Life

Αρσενικοί πίθηκοι καταγράφηκαν να συνευρίσκονται πιο συχνά μεταξύ τους παρά με θηλυκά!

Έρευνα σε πληθυσμούς πιθήκων σε νησί της Καραϊβικής αποκαλύπτει πως μεγάλο μέρος των αρσενικών επιδίδεται συχνότερα σε ομοφυλοφιλικές συνευρέσεις παρά σε ετεροφυλοφιλικές.

Η ομοφυλοφιλία συναντάται συχνά στο ζωικό βασίλειο, από δελφίνια και μαϊμούδες μέχρι πτηνά και νυχτερίδες. Ωστόσο, τα ευρήματα επιστημόνων από το Αυτοκρατορικό Κολλέγιο του Λονδίνου κατόπιν έρευνας στο νησί Κάγιο Σαντιάγκο στο Πουέρτο Ρίκο προξένησαν εντύπωση, καθώς μεγάλο μέρος αρσενικών πιθήκων έδειξε να επιδίδεται σε ομοφυλοφιλικές σεξουαλικές πράξεις πιο συχνά σε σχέση με τις ετεροφυλοφιλικές.

Συγκεκριμένα, το 72% των 236 μακάκων rhesus καταγράφηκε να συνευρίσκεται με αρσενικούς, δίχως πάντως αυτή η συνήθεια να μειώνει τις γεννήσεις μικρών - το αντίθετο μάλιστα!

Η έρευνα, που δημοσιεύτηκε στις 10 Ιουλίου, αναφέρει πως «με τη συμπεριφορά αυτή, τα αρσενικά δημιουργούν συμμαχίας. Δένονται κάνοντας σεξ και μάχονται μαζί ενάντια στα αρσενικά με τα οποία δεν συνευρίσκονται. Ως αποτέλεσμα, πιθανότατα αποκτούν πλεονέκτημα μέσα στην ομάδα, καθώς και περισσότερη πρόσβαση στα θηλυκά, καταλήγοντας να κάνουν περισσότερα μωρά».

Ερευνώντας παλαιότερα αρχεία από το συγκεκριμένο νησί, η επιστημονική ομάδα κατέληξε πως τίθεται και θέμα κληρονομικότητας των ομοφυλοφιλικών συνηθειών, η οποία δικαιολογεί το 6,4% όσων παρατηρήθηκαν - με το υπόλοιπο ποσοστό να οφείλεται σε περιβαλλοντολογικούς παράγοντες.

Ο καθηγητής βιολογίας, Βίντεντ Σαβολάινεν, ανέφερε μάλιστα πως «έχουμε κοινούς προγόνους με τους μακάκους και σε αυτήν την έρευνα, εξετάζουμε το ενδεχόμενο να εξελίχτηκε στο παρελθόν ομοφυλοφιλική συμπεριφορά και στους ανθρώπους, που θα μπορούσε να είναι τόσο ωφέλιμη όπως και στις μαϊμούδες. Φυσικά, υπάρχουν διαφορές ανάμεσα στους ανθρώπους και αυτές τις μαϊμούδες, ωστόσο μπορεί να υπάρχει κάποια κοινή βάση».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x