Τεχνολογία

Ο Ζούκερμπεργκ λανσάρει το Threads - Θα γίνει ο «δολοφόνος του Twitter»;

Το Threads -το οποίο δεν κυκλοφορεί προς το παρόν στην ΕΕ- επιτρέπει στους χρήστες να δημοσιεύουν έως και 500 χαρακτήρες και έχει λειτουργίες παρόμοιες με το Twitter.

Είδε κενό και είπε να μπει «σφήνα» το αφεντικό της Meta, Μαρκ Ζούκερμπεργκ, ο οποίος λανσάρει την πλατφόρμα Threads που φιλοδοξεί να πάρει μεγάλο κομμάτι των χρηστών του Twitter, που δηλώνουν δυσαρεστημένοι με τις πρόσφατες αλλαγές στην πλατφόρμα, όπως αναφέρει το BBC.

Το Threads -το οποίο δεν κυκλοφορεί προς το παρόν στην ΕΕ- επιτρέπει στους χρήστες να δημοσιεύουν έως και 500 χαρακτήρες και έχει πολλές λειτουργίες παρόμοιες με το Twitter.

Η εφαρμογή είχε 10 εκατ. εγγραφές μέσα σε επτά ώρες λειτουργίας, είπε ο Ζούκερμπεργκ, που εξήγησε ότι θα είναι μια φιλική προς τον χρήστη εφαρμογή και τελικά αυτό θα είναι το μυστικό της επιτυχίας.

Ο Ζούκερμπεργκ ανέβασε στο Twitter meme του Σπάιντερμαν να αντιπαρατίθεται με έναν Σπάιντερμαν - αστειευόμενος για την αντιπαλότητα του ίδιου με τον Ίλον Μασκ του Twitter, καθώς και μεταξύ των δύο υπηρεσιών.



Από την πλευρά του το αφεντικό του Twitter, Ίλον Μάσκ, απάντησε: «Είναι απείρως προτιμότερο να δεχόμαστε επίθεση από αγνώστους στο Twitter, παρά να παραδινόμαστε στην ψεύτικη ευτυχία του Instagram».

Ερωτηθείς ο Ζούκερμπεργκ στο Threads εάν η εφαρμογή θα γίνει μεγαλύτερη από το Twitter, απάντησε: «Θα πάρει λίγο χρόνο, αλλά νομίζω ότι θα πρέπει να υπάρχει μια εφαρμογή δημόσιας συζήτησης με πάνω από 1 δισεκατομμύριο χρήστες. Το Twitter είχε την ευκαιρία να το κάνει, αλλά δεν το κατάφερε. Ας ελπίσουμε ότι θα το κάνουμε εμείς».

Οι ανταγωνιστές επικρίνουν το Threads για τον όγκο των δεδομένων που μπορεί να χρησιμοποιήσει, που μπορεί να περιλαμβάνει στοιχεία για την υγεία, την οικονομική κατάσταση, αλλά και τις περιηγήσεις των χρηστών που μπορεί συνδεθούν με την ταυτότητα τους, σύμφωνα με το Apple App Store.

Το Threads είναι πλέον διαθέσιμο για κατέβασμα σε περισσότερες από 100 χώρες, συμπεριλαμβανομένου του Ηνωμένου Βασιλείου, αλλά όχι ακόμη στην ΕΕ λόγω κανονιστικών ανησυχιών.

«Αρχική έκδοση»


Η Meta, η οποία έχει το Facebook και το Instagram, ονόμασε τη νέα εφαρμογή «αρχική έκδοση», με προγραμματισμένες επιπλέον λειτουργίες, συμπεριλαμβανομένης της δυνατότητας αλληλεπίδρασης με άτομα σε άλλες εφαρμογές κοινωνικών μέσων όπως το Mastodon.

«Το όραμά μας με το Threads είναι να πάρουμε ό,τι κάνει το Instagram και να το επεκτείνουμε στα μηνύματα», δήλωσε η εταιρεία πριν από την κυκλοφορία της.

Παρά το γεγονός ότι το Threads είναι μια αυτόνομη εφαρμογή, οι χρήστες συνδέονται χρησιμοποιώντας λογαριασμό στο Instagram. Το όνομα χρήστη τους στο Instagram μεταφέρεται, αλλά υπάρχει μια επιλογή προσαρμογής του προφίλ τους ειδικά για Threads.

Οι χρήστες θα μπορούν επίσης να επιλέξουν να ακολουθούν τους ίδιους λογαριασμούς του Instagram, λέει ο Meta. Η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες να είναι ιδιωτικοί στο Instagram, αλλά δημόσιοι στα Threads.

Η κυκλοφορία της νέας εφαρμογής έρχεται μετά από κριτική για τις επιχειρηματικές πρακτικές της Meta. Η εταιρεία συγκλονίστηκε από το σκάνδαλο της Cambridge Analytica, όταν επέτρεπε σε τρίτους, όπως η βρετανική εταιρεία πολιτικών συμβούλων Cambridge Analytica, να έχουν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα των χρηστών του Facebook.

Πώς λειτουργεί το Threads;


Στα Threads, οι αναρτήσεις μπορούν να κοινοποιηθούν στο Instagram και αντίστροφα και μπορούν να περιλαμβάνουν συνδέσμους, φωτογραφίες και βίντεο διάρκειας έως και πέντε λεπτών.

Ωστόσο, ορισμένοι πρώτοι χρήστες ανέφεραν προβλήματα κατά τη μεταφόρτωση εικόνων.

Οι χρήστες βλέπουν μια ροή αναρτήσεων, τις οποίες η Meta αποκαλεί «νήματα» (threads), από άτομα που ακολουθούν καθώς και προτεινόμενο περιεχόμενο.

Μπορούν να ελέγχουν ποιος μπορεί να τους «αναφέρει» και να φιλτράρουν τις απαντήσεις σε αναρτήσεις που περιέχουν συγκεκριμένες λέξεις.

Η κατάργηση παρακολούθησης, ο αποκλεισμός, ο περιορισμός ή η αναφορά άλλων προφίλ είναι επίσης δυνατή και τυχόν λογαριασμοί που αποκλείουν οι χρήστες στο Instagram αποκλείονται αυτόματα στα Threads.

Ενώ η Meta τονίζει τους δεσμούς με το Instagram, η κάλυψη από τα μέσα έχει επικεντρωθεί στην ομοιότητά της με το Twitter, με ορισμένους επενδυτές να περιγράφουν την εφαρμογή ως «δολοφόνο του Twitter».

Πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x