Gossip

Αϊτάνα Λόπεθ: Το μοντέλο που φτιάχτηκε από AI σαρώνει τα social media και φέρνει τρελά έσοδα

Η Αϊτάνα Λόπεθ είναι προϊόν ΑΙ και κάνει θραύση στα social media.

Τη λένε Αϊτάνα Λόπεθ, είναι ένα ακόμη από τα χιλιάδες (μπορεί και εκατομμύρια) μοντέλα που πλουτίζουν μέσα από τις διάφορες διαδικτυακές πλατφόρμες αλλά έχει μια σημαντική διαφορά από όλες τις υπόλοιπες. Δεν πρόκειται για πραγματικό πρόσωπο, αλλά για προϊόν τεχνητής νοημοσύνης (AI).

Η κοπέλα με τα ροζ μαλλιά είναι δημιούργημα της εταιρείας The Clueless και έχει καταφέρει να προσελκύσει περίπου 100.000 followers στο Instagram εξασφαλίζοντας έσοδα πάνω από 4.000 ευρώ το μήνα στους δημιουργούς της.

Η Αϊτάνα Λόπεθ είναι τόσο... φυσική, παρουσιάζοντας στις (πάντα σέξι) αναρτήσεις της καθημερινές δραστηριότητες, που αρκετοί από τους ακολούθους της δεν γνωρίζουν πως πρόκειται για φανταστικό και όχι πραγματικό πρόσωπο.

Η δημιουργία της, πάντως, έχει προκαλέσει αντιδράσεις. Τόσο... απλών ανθρώπων που τονίζουν πως πλέον τα όρια μεταξύ φυσικού και τεχνητού αρχίζουν να χάνονται, όσο και των επαγγελματιών των social media (influencers, μοντέλων κλπ.) που βλέπουν ένα δημιούργημα του ΑΙ να τους παίρνει την... πελατεία.

















Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x