Life

Σοκ από τον ΠΟΥ: Η ασπαρτάμη είναι πιθανώς καρκινογόνα ουσία

Σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα του πρακτορείου Reuters, ο ΠΟΥ αναμένεται να ανακοινώσει ότι η ασπαρτάμη είναι καρκινογόνα ουσία.

Μια είδηση που αναμένεται να προκαλέσει τεράστιο σοκ και πολλά προβλήματα στη βιομηχανία τροφίμων έφερε στη δημοσιότητα σήμερα το Πρακτορείο Reuters. Σύμφωνα με σημερινό του δημοσίευμα, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναμένεται σε ανακοίνωσή του στον επόμενο μήνα να κάνει γνωστό ότι η ασπαρτάμη είναι καρκινογόνα ουσία!

Η ασπαρτάμη είναι μια από τις πιο διαδεδομένες τεχνητές γλυκαντικές ουσίες η οποία χρησιμοποιείται σε πάρα πολλά προϊόντα. Από απλές τσίχλες μέχρι και τα ευρείας κατανάλωσης αναψυκτικά χωρίς ζάχαρη. Εάν όντως επιβεβαίωθεί η πληροφορία αυτή του ΠΟΥ, και η ασπαρτάμη καταταχθεί στις ουσίες που προκαλούν ή είναι πολύ πιθανό να προκαλούν καρκίνο, τότε το πιο πιθανό ενδεχόμενο είναι η απαγόρευση της κυκλοφορίας τους.

Όπως αναφέρει στο δημοσίευμα του το Reuters η επιτροπή του ΠΟΥ για τα πρόσθετα τρόφιμα επανεξέτασε φέτος τη χρήση ασπαρτάμης με πιθανά ανησυχητικά αποτελέσματα το οποία θα ανακοινώσει στις 14 Ιουλίου, την ημέρα που ο Διεθνής Οργανισμός Έρευνας για τον καρκίνο θα κάνει γνωστή και την απόφασή του για το ζήτημα, καθώς ήδη γνωρίζει τα αποτελέσματα των ερευνών που έχουν γίνει.

Αρχικά, το 1981, η JEFCA, η επιτροπή του ΠΟΥ για τα πρόσθετα τρόφιμα είχε καταλήξει στο συμπέρασμα, με βάση τις έρευνες που είχαν γίνει τότε, ότι η χρήση της ασπαρτάμης επιτρέπεται, είναι ασφαλής για κατανάλωση εντός ενός συγκεκριμένου ορίου, ημερησίως.

Ποιο είναι αυτό το όριο; Ένας ενήλικας με βάρος 60 κιλών θα πρέπει να καταναλώσει καθημερινά από 12 μέχρι και 36 κουτάκια αναψυκτικών διαίτης ανάλογα με την ποσότητα που χρησιμοποιείται για να θεωρηθεί ότι η ζωή του τίθεται σε κίνδυνο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x