Τεχνολογία

Toshiba Encore Mini WT7-C100 Review

Δεν χρειάζεται να τονίσουμε ξανά και ξανά τη χρησιμότητα των προϊόντων που εντάσσονται στην κατηγορία των tablets.

Δεν χρειάζεται να τονίσουμε ξανά και ξανά τη χρησιμότητα των προϊόντων που εντάσσονται στην κατηγορία των tablets. Οι… ταμπλέτες είναι πλέον αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας κάθε χρήστη και οι περισσότερες δουλειές μπορούν να ολοκληρωθούν πλέον με απλά πατήματα σε μια οθόνη αφής. Αν μιλάμε δε για τις πιο φθηνές και προσιτές λύσεις, εκεί είναι που γίνεται και η μεγάλη μάχη ανάμεσα στους κατασκευαστές. Κάθε εταιρεία προσπαθεί να προσφέρει μία λύση που να δίνει τα πάντα, σε χαμηλή τιμή και με τις λιγότερες δυνατές «εκπτώσεις» σε επίπεδο επιδόσεων και λειτουργιών.

Η Toshiba καταθέτει εδώ και λίγες εβδομάδες τη δική της πρόταση που ακούει στο όνομα EncoreMiniWT7-C100. Το βάρος του φτάνει στα 350 γραμμάρια, ενώ οι διαστάσεις του τα 199x119.9x10.9 χιλιοστά. Τα παραπάνω συντελούν στο να έχουμε ένα αρκετά άνετο στη χρήση και στη μεταφορά tablet, το οποίο φέρει και ειδική κατασκευή για να μη γλιστράει από τα χέρια του χρήστη. Τα πλήκτρα που βρίσκονται περιμετρικά του σασί καλύπτουν όλες τις ανάγκες, όπως συμβαίνει και με τις θύρες. Στο πάνω μέρος συναντάμε την microUSB, το microSDslot, τα πλήκτρα αυξομείωσης της έντασης του ήχου και το audiojack. Στο δεξί μέρος βρίσκεται το πλήκτρο ενεργοποίησης / απενεργοποίησης.

Η οθόνη του MiniWTC7-C100 έχει διαγώνιο 7 ιντσών, ανάλυσης 1024x600 pixels, ενώ το πάνελ είναι τεχνολογίας TFTSuperWide, προσφέροντας ζωντανά χρώματα και ικανοποιητική απόδοση σε όλα τα ζητούμενα. Στο εσωτερικό της συσκευής υπάρχει ένας τετραπύρηνος επεξεργαστής IntelAtom, χρονισμένος στο 1.33GHz, ο οποίος μπορεί να φτάσει σε burstmode τα 1.83GHz, ενώ συνοδευτικά υπάρχει και 1GB μνήμης RAM. Ο αποθηκευτικός χώρος φτάνει τα 16GB, τα οποία μπορούν να επεκταθούν με χρήση microSD καρτών έως και κατά 128GB. Από τα υπόλοιπα χαρακτηριστικά, ξεχωρίζουμε το Bluetooth 4.0, το WiFi 802.11 b/g/n, η κάμερα 2MP στο πίσω μέρος και η VGA στο μπροστινό και, τέλος, τα Windows 8.1.

To θετικό της υπόθεσης είναι πως το tablet δείχνει να μην «κολλάει» πουθενά, είτε κινούμασταν μέσα στο μενού, είτε σε διάφορες εφαρμογές. Με τιμή στα €99, η νέα πρόταση της Toshiba είναι τίμια, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς ότι στο πακέτο περιλαμβάνεται και ένα πακέτο ετήσιας συνδρομής στο Office 365 Personal, το οποίο προσφέρει τις τελευταίες εκδόσεις των εφαρμογών της γνωστής σουίτας της Microsoft, όπως Office, Word, Excel και Outlook.

Επιμέλεια: Παύλος Παπαπαύλου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x