Life

Zeitpyramide: Η πυραμίδα που χτίζεται ανά 10 χρόνια σε γερμανική κωμόπολη και θα ολοκληρωθεί το 3183

Στη γερμανική κωμόπολη Βέμντινγκ, ξεκίνησε να χτίζεται το 1993 μια πυραμίδα που θα λάβει την τελική της μορφή το... 3183!

Μπορεί οι πυραμίδες να είναι συνδυασμένες στο μυαλό μας με την Αίγυπτο, ωστόσο υπάρχει μία και στη Γερμανία.

Συγκεκριμένα, βρίσκεται στη βαυαρική κωμόπολη Βέμντινγκ αλλά εάν επιχειρήσετε να την επισκεφτείτε, θα δείτε μονάχα τρία κομμάτια τσιμέντο!

Βλέπετε, η εν λόγω πυραμίδα ξεκίνησε να χτίζεται το 1993 αλλά η κατασκευή της συνεχίζεται μονάχα ανά δέκα χρόνια, κάτι που σημαίνει πως για να πάρει την τελική της μορφή όπως αυτή σχεδιάστηκε από τον αρχιτέκτονα Μάνφρεντ Λέιμπερ, θα χρειαστεί να φτάσουμε στο έτος... 3183!

Το κόνσεπτ είναι το εξής. Ο Γερμανός αρχιτέκτονας είχε την ιδέα για ένα τέτοιο έργο όταν το Βέμντινγκ γιόρτασε 1.200 χρόνια από την ίδρυσή του.

Ο Λέιμπερ λοιπόν ψυχανεμίστηκε το πρότζεκτ Zeitpyramide (η πυραμίδα του χρόνου) προκειμένου να αντιληφθεί ο κόσμος την τεράστια διάρκεια του χρόνου.

Τον Σεπτέμβριο του 1993 λοιπόν τοποθετήθηκε το πρώτο κομμάτι τσιμέντου, που θα αποτελέσει τη βάση, με το δεύτερο να ακολουθεί το 2003, το τρίτο το 2013 και το τέταρτο να αναμένεται να μπει στη θέση του φέτος.

Αν όλα πάνε καλά, 1.190 χρόνια μετά την εκκίνηση του μεγαλεπήβολου σχεδίου, το 3183, το 120ό κομμάτι της πυραμίδας θα τοποθετηθεί στα 9,2 μέτρα από το έδαφος, ίσως στο πιο χρονοβόρο πλάνο της ανθρωπότητας.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x