Games

H FIFA θέλει να χρεώσει την ΕΑ Sports με υπέρογκο ποσό για τα δικαιώματα του video game

H FIFA αναμένεται να προβάλει τεράστιες οικονομικές αξιώσεις από την ΕΑ Sports για τον πιο δημοφιλή τίτλο σε video game.

Προ ημερών είχε γίνει γνωστό πως η EA Sports σκέφτεται σοβαρά να αλλάξει όνομα στον πιο διάσημο τίτλο της σε video game, το FIFA. Πλέον έγινε γνωστός και ο λόγος... Σύμφωνα με τους Times της Νέας Υόρκης, η παγκόσμια ομοσπονδία ποδοσφαίρου σκοπεύει να αξιώσει από την εταιρεία που δημιούργησε το παιχνίδι το υπέρογκο ποσό του 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων για τα δικαιώματα του ονόματος και όσα αυτό συνεπάγεται για κάθε τετραετία.

Παράλληλα, πέρα από τον διπλασιασμό του ποσού που αξιώνει από την εταιρεία για τη χρήση του ονόματος, προτίθεται να βάλει νέους περιορισμούς στον τρόπο που εκμεταλλεύεται εμπορικά η EA Sports τα στοιχεία του πραγματικού ποδοσφαίρου.

Η απόφαση για ενδεχόμενη μετονομασία του παιχνιδιού αναμένεται ως το τέλος του 2022. Όπως αναφέρουν πηγές από την EA, αν αποφασιστεί να μη διατηρηθεί ο τίτλος FIFA στο όνομα του παιχνιδιού, δεν θα σημαίνει αυτό πως θα χάσει τα δικαιώματα χρήσης των ομάδων και των παικτών. Ωστόσο θα χάσει το όνομα, το logo και τα δικαιώματα χρήσης για το Παγκόσμιο Κύπελλο μέσα στον συγκεκριμένο τίτλο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x