Games

«Το PS5 μπαίνει στο τελευταίο στάδιο της ζωής του»

Η δήλωση της αντιπροέδρου της Sony η οποία προανήγγειλε το τέλος του PS 5.

Το τέλος του PS5 ουσιαστικά προανήγγειλε η αντιπρόεδρος της Sony. Η Ναόμι Ματσουκόα ανέφερε ότι η κονσόλα μπαίνει στο τελευταίο στάδιο της ζωής του εξηγώντας πως από δω και πέρα η εταιρεία περιμένει να υπάρχει πτώση του ρυθμού των πωλήσεων.

Η Sony είχε θέσει έναν στόχο για 25 εκατομμύρια πωλήσεις παγκοσμίως για το τρέχον οικονομικό έτος, ένας στόχος που άρχισε να αναθεωρείται από την εταιρεία προς τα… κάτω. Έτσι τα 25 εκατομμύρια πωλήσεις έγιναν 21 εκατομμύρια. Οι πωλήσεις όμως ήταν ακόμη χαμηλότερες του αναμενομένου με αποτέλεσμα να υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια από την εταιρεία.

«Κοιτάζοντας μπροστά, το PS5 θα εισέλθει στο τελευταίο στάδιο του κύκλου ζωής του», ανέφερε η Ματσουκόα και συνέχισε: «Ως εκ τούτου, θα δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στην ισορροπία μεταξύ κερδοφορίας και πωλήσεων. Για το λόγο αυτό, αναμένουμε ότι ο ετήσιος ρυθμός πωλήσεων του υλικού PS5 θα αρχίσει να μειώνεται από το επόμενο οικονομικό έτος».

Το PS5 κυκλοφόρησε τον Νοέμβριο του 2020 και μέχρι τώρα υπολογίζεται πως έχει πουλήσει 54,7 εκατομμύρια κονσόλες σε περίπου τέσσερα χρόνια. Όπως όλα δείχνουν θα πρέπει να προετοιμαζόμαστε για την νέα έκδοση της κονσόλας, το PS6, κάτι που κατά πολλούς έχει συνδεθεί με την ανακοίνωση του Χίντεο Κοτζίμα, για ένα νέο παιχνίδι που προετοιμάζει με επιρροές του Metal Gear Solid, το οποίο εκτιμάται ότι θα βγει μέσα στο 2026 ή και αργότερα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x