Life

Κι όμως τα... «Χόμπιτ» υπήρξαν: Ποιος είναι Homo floresiensis

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τα πρώτα απομεινάρια του floresiensis, μαζί με λίθινα εργαλεία και υπολείμματα ζώων, το 2003 στο σπήλαιο Liang Bua (LB) στο απομακρυσμένο νησί Flores της Ινδονησίας.

ΟHomo floresiensis, που ονομάστηκε "το Χόμπιτ", ήταν ένας αρχαίο ανθρωποειδές που έζησε μέχρι πριν από τουλάχιστον 17.000 χρόνια.

Οι επιστήμονες ανακάλυψαν τα πρώτα απομεινάρια του floresiensis, μαζί με λίθινα εργαλεία και υπολείμματα ζώων, το 2003 στο σπήλαιο Liang Bua στο απομακρυσμένο νησί Flores της Ινδονησίας, σύμφωνα με ένα έγγραφο του Nature του 2004.

Αυτό το πρώτο δείγμα - μια ενήλικη γυναίκα ύψους 1,06 μέτρων, 30 ετών που ονομάστηκε LB1 - περιελάμβανε ένα σχεδόν πλήρες κρανίο και έναν τμήμα από σκελετό, ο οποίος περιλαμβάνει πολλά οστά άκρων, οστά χεριών και ποδιών και μια τμήματα από λεκάνη σύμφωνα με το περιοδικό Nature.

"Ο σκελετός αυτός κάνει το δείγμα αρκετά συναρπαστικό", είπε ο Mark Collard, βιολογικός ανθρωπολόγος στο Πανεπιστήμιο Simon Fraser στο Burnaby της Βρετανικής Κολομβίας, στο Live Science

"Δεν έχουμε πολλούς σχετικούς σκελετούς ανθρωπίνων εκτός Νεάντερταλ", πρόσθεσε.

Η μικροσκοπική LB1 κέρδισε το παρατσούκλι «το Χόμπιτ», είδων ανθρώπων όπως το φαντάστηκε ο Τόλκιν στο ομώνυμο βιβλίο του.

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x