Games

Gals Panic: Το video game που έγραψε ιστορία στα arcades

Το Qix ήταν από τα παιχνίδια που δημιούργησαν ένα ξεχωριστό genre στη βιομηχανία του gaming.

Πολύ απλό ως σκέψη και υλοποίηση με τον πρωταγωνιστή του παιχνιδιού να είναι μία τελεία που έρχεται αντιμέτωπη με ένα ταμπλό όπου θα πρέπει να αποκαλύψει τι κρύβεται από κάτω του. Η τελεία μπορεί να κινείται οριζόντια ή κάθετα σχεδιάζοντας τεθλασμένες γραμμές με απώτερο σκοπό τη δημιουργία κλειστών ορθογωνικών σχημάτων.

Όταν λοιπόν δημιουργείται ένα τέτοιο σχήμα αποκαλύπτεται τι βρίσκεται από κάτω του και όταν η ολοκλήρωση φτάσει σε ένα συγκεκριμένο ποσοστό, ανάλογα με το βαθμό δυσκολίας, τότε αποκαλύπτεται οτιδήποτε ήταν προηγουμένως κρυφό και το παιχνίδι προχωράει στην επόμενη πίστα. Τα πράγματα θα ήταν πολύ απλά εάν στην εξίσωση δεν υπήρχαν διαφόρων ειδών εχθροί σκοπός των οποίων είναι να φράξουν το δρόμο της τελείας προς τη δόξα. Έτσι λοιπόν χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή να μην αφεθεί ο οποιοσδήποτε κακόβουλος να ακουμπήσει πάνω στη γραμμή που είναι υπό σχηματισμό, διαφορετικά η τελεία χάνει μία από τις διαθέσιμες ζωές της. Οι έμπειροι παίκτες εγκλώβιζαν τους εχθρούς μέσα στα σχήματα που έφτιαχναν και τους εξαφάνιζαν μαζί με τους ορθογωνικούς τους σχεδιασμούς. Άλλοι έφτιαχναν πολλά και μικρά σχήματα προσέχοντας να αποφεύγουν το οτιδήποτε θα μπορούσε να τους προκαλέσει βάσανα. Υπήρχαν δηλαδή διαφορετικές προσεγγίσεις για το πώς ήταν δυνατό κάποιος να φτάσει στη νίκη ακόμα και σε ένα παιχνίδι με τόσο απλοϊκό gameplay.

Το Qix γνώρισε πολλές παραλλαγές, σε πολλά formats οι οποίες ακόμα και σήμερα συνεχίζουν να συναρπάζουν πολύ κόσμο. Μία από αυτές ήταν το γνωστό σε όσους σύχναζαν στις αίθουσες των arcades την εποχή των ‘90s Gals Panic. Η τελεία εξακολουθεί να αποτελεί την κεντρική ηρωίδα, υπάρχουν και πάλι εχθροί οι οποίοι θα εκμεταλλευτούν κάθε ευκαιρία για να «κόψουν» το δρόμο της, όμως αυτή τη φορά υπάρχει και ένα νέο στοιχείο το οποίο κρύβεται κάτω από τα φαινομενικά αθώα ταμπλό. Πρόκειται για τι άλλο, παρά δροσερές, αιθέριες ημίγυμνες υπάρξεις, οι οποίες θα ανταμείψουν τους νικητές για τις ικανότητές τους στο gameplay. To παιχνίδι χωρίζεται σε έξι τμήματα, κάθε ένα από τα οποία διαθέτει τρεις πίστες. Η κάθε πίστα ξεκινάει δίνοντας στους παίκτες τρία λεπτά για να την ολοκληρώσουν, εκτός και αν η ρουλέτα αποφασίσει διαφορετικά. Για κάθε πίστα που ολοκληρώνουν προστίθεται, υπό μορφή bonus, ένα λεπτό στο χρόνο της επόμενης ενώ ανά διαστήματα, πέρα από τους εχθρούς εμφανίζονται διάφορα power ups τα οποία όπως πάντα διευκολύνουν τη ζωή των παικτών και επιταχύνουν την πρόοδό τους.

Διαβάστε τη συνέχεια του αφιερώματος εδώ.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x