Μουσική

Eurovision: Τι ψήφισε το κοινό στην Ελλάδα - Ποιες χώρες ψήφισαν και… δεν ψήφισαν την Αμάντα

Δείτε πώς ψήφισε η Ελλάδα και πώς την ψήφισε το κοινό.

Η Αμάντα Γεωργιάδη με το «Die Together» χάρισε στην Ελλάδα την όγδοη θέση στον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision. Παρότι στις επιτροπές των χωρών η Ελλάδα ήταν πολύ ψηλά, στην ψηφοφορία του κοινού (tele-voting) απέσπασε μόνο ένα δωδεκάρι κι αυτό δεν ήταν από την Κύπρο.

Η Αμάντα Γεωργιάδη πήρε 12 βαθμούς μόνο από την Αλβανία. Η Κύπρος έδωσε 10 βαθμούς, καθώς προτίμησε να δώσει το 12άρι της στην Ουκρανία. Στις κριτικές επιτροπές της Eurovision 2022, η Ελλάδα πήρε 12 βαθμούς από Ελβετία, Βουλγαρία, Νορβηγία, Ολλανδία, Δανία και Κύπρο. Δέκα βαθμούς μας έδωσαν η Ιταλία και το Σαν Μαρίνο.

Η ελληνική συμμετοχή συγκέντρωσε 215 βαθμούς, οι 158 ήταν από τις επιτροπές κι οι 57 από το κοινό. Οι χώρες που δεν έδωσαν κανέναν βαθμό στην Ελλάδα μέσω των επιτροπών τους ήταν η Αλβανία, η Βόρεια Μακεδονία, το Μαυροβούνιο, η Ιρλανδία, η Αυστραλία, το Βέλγιο, η Γερμανία, η Ισλανδία, η Λιθουανία, η Μολδαβία, η Σερβία κι η Σουηδία.

Η Νορβηγία, χώρα στην οποία μεγάλωσε και ζει η Αμάντα, στήριξε το δικό της παιδί. Η επιτροπή της χώρας έδωσε 12άρι στη νεαρή ερμηνεύτρια, ενώ το νορβηγικό κοινό έδωσε 7 βαθμούς.

Το τηλεοπτικό κοινό της Ελλάδας επέλεξε να δώσει το 12αρι του φέτος στην Ισπανία, σε αντίθεση με την κριτική επιτροπή που το έδωσε στο Αζερμπαϊτζάν.

Το τηλεοπτικό κοινό της Ελλάδας έδωσε τους εξής βαθμούς:
12 Ισπανία
10 Ουκρανία
8 Σερβία
7 Ιταλία
6 Νορβηγία
5 Ηνωμένο Βασίλειο
4 Σουηδία
3 Μολδαβία
2 Ρουμανία
1 Γαλλία

Η επιτροπή της Ελλάδας έδωσε τους εξής βαθμούς:
12 Αζερμπαϊτζάν
10 Πολωνία
8 Αυστραλία
7 Ρουμανία
6 Μολδαβία
5 Ισπανία
4 Ολλανδία
3 Πορτογαλία
2 Τσεχία
1 Ιταλία

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x