Μουσική

Eurovision 2024: «Κληρώνει» απόψε για Ελλάδα και Κύπρο στα ημιτελικά

Η κλήρωση θα πραγματοποιηθεί μετά την καθιερωμένη τελετή παράδοσης-παραλαβής από την περσινή διοργανώτρια πόλη, το Λίβερπουλ, στη φετινή, το Μάλμε.

H ώρα της κλήρωσης των ημιτελικών στη Eurovision 2024 για την Ελλάδα, την Κύπρο και ακόμη 29 χώρες έφτασε.

Η κλήρωση των Ημιτελικών του 68ου Διαγωνισμού Τραγουδιού της Eurovision θα πραγματοποιηθεί (20:00, ERTFLIX) μετά την καθιερωμένη τελετή παράδοσης-παραλαβής από την περσινή διοργανώτρια πόλη, το Λίβερπουλ, στη φετινή, το Μάλμε.

Όπως ήδη γνωρίζουμε, ο πρώτος ημιτελικός θα διεξαχθεί την Τρίτη 7 Μαΐου, ενώ ο δεύτερος τη Πέμπτη 9 Μαΐου.

Την τελετή και την κλήρωση, με την οποία θα καθοριστεί σε ποιον από τους δύο Ημιτελικούς της Εurovision 2024 θα διαγωνιστούν οι συμμετέχουσες χώρες, θα παρουσιάσουν η Pernilla Mansson Colt και η Farah Abadi.

Η διαδικασία αποτελείται από δύο μέρη. Στην πρώτη φάση, οι έξι χώρες οι οποίες έχουν εξασφαλισμένη τη θέση τους στον τελικό (11 Μαΐου), θα μάθουν σε ποια από τις δύο ημιτελικές βραδιές θα ψηφίσουν. Έτσι, τρεις χώρες θα ψηφίσουν στον πρώτο ημιτελικό και οι υπόλοιπες τρεις στον δεύτερο.

Στη συνέχεια, οι 31 χώρες που θα συμμετάσχουν στις ημιτελικές βραδιές, θα μάθουν σε ποιον από τους δύο ημιτελικούς θα διαγωνιστούν. Η κλήρωση θα καθορίσει μόνο σε ποιον ημιτελικό θα διαγωνιστεί η κάθε χώρα. Συνολικά, 10 χώρες θα προκριθούν από κάθε ημιτελικό.
Δόθηκαν ήδη στη δημοσιότητα οι πέντε κληρωτίδες (pots), στις οποίες χωρίστηκαν οι 31 χώρες.

Από τις 37 χώρες που συμμετέχουν στη Εurovision 2024, προκρίνονται απευθείας στον Μεγάλο Τελικό πέντε χώρες, οι λεγόμενες «Big Five» (Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία, Ιταλία), καθώς και η διοργανώτρια Σουηδία. Από την κλήρωση θα καθοριστεί σε ποιον Ημιτελικό θα ψηφίσει το κοινό των έξι χωρών.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x