Life

Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον κόσμο χωρά 7.600 ανθρώπους & ετοιμάζεται για το πρώτο του ταξίδι!

Το μεγαλύτερο κρουαζιερόπλοιο στον πλανήτη ετοιμάζεται για το πρώτο του ταξίδι, σπάζοντας κάθε ρεκόρ.

Όταν ένα πλοίο λέγεται "Icon of the Seas" και η δημιουργία του φέρνει ουσιαστικά μία ολοκαίνουργια κλάση μαζί του, αντιλαμβάνεται κανείς πως μιλάμε για σκαρί γιγαντιαίου μεγέθους!

Το εν λόγω κρουαζιερόπλοιο κατασκευάζεται εδώ και δύο χρόνια και θα είναι έτοιμο σύντομα, με το πρώτο του ταξίδι να υπολογίζεται για τις αρχές του 2024.

Όταν τεθεί σε λειτουργία, θα είναι το μεγαλύτερο του είδους του παγκοσμίως, με χωρητικότητα πλοίου που θα φτάνει τους 250.800 τόνους - 14.000 περισσότερους από το μέχρι πρότινος μεγαλύτερο, "Wonder of the Seas", που επίσης ανήκει στη Royal Caribbean International.

Όσον αφορά στους επιβάτες που θα μπορεί να φιλοξενήσει, ο αριθμός θα φτάνει τους 5.610, ενώ το πλήρωμα υπολογίζεται σε παραπάνω από 2.000 άτομα. Ο συνολικός αριθμός ανεβαίνει έτσι στους 7.600 ανθρώπους...

Το δε μήκος του φτάνει τα 365 μέτρα!

Τι θα μπορεί να βρει κανείς στο ατελείωτο αυτό πλοίο; Μεταξύ άλλων, έξι νεροτσουλήθρες και επτά πισίνες, ενώ τα 20 (!) επίπεδά του θα χωρίζονται σε οκτώ... γειτονιές - με 28 διαφορετικά είδη καταλυμάτων να είναι διαθέσιμα για το κοινό.

Τον προσεχή Οκτώβριο λοιπόν, το "Icon of the Seas" θα βρεθεί στο Μαϊάμι, με την κατασκευή του στη Φινλανδία να ολοκληρώνεται αυτόν τον καιρό.

Μάλιστα, πρόσφατα έγιναν και οι πρώτες δοκιμαστικές πλεύσεις στη θάλασσα.

Άντε, καλοτάξιδο!



Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x