Τεχνολογία

Μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εφαρμογές είναι αποτέλεσμα ενός love story

Πώς παίζεται; Μία φορά την ημέρα, το παιχνίδι προσκαλεί τους παίκτες να μαντέψουν μια λέξη με πέντε γράμματα.

Είναι μία από τις εφαρμογές που αναπτύσσονται ταχύτατα, με τον αριθμό των συσκευών που την έχουν εγκατεστημένη να αυξάνεται συνεχώς.

Πρόκειται για τη Wordle, ένα παιχνίδι λέξεων το οποίο σαρώνει. Ενδεικτικά, στα μέσα του περασμένου έτους ο αριθμός των ατόμων που το είχαν δεν είχε ξεπεράσει τους 100, αλλά πια αυτός ξεπερνά τις 300.000.

Το πιο εντυπωσιακό όμως είναι πως δημιουργήθηκε το app αυτό. Από ένα love story.

Δημιουργός του Wordle είναι ο Josh Wardle, ένας προγραμματιστής από το Μπρούκλιν ο οποίος αποφάσισε να «φτιάξει» την εφαρμογή για την σύντροφό του στην οποία αρέσουν πάρα πολύ τέτοια παιχνίδια λέξεων.

Ο Wardle αφού έφτιαξε την εφαρμογή την χρησιμοποίησε στο πρώτο χρονικό διάστημα με την σύντροφό του, Πάλα Σαχ και αργότερα στα μέλη της οικογένειάς του. Όταν διαπιστώθηκε και εκεί η επιτυχία της αποφάσισε να την ανεβάσει και στα μεγάλα market.

Πώς παίζεται; Μία φορά την ημέρα, το παιχνίδι προσκαλεί τους παίκτες να μαντέψουν μια λέξη με πέντε γράμματα. Μόλις δώσουν την απάντησή τους, η εφαρμογή τους απαντά εάν έχουν «πετύχει» κάποιο γράμμα, εάν ναι, πόσα και εάν είναι στη σωστή θέση.

Συνολικά έχουν έξι προσπάθειες για να βρουν την μυστική λέξη της ημέρας. Πού πιστεύει ο δημιουργός ότι οφείλεται η επιτυχία; Στο γεγονός ότι η εφαρμογή σπαταλά από τον χρόνο του καθενός μόνο τρία λεπτά την ημέρα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x