TV

Αλκίνοος Ιωαννίδης: «Από το πραξικόπημα είναι οι πρώτες μου αναμνήσεις»

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης περιέγραψε πώς βίωσε το πραξικόπημα του 1974 στην Κύπρο και συγκλονίζει.

Ο Αλκίνοος Ιωαννίδης φιλοξενήθηκε στο Μουσικό Κουτί της ΕΡΤ και περιέγραψε πώς βίωσε το πραξικόπημα του 1974 στην Κύπρο συγκλονίζοντας με τις πρώτες του αναμνήσεις.

«Όταν έγινε το πραξικόπημα κι όσα ακολούθησαν μετά, ήμουν σχεδόν 5 χρονών. Είναι οι πρώτες καθαρές μου αναμνήσεις. Έχω πολύ ζωντανές εικόνες όταν κλείνουν τα μάτια μου και τα θυμάμαι. Η συνέχεια ήταν ακόμα πιο καθοριστική για την πορεία της ζωής μου από τον ίδιο τον πόλεμο γιατί το να μεγαλώνει ένα παιδί σε ένα μεταπολεμικό τοπίο, σε ένα νησί απροστάτευτο, μοιρασμένο κι ημικατεχόμενο με τον μισό πληθυσμό προσφυγοποιημένο, με αγνοούμενους, με συμμαθητές των οποίων οι γονείς δεν ξέραμε αν ζούσαν. Είχαμε ταινίες από τον τουρκικό στρατό που μας έστελναν από τις φυλακές για να δούμε αν είναι ζωντανοί και δεν επέστρεψαν ποτέ», ανέφερε ο δημοφιλής τραγουδιστής.

«Μεγαλώνεις με χιαστί ταινία στα παράθυρα γιατί πολύς κόσμος είχε τραυματιστεί από τους βομβαρδισμούς από τα τζάμια που έσπαγαν. Με ρωτούν καμια φορά σε ποια γενιά ανήκεις και λέω στου πολέμου. Σε αντίθεση με τους Ελλαδίτες συναδέλφους μου, που ανήκετε σε μια γενιά ειρήνης» πρόσθεσε ο Αλκίνοος Ιωαννίδης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x