TV

«Succession», «Beef» και «The Bear» σάρωσαν στα λαμπερά βραβεία Emmy 2023

Το «Beef», το «The Bear» και η τελευταία σεζόν του «Succession» κυριάρχησαν χθες στα λαμπερά βραβεία Emmy για το 2023.

Το «Beef», το «The Bear» και η τελευταία σεζόν του «Succession» κυριάρχησαν χθες στα λαμπερά βραβεία Emmy για το 2023.

Το επιτυχημένο δράμα του Jesse Armstrong του HBO κέρδισε έξι βραβεία ανάμεσα σε αυτά και το βραβείο για την καλύτερη δραματική σειρά.

Βραβεύτηκαν επίσης οι ηθοποιοί Kieran Culkin, Sarah Snook και Matthew Macfadyen.

Ο Άρμστρονγκ ευχαρίστησε το HBO που πίστεψε σε αυτόν και στη σειρά. «Δημιουργήσαμε μία σειρά για την οικογένεια, αλλά αφορά επίσης τα ΜΜΕ και την κομματική κάλυψη της δεξιάς». Στη συνέχεια αστειεύτηκε ότι στον πραγματικό κόσμο αυτό είναι ένα πρόβλημα που τώρα έχει «διορθωθεί».

Η πρώτη σεζόν του «The Bear» κέρδισε επίσης έξι βραβεία, μεταξύ των οποίων για κωμικές σειρές και τον πρωταγωνιστικό ρόλο Jeremy Allen White. Ο Ayo Edebiri και ο Ebon Moss-Bachrach κέρδισαν βραβεία β' ρόλου.

Emmy 2023: «Succession», «Beef» και «The Bear» σάρωσαν

Το «Breakout Beef» από το Netflix κέρδισε πέντε βραβεία, συμπεριλαμβανομένων των ηθοποιών Steven Yeun και Ali Wong.

Συγκεκριμένα η ηθοποιός έγινε η πρώτη γυναίκα ασιατικής καταγωγής που κέρδισε Emmy πρωταγωνιστικού ρόλου.

Ο δημιουργός της σειράς, Lee Sung Jin, απέτισε φόρο τιμής στο καστ του που ήταν σε θέση να «αγαπήσει τόσο άνευ όρων», ενώ συνέβαλε επίσης σε προσωπικές ιστορίες αυτοκτονικού ιδεασμού που λειτούργησε ως κύριο θέμα της σειράς.

Η Τζένιφερ Κούλιτζ ανακηρύχθηκε επίσης β' καλύτερη γυναίκα ηθοποιός σε δράμα για τον ρόλο της στη δεύτερη σεζόν του «The White Lotus» του HBO, ήταν το δεύτερο Emmy της για την ερμηνεία, αφού κέρδισε και την πρώτη σεζόν.

Σημειώνεται πως η αποψινή τελετή καθυστέρησε από τον περασμένο Σεπτέμβριο λόγω των ηθοποιών που απεργούσαν στο Χόλιγουντ. Αυτό σημαίνει ότι τα επόμενα Emmy θα γίνουν τον Σεπτέμβριο του 2024.

Όπως και στα βραβεία «Χρυσές Σφαίρες» , οι ομιλίες που αφορούσαν κοινωνικά ή πολιτικά ζητήματα περιορίστηκαν, ωστόσο υπήρχαν μερικές εξαιρέσεις.

Σημειώνεται πως δόθηκε ένα ειδικό βραβείο στην Μ.Κ.Ο υπεράσπισης LGBTQ+ Glaad για συμβουλές σχετικά με εκπομπές και τηλεοπτικές ταινίες με queer και τρανς χαρακτήρες.

Η Διευθύνουσα Σύμβουλος της Glaad, Sarah Kate Ellis, δήλωσε: «Ο κόσμος χρειάζεται επειγόντως ιστορίες που αλλάζουν τον πολιτισμό για τρανς άτομα» σε μια εποχή που οι άνθρωποι μοιράζονται «σκληρά και επιβλαβή ψέματα» για την κοινότητα.

Τέλος, οι... χαμένοι των φετινών βραβείων EMMY ήταν οι εξής:

Ted Lasso,
The Crown,
The Last of Us
Wednesday.
Better Call Saul

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x