Κινηματογράφος

Έγραψε ιστορία το Wall-E - Η πρώτη ταινία της Pixar που θα κυκλοφορήσει από την Criterion

Το «διαμάντι» της Pixar θα γίνει η πρώτη ταινία που θα κυκλοφορήσει από την Criterion…

Μία από τις πιο αγαπημένες ταινίες κινουμένων σχεδίων, η οποία ίσως δεν λάβει και την αναγνώριση που θα έπρεπε, μπαίνει σε μια ξεχωριστή λίστα κινηματογραφικών ταινιών, της Criterion.

Η ταινία στην οποία αναφερόμαστε είναι το «Wall-E», μια από τις πολλές της Pixar… Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό σήμερα, αυτή θα είναι η πρώτη της γνωστής εταιρείας η οποία θα συμπεριληφθεί στην «Criterion Collection»!

Σήμερα η Criterion, ανακοίνωσε την συμφωνία της με την Pixar, για την επανέκδοση του Wall-E, με εξαιρετική ποιότητα 4K UHD. Η ταινία θα τεθεί σε κυκλοφορία από την Criterion, από τις 22 Νοεμβρίου, σε μια «συλλογή» η οποία θα περιλαμβάνει και σκηνές που δεν έχουν συμπεριληφθεί στην ταινία, πολλά άλλα «καλούδια», καθώς και ένα νέο σχεδιασμένο εξώφυλλο.

Wall-E: Η πρώτη ταινία της Pixar που κυκλοφορεί η Criterion

Η Criterion είναι μια εταιρεία η οποία, επιλέγει ταινίες που θεωρούνται «διαμάντια» του παγκόσμιου κινηματογράφου για τις επανακυκλοφορήσεις που κάνει. Η ανακοίνωση η οποία σήμερα ξάφνιασε, καθώς ποτέ μέχρι τώρα δεν έχει «ασχοληθεί» με την Pixar, αναφέρεται στο Wall-E με άκρως κολακευτικά σχόλια.

Κάνει λόγο για την κορυφαία στιγμή του ψηφιακού animation, ενώ με αφορμή το γεγονός ότι η ταινία δεν έχει κανέναν διάλογο σε μεγάλο μέρος της, υποστηρίζει η Criterion ότι αποτίει φόρο τιμής στην εποχή του βουβού κινηματογράφου.

Για όσους δεν έχουν παρακολουθήσει την ταινία, ο Wall-E είναι ένα ρομποτάκι έχοντας τον άχαρο ρόλο να συμπιέζει σκουπίδια και να καθαρίζει τη Γη, ζώντας μόνο του σε όλον τον πλανήτη οποίος δεν κατοικείται ποια, μετά τις καταστροφές που έχουν επιφέρει σε αυτόν οι άνθρωποι.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x