάκια κοκαΐνης & ηρωίνης σε ημερήσια βάση.



Εντέλει, το 2005, έμπλεξε με τον Νόμο όταν εισέβαλε με άλλον έναν άντρα σε διαμέρισμα. Αστυνομικός που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και που έμενε στο διπλανό σπίτι επιχείρησε να τους σταματήσει, με αποτέλεσμα να δολοφονηθεί από τον συνεργό του Μπρανκάτο.

Ο τελευταίος αθωώθηκε για τη δολοφονία ωστόσο του επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης δέκα ετών, από τα οποία θα εξέτιε τα οκτώ.

Πλέον, δηλώνει 17 χρόνια καθαρός και αναφέρθηκε στη New York Post στα λόγια του Ντε Νίρο στο Bronx Tale που τον ενέπνευσαν στα ζόρικα χρόνια της ζωής του: «Μπορείς να είσαι οποιοσδήποτε θέλεις».

Πλέον, ο Μπρανκάτο εργάζεται σε κλινική απεξάρτησης προσπαθώντας να βοηθήσει ανθρώπους που πέρασαν αντίστοιχες καταστάσεις με εκείνον.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x