Life

Επιστήμονας εξηγεί τι μπορεί να προκαλέσει η παρακολούθηση πορνογραφίας στον ανθρώπινο εγκέφαλο

Ο Dr Άντριου Χούμπερμαν του Στάνφορντ μίλησε σε podcast για τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει η παρακολούθηση πορνογραφικών βίντεο στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Με το ίντερνετ να βρίσκεται πλέον σε κάθε σπίτι σε κάθε γωνιά του πλανήτη, η πρόσβαση σε πορνογραφικό υλικό έχει γίνει πανεύκολη υπόθεση για εκατομμύρια ανθρώπους.

Ωστόσο, η παρακολούθηση ερωτικών βίντεο κρύβει και κινδύνους!

Γι’ αυτούς μίλησε ο Dr Άντριου Χούμπερμαν σε podcast, με τον νευροεπιστήμονα του Στάνφορντ να εξηγεί πως «υπάρχει πολλά δεδομένα που υποστηρίζουν την ιδέα ότι αν ο εγκέφαλος μαθαίνει να διεγείρεται από την παρακολούθηση άλλων ανθρώπων να συνευρίσκονται ερωτικά, δεν είναι απαραίτητο να αυτό θα συμβεί και σε μία σωματική επαφή με έναν άνθρωπο.

Ειδικά τα μικρά παιδιά που παρακολουθούν πολλά ερωτικά βίντεο, κινδυνεύουν να... μάθουν τον εγκέφαλό τους να διεγείρεται όταν βλέπει άλλους ανθρώπους να κάνουν σεξ.

Φυσικά αυτή η προσέγγιση είναι καθαρά βιολογική, δεν είμαι ψυχολόγος και σίγουρα δεν θέλω να κάνω... πολιτικά όσα λέω. Και φυσικά δεν μπορώ να πω ότι όλα τα πορνογραφικά βίντεο είναι κακά. Αλλά το πώς αυτά καταναλώνονται μπορούν να επηρεάσουν τη διαδικασία της διέγερσης».


Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x